| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

 


Alima Pure on mineraalimeikkisarja Yhdysvalloista. Minimalistinen meikisarja omaa tyylikkäät modernit pakkaukset, raaka-aineet ovat yksinkertaisen tehokkaita & inci-listat ihastuttavan lyhyitä.

Luonnonmineraaleista koostuvat jauhemaiset mineraalimeikit luovat luonnollisen, läpikuultavan lopputuloksen. Peittävyyttä saa kerrostamalla, jolloin halutessaan meikkipohjasta saa hehkuvan ja huolitellun. Meikkipohjien runsaspigmenttisyys tasoittaa ihon värin peittäen tarvittaessa ihon epäpuhtaudet tehokkaasti.

Alima Pure meikkipohjia löytyy niin monessa eri sävyssä, että jokaiselle löytyy juuri omalle iholle sopiva sävy. Ja jos ei löydy, on mineraalijauheita helppo sekoitella keskenään.  Alima Purella on myös mm. hohtopuutereita, aurinkopuutereita & varjostamiseen soveltuvia tuotteita. Sekä tietenkin huulipunia & luomivärejä. Löytyy myös paljon voidemaisia tuotteita.

https://www.alimapure.com/

alima4.JPG


Jo iltapäivästä nenän pää pilkottaa meikin alta ja vaivalla tehty meikki on kadonnut. Otsakin kiiltää viimeistä päivää. Meikkini lohkeilee ja osittain jopa liejuttuu… Kuulostaako tutulta? Ongelma ei ole ihossasi. Erityisesti rasvaisen ihon ongelma on  pohjameikin nopeakin kuluminen iholta päivän aikana. Vaikka olisit hoitanut ihosi hyvin, levittänyt primerin, käyttänyt viimeistelypuuteria, painellut meikin ihoon – liika tali harvemmin häviää taistoa meikkivoidetta vastaan.

Olisiko aika jo kokeilla mineraalimeikkipohjia?


MISTÄ PUHUN?

Mineraalimeikki on luonnonmineraaleja jauhettuna puuterimaiseen muotoon. Ne ovat puuteita mutta niin paljon enemmän! Mineraalimeikit tasoittavat ihon tehokkaasti -tukkimatta ihohuokosia. Ainesosaluettelon yksinkertaisuuden vuoksi ne sopivat herkällekin ihotyypille sekä erityisesti rasvaiselle iholle. Ja mikä parasta – jauheen mineraalit imevät tehokkaasti rasvaa iholta, hilliten kiiltelyä koko päivän.

Luonnonmineraaleista saadaan aikaan tavanomaiset värikosmetiikan tuotteet kuten; meikinpohjustusjauheet, meikkipohjat, viimeistelypuuterit, poskipunat, valoa tuovat tuotteet (higlighter) ja varjostamiseen käytetyt tuotteet, aurinkopuuterit, luomivärit… Näitä yksinkertaisia luonnonmineraaleja käytetään myös osana perinteisiä meikkivoiteita, kakkupuutereita, huulipunia yms.

Sopii myös miehille!


Mineraalijauheet koostuvat pääsääntöisesti:

titaanioksideista (Titanium Dioxide) Kevyt luonnollinen UV-suoja 10-15. Synteettisissä aurinkosuojissa käytetään yleensä nanopartikkelina tittanioksidia – sertifioidussa luonnonkosmetiikkassa se on kielletty nanomuodossa.

rautaoksideista (Iron Oxides) Rautaoksideja käytetään myös pintojen kiillotukseen, muurauslaastissa ja väriaineina. Varsinkin väriaineina niitä on käytetty jo hyvin kauan. Keittomaalin värin aikaansaava punamulta sisältää rauta(III)oksidia eli hematiittia.

sinkkioksideista (Zinc Oxide) on puhdistettua sinkkimalmia. Sinkkioksidia on käytetty kosmetiikassa puuterin pohjana jo 1900 luvulta lähtien. Sinkkioksidi heijastaa valoa ja väriltään se on valkoista jauhetta, jolla on korkea opasiteetti. Lisäksi sinkkioksidillä on punoitusta rauhoittava vaikutus ja kyky ehkäistä tulehduksia. Sillä on jopa kuivattava vaikutus ihoon miksi sitä käytetäänkin tasapainottamaan näppylöihin, rasvaiseen ja epäpuhtaan taipuvaista ihoa. Auttaa puuterimaisia tuotteita kiinnittymään paremmin ihoon. Liukenee veteen & öljyyn.

micasta (Mica) Ryhmä silikaattimineraaleihin lukeutuvia kiille-materiaaleja, mitkä parantavat levitettävyyttä sekä antaa hehkua ja kiiltoa tuotteelle.


Muita yleisiä raaka-aineita ovat mm. kaolin savi sekä talkki.


*Kuumentamalla ja paahtamalla jauhettuja mineraaleja, saadaan aikaan sävy- ja värieroja mineraaleihin. Mitä pienemmäksi mineraalit on jauhettu, sitä pigmenttisempää lopputulos on. Tästä syystä eri mineraalimeikkien peittävyyksissäkin löytyy eroja.


MITÄ MINERAALIMEIKKISSÄ EI YLEENSÄ OLE (TAI TARVITSE OLLA)?

Säilöntäaineita (esim. parabeeneja), hajusteita, emollientteja, vahoja, polymeereja..


 

 


Alima Pure/Satin Matte Foundation/N2 (inci):

Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Vegaani, gluteeniton, nut-free.

/Alima Pure: Satin matte Foundation sävyvaihtoehdot

3066


Alima Pure/Radiant Finishing Powder/Olympia (inci):

Mica (CI 77019). May contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Vegaani, gluteeniton, nut-free.

/ Alima Pure Radiant hohdepuuterit; Olympia, Augusta & Sedona.

Swatched-_-Reviewed--RFP_grande


Alima Pure/Luminous Shimmer Blush/Freja (inci):

”Freja – Kullanhohtoinen persikkamainen puna, mikä sopii useimmille ihosävyille. Erityisesti imartelee ihonsävyjä, joissa neutraali pohjasävy.”

Mica (CI 77019), May contain [+/-]: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

Vegaani, gluteeniton, nut-free.

/ Alima Pure Luminous Shimmer Blush Freja.

AlimaLuminous Shimmer Blush.jpg


alima3.jpg


ONKO TÄMÄ UUSI JUTTU KOSMETIIKASSA?

Kosmetiikkateollisuuden lainsäädäntö muuttui 1970-luvulla jolloin tuli pakolliseksi merkitä kosmetiikkatuotteiden raaka-aineet. Tuolloin monelle valkeni kaikki ne turhat jopa haitalliset, jopa myrkylliset aineet, joita kosmetiikassa käytettiin. Diane Ranger avasi San Fransiscoon ensimmäisen mineraalikosmetiikkaa myyvän liikkeen. Hänen filosofiansa oli jättää värikosmetiikasta pois kaikki se turha ja haitallinen. Sitä periaatetta nykyäänkin lukuisat luonnonkosmetiikan mineraalimeikkimerkit seuraavat.

Jo muinaiset epyktiläiset (egyptiläiset…) käyttivät luonnonmineraaleja kaunistautumiseen, koristautumiseen sekä rituaalisissa menoissa.


HYVÄT & HUONOT PUOLET. ENSIN NE HUONOT.  TAI ENEMMÄNKIN HAASTEITA…

 • Kuivattaa ihoa jonkin verran, joten erityisesti kuivaihoisen on syytä perehtyä mineraalimeikkien oikeanlaiseen pohjustamiseen sekä iholta poistamiseen. Yleisiin syy kuivumiseen on liian ohut vesipohjainen kosteusvoide meikin alla. Mineraalit imevät itseensä ihosta talia, joten suojaa ihosi öljyllä. Suosi öljymaisia tuotteita, kuten balmeja, ohuita öljyjä kuten jojoba & argan sekä paksumpia voiteita kuten Weledan Skin Food. Kuiva ihon pinta ei myöskään sido itseensä mineraalijauhetta joten huomaat kuinka jauhe vain varisee iholtasi. Jos olet vältellyt öljyjä tai ylipäätään kosteustuotetta meikkivoiteen kanssa – tämän tuotteen kanssa älä niin tee.
 • Korostaa kuivia kohtia, jos et ole säännöllisesti kuorinut ihoasi. Myös liian karhea meikkisivellin ja liian kova levitystekniikka nostavat hilsettä pintaan. Muista oikeanlainen pohjustusvoide!
 • Levittäminen. Se vaatii harjoittelua, kärsivällisyyttä ja jopa pienoisen mielenuudistuksen. Mineraalimeikkiä ei painella ihoon kostealla ”beauty blenderillä” vaan ”buffataan” ihoon tiheällä kabukisiveltimellä. Suosi synteettisiä harjaksia sillä ihosta tarttuva tali ei imeydy niihin joten sivellin on helppo pestä puhtaaksi.
 • Levitysvaiheessa on tärkeää, käyttää pehmeää sivellintä ja erittäin kevyttä pyörivää liikettä. Vältä hankausta.
 • Levitys vie enemmän aikaan mutta on sen arvoista. Mineraalimeikkipohjaa kerrostetaan ihon eri kohtiin tarpeen mukaan.

* Jos et omista kabukia (flat top, buffing brush) niin se on hankittava.

*Setting spray eli viimeistelysuihke meikille tai yksinkertaisesti kosteuttava suihkutettava kasvosi kannattaa hankkia. Suihkuttamalla saat liian puuterimaisen lopputuloksen muuntumaan ”ihomaiseksi” pinnaksi josta on vaikea edes huomata, että käytät meikkiä.

(VINKKI! Hanki lempi luonnonkosmetiikan kasvovedellesi suihkepullo, jossa suihkesuutin antaa mahdollisimman utuisen suihkeen!)


NYT NE HYVÄT PUOLET!!!

HYGIEENISUUS!!! Mineraalijauheita sirotellaan siivilän läpi tuotteen omalle kannelle, jolloin itse säiliö ja tuote pysyy koskemattomana. Siinä käytetään meikkisivellintä ja siitä sitten levitys kasvoille. Epäpuhtaudet ja tali eivät milloinkaan kosketa itse tuotetta. Mahtavaa!

SÄILYVYYS: kuivatuotteet säilyvät huomattavasti paremmin kuin nestemäiset tai voidemaiset kosmetiikan tuotteet.

TODELLA RIITTOISAA: Annostele pienissä erissä – kerrosta asteittain. Todella riittoisa, sillä jo pieni määrä riittää tasoittamaan ihon sävyn.

HELPOSTI KERROSTETTAVISSA: Ihosi ei ole samanlainen joka puolelta. Yleensä tietyt kohdat kasvoissa voi huoletta jättää meikittä ja osa kasvoista tarvitsee enemmän peittävyyttä. Oikeansävyisellä mineraalipohjalla saat tasoitettua ihosi sävyä, kirkastettua sen sävyä ja peitettyä yksitellen kerrostaen voimakkaastikin punertavat näpyt ja epätasaisuudet. Myös peiteaineita sekä sävykorjaustuotteita (colour correting) löytyy.

HUOMAAMATTOMAN TUNTUINEN: Kuultava lopputulos tai supermatta, mutta iho näyttää  terveeltä ja hehkuvalta. Ei ”valu” kuten meiikivoiteet.

MINIMALISTINEN RAAKA-AINELUETTELO: ei turhia kemikaaleja joten jopa kosmetiikan hajusteille tai säilöntäaineille herkistynyt ihosi kiittää.

ERINOMAINEN RASVAISELLE IHOLLE & AKNEIHOLLE: luontaiset mineraalit ja savet ovat rasvoittumista hillitseviä sitoen öljyjä. Päivän aikana mineraalit yms. imevät talia itseensä pitäen meikkisi mattana parhaimmillaan iltaan asti. Ne myös siis puhdistavat ihoasi sillä aikaa kun meikki lepää ihollasi. Tärkeää on poistaa mineraalimeikki hyvin ihosta, mutta hellävaraisesti. Tähän sopii erinomaisesti öljypuhdistus. (Vaikka et halua tehdä kokonaista öljypuhdistusta, on suositeltavaa esi-poistaa mineraalimeikki iholta öljypohjaisella tuotteella.)

Jos et ole tykästynyt paksuihin tahmaisiin primereihin meikkivoiteen alla – on nuo hylkiöt mitä parhaimpia meikinpohjustukseen kuiville mineraalijauheille! Voit huoletta laittaa talvipakkasilla vaikka ravitsevaa öljyä kasvoillesi, autat mineraalipohjaa pysymään kauniina koko päivän. Viime blogipostauksessa aiheena oli WELEDA Skin Food. Se on yleisvoide/monitoimivoide mutta myös mitä mainioin ”primer” mineraalimeikkipohjien alle! Oikeesti.

Tässä linkki kyseiseen artikkeliin >>>

Luonnonkosmetiikka With Deli


HENGITTÄVÄ MEIKKIPOHJA. Ei perinteisiä ihohuokosia tukkivia ainesosia tai muovijohdannaisia. Vältä tuotteita joissa on talkkia jos ihosi on taipuvainen näppyisyyteen.

MEIKIN PYSYVYYS ON JOTAIN AIVAN TOISTA LUOKKAA: Erittäin kestävä, kevyellä kiinnityksellä meikki kestää jopa kosteutta! Mineraalimeikkipohja oikein käytettynä levitetään aamulla, poistetaan illalla. Et tarvitse välttämättä kuin palan silkki- tai wc-paperia mukaasi. Korjataksesi ihon kiiltelyä päivän aikana: painele öljyisyys paperiin. Vain tarvittaessa painele sävytöntä/mattaista (transparent) viimeistelypuuteria T-alueelle. Itse en kanna sitäkään enää mukanani.


MIKÄ ON ONGELMANA?

Epätasainen lopputulos?

 • Käytätkö liian harvaharjaksista sivellintä? Käytä tasapäistä tiheää kabukisivellintä.
 • Annathan kosteusvoiteen ja/tai öljyn imeytyä rauhassa. Myös ”primer-voide” kannattaa antaa tahmaantua hetken iholla.
 • Onko ihosi liian rasvainen? Kokeile silkkisemmän lopputuloksen antavaa ”primeria”.

Kuiva liian puuterimainen lopputulos?

 • Käytä meikin alla ”tahmaisempaa” primeria tai esim. Weleda Skin Food tyyppistä tuhdimpaa kosteusvoidetta.
 • Käytä viimeistelysuihketta tai kosteuttavaa kasvovettä suihkemuodossa. Tai painele kostealla ”beauty blenderilla” tai kiinteällä meikkisienellä kasvojen iho läpi. Valmis meikkipohja muuntuu ”meikkivoidemaisemmaksi”.

 

Tuliko liian ”dewymainen” tai tahmainen lopputulos?

 • Vähennä öljyn tai tuhdimman voiteen määrää. Kokeile käyttää ns. kuivaöljymaisempia kasvoöljyjä. Esim. ruusunsiemen.
 • Onko kasvovesi tarpeeksi sumumaisesti suihkutettavassa pullossa?
 • Muistitko kuivatttaa esim. käsillä tai lehtiöllä liihotellen viimeistely- tai kasvovesisuihkeen iholle? Älä suihkuta liikaa tai liian läheltä.
 • Tarvittaessa lisää mineraalijauhepohjaa kevyesti pyöritellen TAI jos olet jo meikannut muutkin ”osat” kasvoista, taputtele isolla pehmeällä siveltimellä mattapintaista viimeistelypuuteria kasvoille.

Tämä oli jotain niin outoa vuosi sitten. Nyt alan olemaan tässä jo ihan pro. Ei tämä oikeesti vaikeeta ole. Vaivan arvoista kylläkin.


 

 


MINERAALIMEIKKEJÄ VALMISTAVIA LUONNONKOSMETIIKAN MERKKEJÄ

Alima Pure

Bare Minerals

Everyday Minerals

FLOW

Lily Lolo

Inika


(Linkit eivät sisällä affiliate-mainontaa.)


Löydät blogini:
Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli
Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli

YOUTUBESTA LÖYTYY vlogi-KANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

6 Replies to “alima PURE mineraalimeikit”

 1. No nyt oli mulle ajankohtainen postaus! Muutaman päivän olen ko. Alina Puren tuotetta käyttänyt ja en ole vielä päässyt ihan sinuiksi sen kanssa. Aiemmin käytin Idun Mineralsia ja siitä tuli mun mieleen nätimpi lopputulos. Mutta se mun suurin ongelma on, että nenänpää juurikin kiiltelee päivän mittaan ja meikki kuoriutuu pois. Ihoni on muuttunut rasvaisemmaksi, kun jätin vasta e-pillerit pois. Mutta sulta tosi informatiivinen postaus miksi näin tapahtuu! En ole löytänyt vielä toimivaa kosteusvoidetta ko.tuotteen alle. Ehdottomasti testaan Skin Foodia! Se piti vielä tarkistaa, että tuleeko tuohon väliin vielä joku kosteusvoide? Tuota Avrilin voidetta voisi testata myös jonkun nestemäisen meikkivoiteen alle.

  Liked by 1 henkilö

  1. Skin Food ON kosteusvoide. Mutta toimii primerina. Itse suihkuttelen ja taputtelen runsaasti kasvovettä ennen mitään muuta. Sitten Skin Food tai sekoitus kevyemmän kosteusvoiteen kanssa. Hetken imeytyminen ja sitten meikki.

   Ongelmana on yleensä öljypohjaisten tuotteiden välttely. Päivänkin aikana iho toimii samalla tavalla kuin yöllä (paitsi ravinteiden imeytyminen tehokkaampaa yöllä), eli silloinkin jos välttelemme öljyjä, tuntee iho tarvetta tuottaa niitä korvaavia öljyjä eli liikaa talia. Siksikin meikin alle kannattaa kokeilla öljyä tai tuotetta jossa on öljyä. Itselläni ei enää tule yli-öljyinen meikki päivän mittaan. uskon, että siihen on vaikuttanut myös se mitä laitan meikin alle.

   Tykkää

   1. Iso kiitos vastauksesta 🙂 Sitten vielä jatkokysymys: mitä flat top kabukia käytät/mitä suosittelet? Itsellä on käytössä puinen Ecotoolsin kabukim mutta ei ole tosiaan flat top.

    Liked by 1 henkilö

   2. Käytän flat top (tasapäinen) muotoista sivellintä. Välillä käytössä on Everyday mineralsin lyhytvartinen kaubuki flat top, joskus pitkävartinen kaunis Ali Expressistä tilattu superpehmeä flat top. Mielestäni jauhe levittyy paremmin kun on tasapäinen sivellin. Vähemmän hankausta ja enemmän pinta-alaa.

    Tykkää

 2. Kiinostunut teidän kosmetiikasta, haluan tilata, mistä mä näin hinnat, valikoima, ja miten ja mistä pääsen tekemään tilaus jos on mahdollista?

  Tykkää

  1. Olen luonnonkosmetiikasta bloggaava turkulainen nainen. Tämä on siis kosmetiikkablogi. Tuotteet on joko saatu tai ostettu itse seuraavista liikkeistä/nettikaupoista; Biodelly, TwistBe, GreeenDeal, GreenlipsBeauty, OrganicYou, Jolie, House Of Organics, Hyvinvoinnin.fi, Stockman SOKOS Beauty,

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: