| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Turkulaiseksi ”normalisoitunut” luonnonkosmetiikkaa ihannoiva nainen.


Äitinsä mielestä diplomaattisuuteen kykenemätön boheemi puhepaukkaus. Isän näkemyksen mukaan karkkipussilla lahjottavissa…


Syvennyn luonnonkosmetiikan maailmaan. Otan teidät mielelläni matkaan mukaan! Tavoitteena vaihtaa ”pahikset” & ”myrkyt” luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Onko se edes mahdollista ja samalla pitää haluttu ”taso” kauneudenhoidossa? Missä menee rajani?


”Ne dit jamais comme d’habitude.”


luonnonkosmetiikkawithdeli
luonnonkosmetiikkawithdeli

Tykkään puhua, jakaa ja kuunnella. Minulla on aina jotain sanottavaa – ihan kaikkeen… Niihinkin asioihin joista en oikeasti tiedä mitään. Päteä en kuitenkaan koita juurikaan koskaan. Ajatuksia on vain niin monia. Beep beep boop boop käy pääni öisinkin. Blogin kirjoittamista olen sulattelin yli vuoden. Suunnittelin, kehittelin, arkaillin… Kuitenkin ajatuksieni oli päästävä ulos. Tämä on se tulos – tämä blogi.


Minulle aitous on hyvinkin tärkeää ihan kaikessa mitä teen sekä olen. Ehkä siis luonnollinen jatkumo on tarve etsiä luonnollisuutta myös käyttämääni kosmetiikkaan.

Intohimo itse tekemiseen on ollut ja pysyy. Ihmeelliset DIY-projektit vievät minua mennessään. Olkoot se ruoka, vaatteet, estetiikka, taide tai muoti, auttaminen, jopa vähän riehuva luonne – ovat ne ominaisinta minua.

Astian toiselle laidalle.

Tässä oli lähtötilanne.


L


Joitakin vuosia sitten kun olin kahdenkymmenen tienoilla, minulta leikattiin toisesta rinnasta fibroadenooma. Möykky rinnassa – noh möykky rinnassa – oli lopulta niin epämiellyttävä, että se oli pakko poistaa. Tuosta ajanjaksosta lähti liikkeelle tapahtumakulku, jolla tiellä nykyäänkin olen. Halu olla ottamatta riskejä terveyteni suhteen. Kokonaisvaltainen herääminen hyvinvoinnin maailmaan.

…Jostain sitten menin lukemaan, että alumiinia löydetään rintakasvaimista asti. Ööö. Rintakasvainta ei minulla tietenkään ollut mutta liian läheltä liippaava säikähdys kylläkin. Aikaa meni kunnes päätin astua käyttämään ensimmäistä luonnonkosmetiikan tuotetta. Antiperspiranttini lähti loputtuaan vaihtoon ja taakse en ole katsonut. Ei ollut helppoa lähteä vaihtamaan tuotetta, jonka toimintaperiaate on lähes päinvastainen verrattuna luonnonkosmetiikan deoihin.


Nyt vuosia myöhemmin tavoitteenani on siis haastaa itseäni yhä enemmän testaamaan yhä ”vaikeampia” tuotteita luonnonkosmetiikan maailmassa. Ja mitä parempi tapa kuin tuli beban alle; blogikirjoitukset! Haluan jakaa ajatukseni, kokemukseni sekä mielipiteeni tästä aiheesta. Sillä olen huomannut, että monet lempituotteet, joita olen tottunut käyttämään, ovat yllättävän vaikeita korvata. Nekin on useasti löydetty joko sattuman tai uuvuttavan yrittämisen kautta. Siinä pakottaa itsensä ajoittaisesti nollatilanteeseen. Voittoja on saattanut kertyä, mutta kun peli on uusi, pitää aloittaa alusta. Treeni siis päälle!


Blogissani avarran kanssanne luonnonkosmetiikkaa, sen ihanuutta, sen puhdasta moninaisuutta. Kokemusta ja tietoa on jo kertynyt, mutta on vielä monta tuotealuetta josta en tiedä mitään. Meikit. Ne ovat ainakin se viimeinen epäluuloni linnake luonnonkosmetiikassa. Voiko luonnollisista aineksista koostuvilla meikeillä saada yhtä ammattimaista jälkeä kuin synteettisillä kumppaneillaan? Toimivatko edes ”pahikset” ja luonnolliset ainesosat yhdessä? Mikä on haastavin tuote korvata? Miten ihoni reagoi?


We will see.


Tässä niitä muutamia vakiotuotteita joita olen lähtenyt korvaamaan. Bye bye synteettiset, alumiiniset, fluoriset, parabeeniset, tensidiset, mitä lie tuhansien turhien ainesosien putelit!


LuonnonkosmetiikkaWithDeli_Korvattavat – kopio


Tästä alkaa matka. Matka kohti ihoa ja kehoa, joka kiittää ”ylläpitäjäänsä”. Matka, joka on ihan meitä kaikkia varten!


 

%d bloggers like this: