| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
Luonnonkosmetiikkawithdeli

Miksi tämä blogi on olemassa?

Scroll down to content


Luonnonkosmetiikan hyödyt

Lyhykäisyydessään jo sana luonnollinen kertoo paljon. Se on joko suoraan luonnosta tai suoremmin luonnosta peräisin. Minulle käy järkeen, että jokin mikä on laboratoriossa muutettu ja kaukana alkuperäisestä on luultavasti myös vartalollemme epäkäytännöllisempää. En siis tarkoita, että kaikki synteettisiä aineita sisältävät tuotteet olisivat haitallisia. Ei ei. Monissa luonnonkosmetiikaksi sertifioimattomissa tuotteissa käytetään kasvi- ja mineraalipohjaisia ainesosia. Good with the bad -mentaliteetti on kuitenkin läsnä useissa tuotteissa.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli_stock-vector-vector-natural-cosmetics


Kosmeettisia valmisteita ovat mm:
  • ihovoiteet, -emulsiot, -vedet, -geelit, -naamiot ja -öljyt,
  • hajuvedet,
  • kylpy- ja suihkuvalmisteet,
  • ihokarvojen poistovalmisteet,
  • deodorantit & antiperspirantit,
  • hiusvärit sekä hiustuotteet
  • parranajovalmisteet (voiteet, vaahdot, vedet),
  • meikkaus- ja meikinpoistovalmisteet (ns. värikosmetiikka),
  • hampaiden ja suun hoitovalmisteet,
  • kynsienhoitovalmisteet ja kynsilakat

(Otteita Tukesin ”Mitä on kosmetiikka?”)


Erityisesti me naiset (kyllä tämän kirjoittaja on nainen) etsimme jatkuvasti parempia tuotteita meikkaamiseen ja ihonhoitoomme. Jo vuosien ajan myös monet huippumerkit ovat alkaneet tiedostamaan luonnollisempien aineiden järkevyyden – ja niin sanotun  trenditehon. Sitä parempi meille ”taviskuluttajille”. On ihanaa uskoa parempaan tulevaisuuteen myös kosmetiikassa. On vaan hyvä asia jos tämänkaltaiset suuntaukset yleistyvät ja tulevat standardeiksi kosmetiikkamaaailmassa. Me täällä Suomessa huudamme aidon ruoan puolesta mutta jotenkin emme ole ihan vielä havahtuneet sen luonnollisuuden vaatimiseen myös ihollemme.

Esimerkiksi Virossa käydessäni hämmästyin sitä kuinka luonnolliset kosmetiikka tuotemerkit ovat esillä ihan jokapäiväisessä kioskimiljöössäkin. Meille monille suomalaisille luonnollisuus edustaa monesti kalliita tuotteita ja ehkä jopa jonkinlaista tehottomuutta sekä turhaa hifistelyä. Minulle ainakin vielä jokin aika sitten.

Syitä on monia miksi, joku meistä siirtyy kannattamaan luonnollisia raaka-aineita myös kosmetiikassaan. Monesti jo se määrä, mikä eri aineita mainitaan tuotepurkin takaetiketissä on omiaan saamaan minut ajattelemaan yksinkertaista kysymystä; ”Miksi?” Inci-listat ovat joskus liiankin loputtomia. Miksi tehdä kemiallisia cocktaileja tai synteettisiä yhdisteitä kun voisimme käyttää enemmän suoraan luonnon antamia yhdisteitä?

Henkilökohtaisesti minulle yksi merkittävistä syistä havahtumiseen ihostasi ja tuotteista joita käytän ihollani olivat yllättävät allergiset reaktiot. En ole ollut allerginen oikeastaan millekään muulle kuin siitepölylle (ja välinpitämättömyydelle). Kuitenkin nyt tässä kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen välimaastossa on kehoni ruvennut oikuttelemaan.

Anteeksi rakas kehoni; kauniimmin sanottuna olet päättänyt kertoa minulle ettei näin kannata enää jatkaa. Kiitos, että olet häirinnyt minua jotta olen herännyt. Muun muassa gluteeni viime vuoden puolella noussi minulle kompastuskiveksi päivittäisessä ravinnonsaannissani. En ole keliaakikko mutta ns. FODMAP-yhdisteet ovat niitä joita minun on täytynyt vähentää ruokavaliossani. Lisäksi kosmetiikkatuotteista olen saanut huonoja seuralaisia jo murrosiästäni asti.  Aurinkovoiteet, hiuslakat, ripsivärit ovat vain niitä häiritsevämpiä reaktioita aiheuttaneita tuotteita.

Yksi hämmästyksen aihe tutustuessani luonnoskosmetiikkaan oli se ettei ihotyyppiluokittelu ollutkaan niin tarkka kuin synteettisessä kosmetiikassa. Ne kun sopivat paremmin suurimmalle osalle meistä jo luonnostaan. Ongelmani on ollut todella kuiva iho mm. kasvojen alueella, jatkuva taistelu näppyjä-  jopa aknea vastaan – sekä häiritsevän rasvainen iho.

Vielä aikuisiälläkin olen ajattellut olevani jokin outous jolla aina nenä, leuka, otsa, posket (kaikki !!!) kiiltelee huolimatta siitä mitä tuotteita käytän. Oikeiden tuotteiden jatkuva etsintä tuntui loputtomalta noidankehältä. Kumpa olisin aiemmin ymmärtänyt, että monissa tuotteita joita käytin, juuri ne synteettiset yhdisteet olivat niitä jotka saivat ihoni huutamaan apua. Kuitenkin luonnonkosmetiikan avulla olen jo saanut hyviä tuloksia aikaiseksi. En joudu enää stressaamaan niin paljon ihoni puolesta.


Haluan lopettaa toisen ihanan luonnonkosmetiikkabloggarin viisaalla teolla. Tämä artikkeli on ihanan tyhjentävä. Kemia ei ole minun alaani joten annan viisaampien puhua puolestani.

Karkkipäivä blogikirjoitus aiheesta.Olet lämpimästi tervetullut blogiini!

Love ya suga!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: