| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
LuonnonkosmetiikkaWithDeli

| ÖLJYPUHDISTUS UpDate! |

Scroll down to content
Öljypuhdistus on ihonpuhdistusmenetelmä jossa käytetään ”normaalien” puhdistusaineiden sijaan kasviöljyjä. Periaatteena on suosia kylmäpuristettuja, luomulaatuisia, heksaanivapaita & raffinoimattomia öljyjä.

Öljypuhdistus sopii kaikille ihotyypeille. Ei ole väliä onko iho kuiva, rasvainen, ryppyinen tai akneinen. Kasvis-, siemen-, ja pähkinäöljyt käyvät kaikki ihon puhdistamiseen – ottaen huomioon tietenkin allergiat! Oman öljysekoituksen voi tehdä joko kahdesta öljystä tai useammasta – tai yksinkertaisesti käyttää vain yhtä öljyä. Ihanteellista on valita suuresta öljyvalikoimasta omalle iholle muutama sopiva öljy. Ihon ikä, kunto & tarpeet kannattaa ottaa huomioon.


”ÖLJY LIUOTTAA ÖLJYÄ -PERIAATTEELLA”

Jos ihosi kiristelee kasvojen puhdistamisen jälkeen, mutta meikki valuu naamalta koska kasvot ovat liian rasvaiset – ei syy ole kasvoissasi. Vaan sinussa itsessäsi.

Kuvailemani tilanne oli minun arkeani jokusen vuosi sitten. Nyt olen jo pitkään puhdistanut kasvoiltani meikin öljyillä. Joka iltaisen hieromisen myötä ihonikin kiittää kirkkaudellaan, kosteudellaan ja kiinteydellään. Tästä on hyvä jatkaa 30-vuotiaan naisen elämää. Rypyt – ne pysyvät nyt poissa pidempään!


Kasviöljyt eivät itsessään aiheuta epäpuhtauksia iholle. Öljy sitoo erinomaisesti likaa kasvoilta. Epäpuhtaudet (finnit, näpyt yms.) johtuvat enemmänkin bakteereista, hormoneista sekä ilmansaasteista. Öljyn avulla jopa meikkivoide lähtee iholta ilman kuluttavaa hankausta!

Ihojemme ”himohankaaminen” lievästi emäksisillä puhdistusaineilla aiheuttaa usein lisää ihon kukkimista ja kuivumista. Ihomme pH-arvo on luontaisesti hapan (pH<5). Ihomme käyttää omaa rasvaansa/öljyä/taliaan – suojanaan. Tali siis AUTTAA ihoamme suojautumaan haitallisilta mikrobeilta & ylläpitämään arvokasta bakteeritasapainoa.

Quote: ÖLJYPUHDISTUS (Oil Cleansing) alkuperäinen kirjoitus aiheesta yli vuoden takaa…


Ihomme talintuotanto normalisoituu kun hoidamme sitä oikein. Liika peseminen ja liian vähäinen kosteutus lisävät talintuotantoa. Ihomme osaa pitää puoliaan!

Sisäisesti vedenjuonti & hyvät öljyt ovat tärkeitä. Myös ihonhoidossa laadukkaat öljyt ovat avainasemassa. Ihomme tarvitsee myös ”nestemäistä” kosteutusta jonka sitten öljyllä voi ” sitoa” ihan pinnalle. Hyvä esimerkki on laadukas luonnonkosmetiikan (suihkutettava) kasvovesi.


OCM-MUISTILISTA

– Etsi ihollesi sopiva öljy tai öljysekoitus. Öljyissä on kosteutus- ja paksuuseroja. Se kuinka paksua öljy on, vaikuttaa mm. sen liikkumiseen iholla.

– Etsi itsellesi sopivin pesutarve. Käytätkö meikki ja kuinka paljon? Jos et käytä meikkiä ollenkaan, on ihosi tarve aivan erilainen verrattuna meikaittuihin kasvoihin. Mitä kenemmän tuhtia meikkiä, sitä kauemmin öljypuhdistus vie aikaasi, mutta meikki – toisin kuin ihosi hydrolipidikalvo! Suojele ihosi luontaista ”happovaippaa”.

– Älä käytä liian kuumaa vettä tai liian kylmää. Liian kuuma vesi kuivattaa, liian kylmä vesi ei liuota öljyä. Tarkoituksena on pyyhkiä kasvoja tarpeaksi lämpimällä esim. kasvosienellä. Jos päätät huuhdella veden avulla öljyä kasvoilta, käytä lämmintä vettä.

*Höyrytysvaiheessa älä laita kasvoillesi liian kuumaa märkää pyyhettä! Ja muista pitää kasvosi tarpeaksi kaukana höyryävästä vedestä jos käytätä minun tavoin kulhoa höyryttämiseen.

– Voit tehdä öljypuhdistusta vain poistamaan meikit iholtasi tai tehdä kokonaisen puhdistusrituaalin höyrytyksineen kaikkineen. (Voit käyttää öljypuhdistuksen jälkeen maitomaista tai vaahtovaa puhdistustuotetta…)

– Mahdollinen puhdistava kukinta iholla tulisi kestää vain pari päivää! Vähennä öljyn määrää tai vaihda öljy kevyempään, jos kukinta kestää pidempään. Muista! kookosöljy on helposti saatavissa oleva öljy mutta se on melko komodogeeninen (ihohuokosia tukkiva) öljy, joten se soveltuu parhaiten silmämeikin poistamiseen.

– Vältä hankaavia pesukintaita, kasvosieniä ja musliiniliinoja. Pellavaliina tai synteettinen ”meikkisienimäinen” kasvosieni on tarpeeksi pehmeä. Luota öljyn tehoon irrottaa likaa, tarkoituksena ei ole kuoria kasvoja joka päivä. Ota huomioon myös kasvosienen väri; vaaleassa sienessä näet selkeämmin tarttuuko meikiä vielä ihosta.


ÖLJYSEKOITUKSET: ihon ikä, kunto & tarpeet

POHJAÖLJY (KANTAJAÖLJY): Risiiniöljy on yleisesti käytetty pohjaöljy öljypuhdistuksessaRisiiniöljy on syväpuhdistava (saattaa kuivattaa) & paksu öljy. Rinnalleen se tarvitsee kosteuttavamman & ohuemman öljyn.  Voit siis valita risiinin tilalle jonkin toisen ”kantajaöljyn”.

*Lisäksi voit vielä valita jonkin ”tehoöljyn” ihon erityistarpeiden mukaan. Kirkastamaan, kosteuttamaan, häiventämään arpia, syväpuhdistamaan, hoitamaan tulehdusta, rauhoittamaan…


MUITA KANTAJAÖLJYJÄ IHOTYYPIN MUKAAN:

LuonnonkosmetiikkaWithDeli


OCM_normaali


OCM_rasvainen


OCM_akne


OCM_kypsä


| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |Öljypuhdistustutoriaali | Tervetuloa katsomaan versiotani öljypuhdistuksesta. Luvassa hemmottelua ”spa” tyyliin…https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: