| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

BIOHAJOAVA ”Beauty Blender”

Scroll down to content

Skin Mood MAKE-UP BLENDER on lateksiton ”biohajoava” meikkisieni. Niin kuin kaikkia ”beauty blendereita”, tätäkin käytetään kosteana meikin levitykseen. Näin saadaan ihanan ohut & ”raitavapaa” meikin pinta. Tälläisen meikkisienen käyttö myös vähentää ihoon kohdistuvaa hankausta sillä meikkituotteita ei raahata tai hangata ihoon vaan taputellaan sienen pehmeällä pinnalla.


blogi_inci (2).jpg


(Huom! Alkuperäinen virallinen Beauty Blender on lateksiton mutta ei millään tavalla biohajoava!!!)

Uudempi versio Skin Moodin MAKE-UP BLENDERistä on laadultaan samanlainen kuin virallinen Beauty Blender; se siis turpoaa voimakkaasti kostutettuna, se on yhtä pehmeä & yhtä tiivis. Se imee yhtä vähän nestemäistä meikkivoidetta itseensä sekä on helppo pestä lämpimällä vedellä ja pesuaineella. Tämän kaltaiset erikoisrakenteiset meikinlevitykseen tarkoitetut meikkisienet ovat parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi perinteinen meikkisieni, sormet tai meikkisiveltimet – kun halutaan meikkivoiteen pinnasta peittävämpi & tasaisempi. Syynä on pehmeän kimmoisa pinta sekä pyöreähkö muovattava muoto. Huom! Eri merkkien ”beauty blender kopioissa” on eroja kiinteydessä, pehmeydessä & imevyydessä – sekä tietenkin itse sienen & pakkausmateriaalin kierrätettävyydessä. Mainittakoon, että tämä meikkisieni mikä minulla on nyt ollut testissä, on uusin versio kyseisen merkin ”beauty blenderistä”. Uusi on pehmeämpi & kimmoisampi. Eli, pidä mielessäsi, että vielä ei joka paikassa ole myynnissä Skin Moodin meikkisienen uusinta versiota !


ovaali_brush_cover


VINKKI! Levitä meikkivoide ensin kasvoillesi kevyesti joko meikkisiveltimen avulla tai sormilla. Vasta kun olet levittänyt meikkivoiteen ympäriinsä, ota avuksi ”beauty blender”. Kun teet vasta meikin pinnan tasoittamisen/litistämisen meikkisienellä – säästät huomattavasti meikkituotteita! Vaikka sieni on kostea, se edelleen on sieni, joten se imee itseensä aina jonkin verran tuotetta.

Klikkaa yllä olevaa kuvaa tai tästä niin pääset suoraan blogini videokavalle YouTubeen katsomaan aihetta käsittelevän nopean meikkitutoriaalin >>> MITEN SAADA MEIKIN PINNASTA TASAINEN?


 blogi_inci (1)


Sen sanotaan soveltuvan myös mineraalimeikin levittämiseen. Vielä en ole selvittänyt tarkoitetaanko tällä sanalla meikkipohjia (base/foundation), joita pyöritellään kabuki-siveltimellä ihoon VAIKO ihan perus mineraalipuuteria kuten viimeistelypuuteria, mitkä taas ihan vaan taputellaan ihoon…


blogi_inci


Hyvän Olon Maailman Skin Mood meikkisienten raaka materiaali valmistetaan USA:ssa, lopulta muotoillaan Kiinassa sieniksi. Meikkisienessä käytetty lateksiton hydrofiilinen polyuretaani on (ymmärtääkseni) selluloosananomateriaalia. Jo vuosikymmen sitten ns. tärkkelysmuovit saapuivat markkinoille. Nykyään tärkkelys on yksi tärkeimmistä luonnollisesti esiintyvistä biohajoavista biopolymeereistä.

Biohajoavia/lateksittomia ”Meikkausmunia” myyvät mm. Hyvinvoinnin.fi 9,95€,  Flow Cosmetics.fi 9,90€ & Ruohonjuuri.fi 9,90€.


”PS. Meikkisieni saa onnellisuushormonit hyrräämään! Oletko koskaan puristanut meikkisientä? Ellet, niin kannattaa taatusti kokeilla! Me Ruohonjuuressa olemme havainneet, että meikkisienen puristelijoiden ilme muovautuu onnelliseen hymyyn heidän testatessaan kostutettua meikkisientä. Näyttää siltä, että meikkisienen puristelijoilla onnellisuushormoni kiitää suoraan aivoihin hermoimpulssien välityksellä arviolta sadasosasekunnissa. PSS. Meikkisienen varsinainen käyttötarkoitus on toki meikin levittäminen iholle unelmanohuesti ja tasaisesti ilman rajoja.  Hyvän mielen puristeluominaiuudet tulevat siis pelkkänä bonuksena.”

(Lainattu Ruohonjuuri-sivustolta – itse huomasin saman Luonnonkaunis messuilla. Lisää tietoa aiheesta esittelyvideolla…)


KÄYTÄTÄ ALEKOODI:  8L386QNN niin saat Skin Mood Make-up Blender meikkisienet -10 % alennuksella huhtikuun 2018 loppuun saakka!

RUOHONJUURI VERKKOKAUPPAAN >>> ”meikkimuna

RUOHONJUURI VERKKOKAUPPAAN >>> ”meikkitatti


blogi_inci


*Sisältää E-vitamiinia. Sopii kaikille ihotyypeille. Vähentää meikkauksesta aiheutuvaa ihoärsytystä. Hypoallergeeninenm hajuton, ympäristöystävällinen & kierrätettävä.


BIOHAJOAVUUDEN MÄÄRITELMÄT:

”Kirjallisuudessa käytetään monia termejä kuvaamaan biomuoveja ja biohajoavuutta. Näihin kuuluvat muun muassa termit ”hajoava” (degradable), ”biohajoava” (biodegradable), ”kompostoituva” (compostable), ”biopohjainen” (bio-based) ja ”biopolymeeri” tai ”biomuovi” (biopolymer, bioplastic). Termien määritelmille ei ole olemassa tarkkaa yksimielisyyttä, ja niitä saatetaankin käyttää osittain limittäin. Hajoavalla polymeerillä tai muovilla tarkoitetaan kuitenkin yleensä muovia, joka voi hajota erilaisilla menetelmillä fysikaalisesti, kemiallisesti tai biologisesti (biohajoaminen). Biohajoavat muovit taas ovat muoveja, jotka hajoavat luonnollisten mikro-organismien toiminnan seurauksena tietyn ajanjakson jälkeen hiilidioksidiksi (CO2), metaaniksi, epäorgaanisiksi yhdisteiksi tai biomassaksi. Biohajoaminen kuitenkin usein tapahtuu samanaikaisesti tai sen voi panna alulle ei-biologinen hajoaminen, kuten fotolyysi (valon aiheuttama hajoaminen) tai hydrolyysi (veden aiheuttama hajoaminen). Biohajoavuus eiriipu vain muovin alkuperästä, vaan myös muovin kemiallisesta  rakenteesta ja ympäristötekijöistä. Kompostoituvuuden määritelmä on biohajoavuutta tiukempi, ja siihen liittyvät erityiskriteerit koskien biohajoamisen nopeutta, jäännösmateriaalin maksimimäärää tietyn ajanjakson jälkeen ja vaatimus siitä, että materiaalilla ei ole haitallisia vaikutuksia lopulliseen kompostiin tai kompostointiprosessiin.” >>> BIOHAJOAVASTA MUOVISTA & LUONNONKUIDUSTA VALMISTETTU KOMPOSIITTI (Diplomityö: Laura Yli-Rantala)


My Post


BIOHAJOAVASTA MUOVISTA & LUONNONKUIDUSTA VALMISTETTU
KOMPOSIITTI:

”Biomuovit ovat herättäneet paljon kiinnostusta viime vuosina mahdollisina luonnonkuitukomposiittien matriisimateriaaleina. Syyt tähän ovat pääosin ympäristöperäisiä. Biohajoavan muovin lujitus biohajoavilla luonnonkuiduilla voi aikaan saada täysin biohajoavan komposiitin, ja mikäli tällaisella komposiitilla pystyttäisiin korvaamaan perinteisiä biohajoamattomia komposiitteja, voitaisiin ympäristöä rasittavan kaatopaikkajätteen määrää vähentää. Kierrätettävien komposiittimateriaalien kehitys onkin tarpeellista, sillä perinteisten synteettisillä kuiduilla lujitettujen komposiittien kierrätys ja uudelleenkäyttö on teknisesti ja taloudellisesti käytännössä mahdotonta. Biohajoavuuden lisäksi biopohjaisten polymeerien tutkimukseen kannustavat raakaöljypohjaisten synteettisten
polymeerien hintavaihtelut sekä mahdollisuus hiilidioksidineutraalien materiaalien
tuotantoon ilmastonmuutoksen minimoimiseksi. Hiilidioksidineutraaliudella
tarkoitetaan, että materiaali ei tuota ylimääräistä hiilidioksidia ilmakehään palaessaan
tai kompostoituessaan.” >>> BIOHAJOAVASTA MUOVISTA & LUONNONKUIDUSTA VALMISTETTU KOMPOSIITTI (Diplomityö: Laura Yli-Rantala)

*Lisäys 9.4.2018

”Valmistaja on ilmoittanut tämän hajoamisen/maatumisen termillä: DEGRADED NATURALLY. Materiaali on maatuvana ekoystävällisempi kuin perinteinen meikkisieni (ympäristöystävällinen ja kierrätettävä). Siksi pakkauksessa Eco friendly– logo.

Kun kyseessä ei kuitenkaan ole luonnonmateriaali, maatuminen/hajoamisprosessi on hidasta ja siksi se, kuten monet muutkin maatuvat muovit, suositellaan käytännössä hävitettäväksi seka/energiajätteen mukana.”

OMA POHDINTA: Kuitenkin kysymykseksi jää; kuinka kuumat olosuhteet tarvitsee olla, jotta sieni hajoaa yhtä nopeasti kuin normi biojäte? Samaan juttuun kohtaa osaltaan myös SULAPACin rasioiden suhteen. Ammattimaisesti hävitettävään biojätteeeseen ne voi laittaa, mutta oman ”takapihan biojätteeseen” ei niitä kannata laittaa sillä itse hajoamisprosessi on sen verran hidas verrattuna ”normi biojätteeseen”. Olosuhteet eivät siis ole tarpeaksi kuumat. Eli itse uskaltaisin kyllä laittaa tämän meikkisienen biojäteastiaani, sillä ymmärtääkseni Turun jätehuolto hävittää biojätteemme tarpeeksi kuumassa, jotta hajoamisprosessi lähtee tarpeaksi hyvin käyntiin! En sitten kyllä tiedä mihin se biojäte sitten hyötykäytetään, että hajoaako meikkisieneni hiljalleen josssain kaupungin kukkaistutusten seassa…


https://www.youtube.com/watch?v=7DT-H2p6ceA


Tässä vielä suora linkki blogin videokanavalta löytyvään Skin Mood MAKEUP BLENDER videoon >>> BIOHAJOAVA ”beauty blender” | Skin Mood MAKE-UP BLENDER


subscribe


 LÖYDÄT BLOGINI:

delivideokanava_instaFacebookin virallinen sivusto:

Luonnonkosmetiikka With Deli

Instagram:

@luonnonkosmetiikkawithdeli

@luonnonkosmetiikka_channel

Bloglovin: Luonnonkosmetiikka With Deli

The Blog Jungle: Luonnonkosmetiikka With Deli

https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa


2 Replies to “BIOHAJOAVA ”Beauty Blender””

  1. Tuo onkin hyvä kun on hajoava! En edes katsonut näitä messuilla kun ei tule käytettyä meikkivoidetta, yleensä mineraaleja ja joskus BB-voidetta. Kaverilta saatu Beauty Blender oli sillä vuosia käyttämättömänä (ajalta kun BB:eitä ei vielä tuotu Suomeen :D) ja nyt on omassa meikkikoreissani hyvin harvassa käytössä. Yksi musta tuli myös eräässä näytekassissa että ilmeisesti en pääse tutustumaan tähän. Ecotoolsin meikkisienet oli vissiin vain osin hajoavia?

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: