| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Shampoot vertailussa: osa 1

Scroll down to content

Shampoo kannattaa valita hiuspohjan kuntosi mukaan. Hiusten pituudet eivät niinkään kaipaa puhdistamista vaan enemmänkin päänahka ja hiusten juurialue. Tietenkin jos käytät paljon muotoilutuotteita, erityisesti synteettisiä, on tarpeellista myös puhdistaa hiukset kunnolla jottei muotoilutuotteet kerrostu hiuksiin.

Hiuksien rasvoittumiseen vaikuttavat hiusten pesuväli, pesutapa & kuinka pesevä shampoo on sekä tietenkin mihin osaan kuontaloasi levität esimerkiksi hoitoaineen. Hiuspohjan kuntoon vaikuttavat tietenkin kaikki edellä mainitut mutta myös ruokavalio (öljyt, rasvat, vesi) sekä mahdollinen hiusten värjääminen.


ONGELMANRATKAISUJA:

  • PESE HIUKSESI HARVEMMIN JOS KÄYTÄT VÄHEMMÄN MUOTOILUTUOTTEITA. PESE VASTA KUN RASVAISUUS YLTÄÄ JUURIIN ASTI.
  • PESE HIUKSET PÄÄ ALASPÄIN JOS HALUAT KESKITTYÄ ENEMMÄN PITUUKSIEN PESUUN. NÄIN MYÖS VÄLTÄT JATKUVAN RASITUKSEN PÄÄLAELLE.
  • VAIHTELE SIIS PESUASENTOA RIIPPUEN ONKO PÄÄLAKI KUIVEMPI TAI TAKARAIVO RASVAISEMPI. MINULLA USEIN ON JUURIKIN NÄIN SILLÄ NUKUN SELÄLTEEN.
  • ÄLÄ KÄYTÄ LIIAN KUUMAA VETTÄ. TARKOITUKSENA EI OLE ”RIISUA” HIUSPOHJAA KAIKESTA LUONTAISESTA TALISTA.
  • HUUHTELE HIUKSET LOPUKSI AINA KYLMÄLLÄ VEDELLÄ.
  • KÄYTÄ PESUVAIHEESSA APUNA ISOA KULHOA JONNE UPOTAT PÄÄSI SHAMPOON LEVITTÄMISEN JÄLKEEN. NÄIN SAAT HELPOMMIN VAAHDOTETTUA PIENEMMÄN MÄÄRÄN SHAMPOOTA – PIENEN VESIMÄÄRÄN KANSSA. MYÖS PITUUDET PESEYTYVÄT PAREMMIN SAMALLA.
  • VAIHTELE SHAMPOOTA RIIPPUEN VUODENAJASTA JA HIUSTEN PESUTARPEESTA. JÄLLEEN KERRAN, JOS HIUKSISSASI ON PALJON SYNTEETTISIÄ MUOTOILUTUOTTEITA; KÄYTÄ PESEVÄMPÄÄ PESUAINETTA. (ERITYISESTI NORMAALIN KOSMETIIKAN HIUSLAKAT JA HIUSPUUTERIT TUNTUVAT JÄMÄHTÄVÄN HIUKSEEN SEKÄ HIUSPOHJAAN.)
  • SUOSI LUONNONKOSMETIIKAN KEVYITÄ HIUKSIINJÄTETTÄVIÄ KOSTEUSSUIHKEITA, HELPOSTI POISHUUHTOUTUVIA SUOLA- JA RAKENNESUIHKEITA SEKÄ KUIVAÖLJYJÄ SILOTTAMAAN LATVOJA.
  • KÄYTÄ MUOTOILUTUOTTEITA VAIN NIIHIN OSIIN HIUKSIIN MISSÄ TARVITSET NIITÄ, VÄLTÄ SUIHKIMASTA NIITÄ SUORAAN HIUSPOHJAAN. KYLLÄ, HIUSPOHJAKIN VOI TUKKIUTUA JA/TAI ÄRTYÄ!
  • VÄLTÄ HIUSTEN VÄRJÄÄMISTÄ HIUSPOHJAA MYÖTEN, SUOSI ESIM. BALAYAGE-TEKNIIKKAA. ITSE VÄRJÄÄN HIUKSIANI JUURIKIN NÄIN. ESILLÄ ON JATKUVASTI TUMMA JUURIKASVU MUTTA PITUUDET MUUTTUVAT V-KUVIOISESTI PLATINAKSI. TÄTÄ VÄRJÄYSTEKNIIKKAA KUTSUTAAN MYÖS OMBRÉKSI; VÄRI LUONNOLLISESTI LIUKUVÄRJÄYTYY TOISEKSI. PÄÄNAHKANIKIN ON JO PAREMMASSA KUNNOSSA!

Muista, vaikka hiuspohjasi rasvoittuu runsaasti, ei ratkaisuna ole yli-peseminen! Samoin on kasvoja liikaa pestessä, myös hiuspohja kiihdyttää tuolloin talintuotantoaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ihosi olisi kosteutettu tai sinua vastaan. Ihomme siis yrittää suojata kuivaa ihoa tuottamalla lisää talia alueilla jossa se on mahdollista. Joten vähennä tarvittaessa muotoilutuotteita hiuspohjan läheisyydestä ja pidennä hiusten pesuväliä vaikka päivä kerrallaan. Anna aikaa. Hiuspohjakin nauttii kun annat silloin tällöin hiuspohjan rasvoittua kunnolla. Muista, hiuksesi kasvavat tuolta pohjalta! Joten jos päänahka on kuiva, on hiuksetkin luultavasti kuivat.

Hiuspohjaankin voi silloin tällöin tehohoitona hieroa vaikka arganöljyä pari tuntia ennen hiustenpesua. Siis suunnittele hiustenpesusi ennakkoon! Myös hoitoaineen voit levittää (puhtaisiin/muotoilutuotteettomiin) pituuksiin jo ennen shampoota. Älä siis maksa turhaan kalliista hoitoaineesta vaan ota hyöty irti hiusnaamion muodossa!

Luonnonkosmetiikan shampoot sisältävät yleensä runsaasti kasviperäisiä hoitavia ainesosia ja ovat biohajoavia, jolloin niitä voi huoletta käyttää myös kunnallisen jätevesihuollon ulkopuolisilla alueilla kuten kesämökillä. Luonnonkosmetiikan shampoot tehdään ilman voimakkaimpia pesutensidejä, kuten natriumlauryylisulfaattia. Myös silikonit, synteettiset hajusteet sekä väriaineet eivätkä  voimakkaat säilöntäaineet kuulu sertifioituun luonnonkosmetiikkaan. On olemassa myös täysin sulfaatittomia sekä hajusteettomia vaihtoehtoja. Esimerkiksi palasaippuoitakin tehdään shampooversioina.

ALOITETAAN VARSINAINEN SHAMPOOVERTAILU!


AVRIL SHAMPOOING DOUCHE 

shampoo (5)


Olen ihastunut ranskalaisen AVRIL-merkin – oikeastaan – kaikkiin tuotteisiin! Tämä 250 ml iso tuubi kiinnitti taannoin huomioni Turun Biodellyssä shoppaillessani.  Tuote on pH-neutraali suihkushampoo, sillä se  sopii koko vartalon pesuun – myös hiusten. Miehille suunnattu monitoimituote houkutti myös minua. Ongelmana monissa luonnonkosmetiikan shampoissa on huono vaahtoavuus. En havittele vaahtoa siksi, että luulisin vaahdon pesevän. Kuitenkin vaahtovuus on yhteydessä paremmin levittyvyyteen. Tämä vaahtoaa maltillisesti mutta juuri sen verran, että geeli levittyy hyvin. Pesutulos on juuri sopiva; myös muotoilutuotteet saavat kyytiä! Tuoksumaailma on selkeästi havuinen ja jopa vivahde anistakin löytyy. Suihkushampoo on valmistettu ilman saippuaa joten se ei kuivata ihoa tai hiuspohjaa. Hiuksiin jää mukava tuoksumuisto myös huuhtomisen jälkeenkin. ❤

AINESOSAT/INCI: Aqua (water), sodium coco-sulfate, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, spiraea ulmaria flower water*, glycerin, sodium chloride, aloe barbadensis leaf juice powder*, fagus sylvatica bud extract*, glyceryl oleate, coco-glucoside, parfum (fragrance), benzyl alcohol, tocopherol, glycine soja (soybean) oil, citric acid, coconut alcohol, sodium sulfate, dehydroacetic acid, sodium benzoate, benzoic acid, limonene.

*luomu

Vegaaninen/cruelty free/ECOCERT

HINTA-ARVIO: Biodelly.fi 8,90€ AVRIL Suihkushampoo


EUBIONA VITAL SHAMPOO

EUBIONA Vital Shampoo on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle hiuspohjalle sekä rasvoittumisen tasapainottamiseen. Tämän shampoon olen saanut joskus GreenDealilta. Se on ensimmäinen luonnonkosmetiikan shampoo jota käytin. Vaahtovuus on hyvä, joten pienempikin määrä geelimäistä tuotetta levittyy hyvin. Päänahka ei kuivunut tämän käytön aikana. Hellien pesevien ainesosiensa ansiosta Vital Shampoo sopii jopa hiusten päivittäiseen pesuun.

Shampoo sisältää nokkosuutetta & granaattiomenauutetta, jotka auttavat vähentämään hiuspohjan rasvoittumista. Tuoksu on voimakkaan raikas eikä siitä varsinaisesti tunnista mitään tiettyä tuoksua. EUBIONA shampoot eivät sisällä mm. SLS:aa, parabeenejä, PEG:jä, keinotekoisia väri-, hajuste- tai säilöntäaineita.

AINESOSAT/INCI: Aqua, Lauryl Glucoside, Urtica Dioica Extract*, Punica Granatum Extract*, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Coco Glucoside, Sucrose Laurate, Glycerin, Alcohol, Sodium PCA, Sodium Chloride, Sodium Lactate, Lactic Acid, Parfum, Limonene, Linalool, Citronellol

*sertifioitu luomulaatuinen ainesosa

Ecocert-sertifioitu/Vegaaninen
100 % tuotteen ainesosista luonnollista alkuperää
97,6 % tuotteen kasviainesosista sertifioidusti luomulaatuisia

HINTA-ARVIO:

GreenDeal 7,95€ (200ml) EUBIONA rasvoittuvan hiuspohjan shampoo


SANTE GLOSS SHAMPOO: Bio-Orange & Coconut

shampoo (7).JPG


SANTE FAMILY GLOSS ORGANIC ORANGE & COCONUT on mieto shampoo päivittäiseen pesuun. Iso koko lisää arjen muovinkertymisen määrää ja pumppumekanismi helpottaa käyttöä. Santen pesuaineita saa 250ml, 500ml & 950ml kokoisissa pakkauksissa. Muistaakseni jättikokoja myy Suomessa luonnonkosmetiikan GreenDeal verkkokauppa.

SANTE kiiltoshampoo sisältää biohajoavia pesutensidejä, luomu appelsiiniöljyä, luomu kookopähkinäuutetta, luomu aloe veran lehtimehua & luomu oliiviöljyä. Yhdessä ainekset pehmentävät hiuksia sekä hoitavat hiuspohjaa.  Inuliini (sokeripohjainen) tuo helposti kammattavuutta hiuksien pituuksiin. Tuoksu on samantyylinen kuin EUBIONAn shampoon tuoksu; raikas ja sitruksinen. Shampoo ei vaahtoa kummemmin. Tästä syystä ”tuntuu” ettei se pese. Tarkoituksena näillä raaka-aineilla onkin olla hellä hiuspohjalle. Levittyvyys on kuitenkin mielestäni huonompi kuin kaikissa muissa käyttämissäni shampoissa. TOISINSANOEN: Hyvä shampoo silloin kun ei ole kummemmin muotoilutuotteita hiuksissa.

AINESOSAT/INCI: Aqua (Water), Sodium Coco Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco Glucoside, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Betaine, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Maris Sal (Sea Salt), Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract*, pca Glyceryl Oleate, Arginine, Glycerin, Phytic Acid, Potassium Sorbate, pca Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Essential Oils), Limonene

*luomutuotettu

NaTrue-sertifioitu/BDIH-sertifioitu/Cruelty Free/Vegaaninen

HINTA-ARVIO:

Biodelly.fi 6,60€ (200ml)/11,60€ (500ml)

Green Deal 12,55€ 14,95€ (950ml)


URTEKRAM SHAMPOO: BROWN SUGAR & ALOE VERA

shampoo (1)


Sokeri vaikuttaa rauhoittavasti ja tulehdusta lievittävästi ja tasapainottaa hiuspohjaasi. Siksi tässä shampoossa on reilusti kullankeltaisia ruokosokerikiteitä sekä luonnon omaa superkosteuttajaa aloe veraa, joiden ansiosta shampoo vaahtoaa pehmeästi ja hoitaa hellästi hiuspohjaasi. Ihana ”perusshampoo”.

AINESOSAT/INCI:Aqua, saccharum officinarum*, sodium coco sulfate, coco glucoside, aloe vera barbadensis extract*, lauryl glucoside, lavandula angustifolia flower extract*, lavendula angustifolia oil*, eucalyptus globolus oil*, parfum, glyceryl oleate, sodium chloride, polyglyceryl-4 caprate, xanthan gum, lysolecithin, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, linalool

* ingredient from Organic Farming

39 % luomua kokonaismäärästä, miinus vesi & mineraalit /100 % luonnollista alkuperää 

Ecocert-Cosmos/Ei ole testattu eläinkokein/Vegaaninen/Reilun kaupan tuote


URTEKRAM Aloe Vera Shampoo on suunnattu normaalille hiuspohjalle kosteuttaen hiuksia kevyesti. Tämäkin ihana ”perushampoo”. Kuluu vähemmän kuin esim- Santen shampoota… Ei tuoksu mielestäni kummemmin miltään…

Nauti auringon kypsyttämien appelsiinien tuoksusta samalla kun luonnon omat superkosteuttajat aloe vera ja glyseriini hoitavat hiuksia kevyesti.

AINESOSAT/INCI: Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, sodium coco sulfate, glycerine**, coco glucoside, lauryl glucoside, sodium chloride, glyceryl oleate, melissa officinalis leaf extract*, mentha piperita leaf extract*, citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, polyglyceryl-4 caprate, xanthan gum, lysolecithin, coco-caprylate, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene.

* luomu/** valmistettu luomuraaka-aineista

12 % luomua
41 % luomua, kun vähennetty vesi ja mineraalit
100 % luonnollista alkuperää

HINTA-ARVIO: URTEKRAM SHAMPOOT

Hyvinvoinnin.fi 6,95€ (250ml)

SOKOS 9,90€ (500ml) Näitä ollut -70% alessa jatkuvasti talvella 2018!


shampoo_exp


Biodelly.fi

Luonnonkosmetiikan erikoisliike Biodelly.fi tarjoaa lukijoilleni ALEKOODIN vielä maaliskuun ajan!
Koodilla WITHDELI saat 10 % alennuksen – kaikista tuotteista – verkkokaupasta maaliskuun 2018 loppuun asti.

Blogissa affiliate-linkkejä.


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraaLöydät blogini:

 Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli
Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli
delivideokanava_insta

 YOUTUBESTA LÖYTYY vlogi-KANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: