| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Pro luonnonkosmetiikka ry järjesti  16.-17.3.2018 Luonnonkaunis-messut Helsingin Kattilahallissa. Olin varautunut hengailemaan Helsingissä koko viikonlopun, ja se kannatti. Yövyin SweetDream-hostellissa Sörnäisissä, eli aivan 10 minuutin matkan päässä messuhuumasta. Kokemus oli lämmin; huone oli iso, yhteinen keittiö oli iso & hyvin varustettu sekä henkilökunta oli todella avuliasta.


DSC01060


LUONNONKOSMETIIKAN omaa messutapahtumaa mainostettiin rohkein sanoin kuten ”luonnollisen kauneuden ykköstapahtuma” & ”jo kulttimaineen saanut messutapahtuma”… Itse en ole aiemmin ollut näillä messuilla, joten odotukset olivat suuret – lähinnä tämän kaltaisten hehkutusten vuoksi. Minulla ei siis ole vertailukohtaa olivatko viime vuoden messut jotain enemmän & suurempaa. Minua jäi kuitenkin  mietityttämään miksi niin moni I love Me 2017-messuilla nähdyt isot luonnonkosmetiikkaa myyvät tahot eivät olleet paikalla, ja ne ketkä olivat, olivat pienellä tavalla mukana. Ja enemmän minua hämmästytti se, että I Love Me -messujen luonnollinen puoli oli isompi kuin tämä varsinainen luonnonkosmetiikan tapahtuma. Siis jo itsessään messualue verrattuna Kattilahalliin oli suurempi. Tämän pienen hallin sisällä tapahtui siis – kaikki!

Jos sinua kiinnostaa lukea enmmän I Love Me -messuista, niin tässä linkit >>>PREVIEW AFTERMATH


blogi_inci


TIETENKIN ymmärrän sen, että isojen messutapahtumien messuosastopaikat maksavat – aika paljonkin jos olen oikein ymmärtänyt. Joten ymmärrettävää on, että ei jokaisella taholla riitä raha, aika tai energia osallistua kaikille messuille. Jotenkin vaan harmittaa, että nämä Luonnonkaunis-messut olivat näin lähekkäin isompien messujen kanssa. Ja aivan pakkohan on luonnonkosmetiikan loistaa kirkkaammin jätti-isossa Helsingin messukeskuksessa järjestetyillä I Love Me -messuilla! Tuon kaltaisilla ”kaikelle kansalle” suunnatuilla kauneuden & hyvinvoinnin jättitapahtumassa tarvitsee panostaa – ja isosti. Joten juurikin sen vuoksi, nämä messut tuntuivat liian pieniltä. Ja lukiessani monilta muilta bloggaajilta samoja huomioita, en tunne olevani ihan maailman kauhein ihminen pohtiessani tätä…


DSC01062


MUTTA, näilläkin messuilla oli kirkas hopeareunus – luennot!!! Minun perjaintaipäivä meni hieman kierrellessä messukojuja kevyesti. Mietin, että käyn läpi hallista puolet perjantaina, ja loput puolet lauantaina. Ouh, olinko väärässä! Vaikka perjantainakin oli mielenkiintoisia luentoja eri tunnetuilta luonnonkosmetiikan osaajilta – oli lauantai ihan toista maata! En ehtinyt muuta kuin istua kuuntelemassa mielenkiintoisia esitelmiä/luentoja, käydä nopeasti väliajoilla täyttämässä vesipulloni ja käväistä nopeasti vessassa… JOTEN kun kello löi neljä lauantaina, oli minulla superkiire kahlata läpi loput messukojut ja jutella sekä kysellä. Elikkä vaikka itse messukojujen määrä oli vähäinen, en niitä kuitenkaan ehtinyt kaikkia tunnollisesti läpi käydä…


SULAPAC esittäytyi messuilla EkoPharman marjabalmi-pakkauksien muodossa, sekä perjantaina mielenkiintoisella esitelmällä ”Ekologinen pakkausmateriaali haastaa muovin kosmetiikkapakkausmarkkinoilla”, jonka piti Sulapac Oy:n myyntipäällikkö Heidi Koljonen.


DSC01068.JPG


KEMIKAALIKIMARAN, kemiantekniikan DI, Anja Nystén hurmasi minut kosmetiikkamainonnan luennon aikana mm. kauniilla hiuksillaan. Esitelmä oli nimeltään ”Sulle luvannut en ruusutarhaa – kuluttaja kosmetiikkamainonnan viidakossa”, ja vaikka kaikki olikin minulle jo tuttua pullaa, piti tämä nainen mielenkiintoni yllä loppuun asti.


DSC01070


Lauantai olikin sitten istumalihaksilleni tiukka päivä! Saavuin paikalle tasan klo 12:00, jolloin ”Huili keskustelee: Kevennä kemikaalikuormaa askel kerrallaan”, paneelikeskustelu aloitteli. Keskusteluvieraina, Huili-lehden päätoimittajan Anna Tommolan johdolla, olivat Ihohoitola Lupauksen ekokosmetologi & farmaseutti Tarja Kivinen, Joutsenmerkin kemikaaliasiantuntija Terhi Uusitalo sekä Nollahukka-blogin & Zero waste -kirjan kirjoittaja Otso Sillanaukee. Tämä keksustelu huokui rentoutta ekologisemman kulutuksen puolesta. Meitä rauhoiteltiin olemaan armollisempia itseämme kohtaan; kaikkea ei tarvitse heti tietää, kaikista ”pahiksista” ei tarvitse kerralla luopua & vähemmälläkin pärjää jos hyvää ei löydy!


DSC_0957.JPG


MIKROMUOVEISTA oli luennoimassa viime vuoden Luonnonkaunis-messuiltakin tuttu Kemikaalicocktailin päätoimittaja Noora Shingler, joka piti esitelmän nimeltä ”Kosmetiikan muovi: Lähes puolet kosmetiikkatuotteista sisältää muovia. Miten muovikemikaalit tunnistaa, mitä haittaa niistä on & miten ne voi korvata?” Mukana aihetta pohtimassa oli myös CosmEthics-appin perustaja Katariina Rantanen. Appista löytyy mm. valmis lista jonka avulla voit vältellä mikromuovia – sekä muita muoveja!

ARKAA aihetta käsiteltiin myös eli vegaanikosmetiikkaa. Katariina varoitteli suoraan tunnetuista vain vegaanimerkerkillä varustetuista kosmetiikkatuotteista, joista suuri osa eläinperäisistä raaka-aineista on korvattu muoveilla… Joten jos sinä lukijani, satut olemaan vegaani myös kosmetiikan suhteen, muista! että varmin tapa välttää mm. mikromuovien tukemista on ostaa vegaanikosmetiikka sertifioiduilta luonnonkosmetiikkamerkeiltä!


DSC01076


HERKKÄIHOISILLE oli tärkeää tietoa esitelmässä ”Kuinka luonnonkosmetiikka sopii herkkäihoiselle”, jonka piti Naviter Oy:n toimitusjohtaja Anni Linnavirta. Myös Omega-3 rasvahappojen pitoisuuksia käsiteltiin. Yllättäviä tuloksia olinkin jo hypistellyt aiemmin Helsingin oman EkoPharman ekokosmetologien pääkouluttajan kanssa, EkoPharman messupisteellä.

Ihania asioita tapahtuu kun kaksi ”öljynörttiä” kohtaa…!


DSC01085.JPG


ÖLJYPUHDISTUSASIAA kosketettiin varovasti messujen viimeisen esitelmän johdolla. ”Guide to oils in skincare” oli raikas tuulahdus erityisesti minulle. Organics by Sara Skincare AB:n perustaja Sara Nomberg kertoili englanniksi öljyistä ihonhoidossa. Tämä oli minulle se ensimmäinen syy, miksi ylipäätään halusin messuille. Vaikka olenkin tutustunut öljyihin suhteellisen laajalti oman intohimoni pohjalta, tuli esille kuitenkin virkistävää uutta tietoakin. Ja ihan mahtavaa, on että Miraz-maahantuonti on tuomassa Suomeenkin jo tämän vuoden puolella Organics by Sara luonnonkosmetiikan tuotesarjan, jossa on mm. KOLME ERI ÖLJYPUHDISTUSTA ! ! !


DSC01096.JPG


Toivottavasti seuraavan vuoden messuilla olisi näkyvämmin esillä öljyt ihonhoidossa. Jotenkin vielä tämä innostus tuntuu olevan ns. underground meininkiä… Ehkä jopa nähdään demoa öljypuhdistusmetodista ihan siellä lavalla! Ja toivottavasti sen lavan tausta olisi vähän nätimpi ja kuvauksellisempi….

Uskon kuitenkin, että moni Berliinissä asuva olisi sitä paljasta tehdasmaisuutta arvostanut.


DSC_0952.JPG


TÄSSÄ messujen antia tuotteiden muodossa. Itse en kummemmin mitään ehtinyt tutkia, jotta olisin jotain ehtinyt ostaa (..pari AVRILin tuotetta kylläkin…). Nämä kaikki sain mukaani testiin teitä varten – eli blogia varten. Tuosta Skin Moodin MAKE-UP BLENDERIN uudesta versiosta onkin jo tarkempaa juttua täällä blogissa. Tässä suora heitto sinne. Myös video löytyy blogin videokanavalta.


https://www.youtube.com/watch?v=7DT-H2p6ceA


MUITA TOIVEITA seuraaviin messuihin:

 • Olisipa ruokaa enemmän tarjolla! Ja kahveja! Vaikka sinne yläparvelle jokin viihtyisä raakaruoka-kahvila ja vähän lämmintä ruokaa sekä pakuriuutekahvia. Enemmän sitä viihtyisyyttä & rauhaa messujen hälinältä.
 • Voisiko ne messukojut asetella vähän väljemmin? Vaikka ihmistungos ei yltänyt Jeffree Star-fanitungoksen tasolle, tilaa liikkua ja katselle olisi voinut olla enemmän – tilaa siis olisi ollut.
 • Juontaja; annetaanko jookos kookos yleisölle taputustauot…?
 • Olisiko suomalainen innovaatiö ÖLJYPUHDISTUSKAKKU esillä seuraavilla messuilla? Tässä suora linkki videoon aiheesta…

  Luonnonkosmetiikka With Deli


  Olitko itse messuilla? Mitä jäi mieleen? Mitä itse parantaisit tai upgreidaisit?

Tässä vielä suora linkki blogin videokanavalle, josta löytyy Videokooste messuilta >>>


YouTube_cover.jpg


subscribe


 LÖYDÄT BLOGINI:

delivideokanava_instaFacebookin virallinen sivusto:

Luonnonkosmetiikka With Deli

Instagram:

@luonnonkosmetiikkawithdeli

@luonnonkosmetiikka_channel

Bloglovin: Luonnonkosmetiikka With Deli

The Blog Jungle: Luonnonkosmetiikka With Deli

https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa


3 Replies to “Luonnonkaunis 2018 messut”

 1. Nuo Avrilit ostit House of Organicilta eli oli se siellä 😉 Messuissa on ongelma, kun toki pitää maksaa se näyttelypaikka, mutta MYÖS Pro Luonnonkosmetiikka ry:n jäsenmaksu. Lisäksi paikalla saa olla vain sertifioituja luonnonkosmetiikan tuotteita tai kotimaisia luonnonkosmetiikaksi todettuja sarjoja. Nämä karsivat näytteilleasettajia ja heidän edustamiaan tuotteita. Siksi moni varmasti satsaa vain I love Me:Hin. Valitettavasti.

  Tykkää

   1. Se oli tuossa alussa missä oli että puuttui isot luonnonkosmetiikkaa myyvät tahot. House of Organicin itse huomasin etukäteen edustetuista tuotemerkeistä, kun huomasin että esim. Algamaris ja Avril olivat siellä, jotka ovat House of Organicin merkkejä. Ja messuilla oli tiskillä tuttuja tyyppejä 🙂 Mutta en kyllä muista että olisin nähnyt firman nimeä missään, että sillai kyllä hämäävä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: