| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
Luonnonkosmetiikassa meikkipohjien tarjonta on laajempi kuin koskaan. On nestemäistä, voidemaista & moussemaista meikkivoidetta. ”Kosteiden” tuotteiden lisäksi on myös ”kuivatuotteita” kuten kakkumaisia meikkipuutereita sekä hienojakoisia mineraalijauheita. Lisäksi löytyy kevyesti peittäviä BB-voiteita sekä sävytettyjä päivävoiteita.

Meikkipohjan valinta voi olla haastavaa. Et itse välttämättä ole tietoinen jos valitsemasi sävy, tummuus tai koostumus on sinulle väärä. Harvemmin kukaan kuitenkaan vasten parempaa tietämystään väärin valitsee.


Toisen tietämättömyys luo kärjistyneitä muistoja. Räikein esimerkki on luultavasti se eräs tyttö jonka tunsimme tai tiesimme yläasteella. Rohkea kokeiluissaan. Sävyn valinnassa – jos vähän muussakin – näin jälkeen päin ajatellen mentiin mettään. Sävy oli joko liian oranssi tai goottimaisen valkoinen.


Vlogin puolella aloittelemmekin pian meikkaukseen liittyvät tutoriaalit. Luvassa on siis perustietoa, jota syvennetään mitä erikoisempiin meikkauksen tekniikoihin. Opi nyt kuitenkin ensin kanssani välttämään meikkipohjan valintaan liittyvät kompastuskivet.

Aloitetaanpa.


Ihon pohjasävy

Ensin tulee määritellä ihosi pohjasävy. Se on muuttumaton – katsot mihin kohtaan vartaloasi tahansa. Pohjasävyt jaotellaan yleisesti kolmeen pääluokkaan sen mukaan taittuuko ihosi kylmään, lämpimään vai johonkin sinne välimaastoon. Termit vaihtelevat mutta idea on kuitenkin sama.

– Kylmä/cool/rosy/punertava

– Lämmin/warm/oliivi/kellertävä

– Neutraali/natural (joko enemmän kylmempi tai lämpimämpi)


 Jos lämminsävyinen käyttää liian punapohjaisia tuotteita, on tuloksena väsähtänyt vaikutelma. Jos punertavaan taittuva käyttää liian kellertäviä tuotteita, tulee vaikutelmasta kelmeän sairaalloinen. Sävyn valinta kattaa myös siis muunkin kuin meikkipohjan sävyn valinnan! Poskipunien, luomivärien ja huulipunienkin valinnassa kannattaa pitää pohjasävyjaottelu mielessä.


Mistä tiedän sävyni?

Mene luonnonvaloon. Katso rintakehääsi. Tarkoituksena on arvioida mitä sävyä ihosi ”hehkuttaa” ympärilleen… Käytä apuna valkoista paperia tai sormen mennessä vielä enemmän suuhun, ota mukaan kaverikavalkadi. Tai katso verisuoniasi ranteista. Kellertäväpohjaisella suonet taittuvat vihreämpään sävyyn, punapohjaisella sinertävään ja neutraalipohjaisella ei oikein kumpaankaan – tai kumpaankin. Tai tarvitset vain meikkausgurun avuksesi. Itse olen puhtaasti siniverinen.


Vaikka ihmiset olisivatkin punertavan kellertäviä eli pukeja (Hah hah, elkää varastako termiä! Truely Deli terms are used here…), ovat meikkipohjat yleisesti jompaan kumpaan sävyyn taittuvia, myös ne ns. neutral-sävyt.


Meikkivoiteen tummuus

Tiedän. Erityisesti alkusyksyn aikoihin rintakehä on vielä jopa ruskettunut, kaula ei koskaan edes siihen junaan ehtinyt ja kasvot ovat menettäneet parhaan päivetyksensä päivät. Mitä siis tehdä kun meikkivoiteen tummuus kannattaa valita rintakehän, kaulan sekä kasvojen värin mukaan?

Rintakehän väri kannattaa jättää tietenkin huomiotta jos päälläsi on talvivaatteet. Kaulan ja kasvojen sävyeroon kannattaa siis kiinnittää enemmän huomiota. Kasvoille on helpompi valita aavistuksen vaaleampi sävy ja blendata kaulaan päin, kuin levittää koko kaulalle tummempaa meikkipohjaa. Kaunis, mahdollisimman huomaamaton ja käyttäjälleen luonnollisesti istuva meikkipohja on meikkauksen kulmakivi.

Meikkitaiteilijoiden vinkki on ostaa aina kaksi tummuutta ja sekoittaa vuodenajan mukaan itselleen sopiva sävy.

Yleensä tummuudet määritellään seuraavin termein:
– ivory/fair on vaalein
– beige/medium keskijakoa
– honey/brown tummin

LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Meikkivoiteista voit selkeästi havaita kylmä- sekä lämminpohjaiset sävyt. Myös varmaan havaitset mikä on näistä sopivin viileäpohjaiseen punertavaan ihooni?

Kokeile sävyä/tummuutta luonnonvalossa meikittömälle leuan ja kaulan raja-alueelle. Meikin tulee kadota ihosi sävyyn, tai olla vain aavistuksen tummempi tai vaaleampi. Hieman tummempi sävy peittää paremmin epätasaisuuksia ja vaaleampi toimii paremmin esimerkiksi jos teet koko kasvoille varjostukset.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Yksi sävy ylitse muiden; Lauren Brooke Neutral No 20 (toinen vasemmalta)

Lopullinen meikki

Onko tarkoituksenasi saada meikistäsi kuultava vai peittävä, valoa heijastava vaiko mattapintainen? Se, mihin tulokseen pyrit, tulisi vaikuttaa myös silmämeikin vahvuuteen. Läpikuultavalla meikkipohjalla dramaattinen ”smokey eyes” –silmämeikki saattaa luoda vaikutelman yön yli nukutuista kasvoista. Vahva silmämeikki on koheesiossa peittävämmän meikkipohjan kanssa.

Meikkipohjan tummuuden valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset varjostukset. Jos aiot tehdä ns. full face contouringin, kannattaa pitää mielessä varjostusvärin tummuus ja sen sävy sekä tekniikasta määräytyvä kasvojen lopullinen sävy. Riippuen teetkö luonnollisemmat varjostukset vain pari sävyä tummemmalla meikkipohjalla tai suositko selkeästi ruskeampia sävyjä, on tärkeää muistaa, että tummempi ruskea sekoittuessaan muuhun meikkiin, tummentaa kasvojesi kokonaissävyä. Voi siis olla paikallaan valita aavistuksen vaaleampi meikkipohja jos käytetään ruskeaa varjostusväriä kasvojen reunoilla (otsa & leukaperät), poskissa, nenällä sekä kaulalla.


Lopputuloksen valinta

Läpikuultavin ja valoa heijastava: sävytetyllä päivävoiteella & BB-voiteella (blemish balm/beauty base). Mattapintaisuutta voi lisätä viimeistelypuuterilla eli (finishing powder), tuputtelemalla siveltimellä tai beauty blenderillä T- alue kevyesti.

Kuultava mutta peittävämpi: meikkipuuterilla & ohuella voidemaisella tai nestemäisellä mineraalimeikkivoiteella (illuminating, glowing tai valoa heijastava). Eivät yleensä tarvitse kuin kevyen sipaisun ”setting powderia” eli kiinnityspuuteria.

Peittävä ja mattapintainen: kiinteämmällä meikkivoiteella tai moussella. Tai kokeile kerrostaa pari kertaa mineraalipohjaa kasvoillesi, keskittyen kasvojen eri epätasaisuuksiin peittävämmin.

Ohut, peittävä ja pitkäkestoinen: hienojakoisella jauhemaisella mineraalipohjalla saat tasoitusta ja peittävyyttä kasvojen ongelmakohtiin.


Vaikuttaako ihotyyppisi?

Meikin pysyvyyteen ja lopulliseen sävyyn vaikuttaa jonkin verran onko ihosi kuiva, öljyinen vai tasapainoinen. Kuivemmalla iholla meikki ei juurikaan hapetu, jolloin sävy kannattaa valita täysin ihon sävyn mukaan ja suosia voidemaisia pohjia. Jos käytät savipohjaisia mineraalipohjia, muista riittävä kosteutus esim. jojobaöljyllä. Rasvoittuvalla iholla on enemmän talia jolloin meikin sävy hapettuu herkemmin oranssin sävyiseen. Tällöin saattaa olla parempi valita – erityisesti meikkivoiteissa  – aavistuksen vaaleampi ja/tai kylmempi sävy. Normaalin ihon talineritys on hillittyä joten nestemäiset ja puuterimaiset tuotteet sopivat. Sävy kannattaa valita ihosi pohjasävyyn sopeutuvaksi.


Mikä sävy sinun mielestäsi häviää parhaiten ihon sävyyni?

LuonnonkosmetiikkaWithDeli


Puhtaimpia jauhemaisia mineraalipohjia valmistavia merkkejä ovat mm. amerikkalaiset Everyday Minerals, bareMinerals ja Alima Pure sekä suomalainen Flow Cosmetic, brittiläinen Lily Lolo sekä australialaiset Inika Organic & Zuii.

Laadukkaita ihoa ravitsevia nestemäisiä meikkivoiteita  valmistavat mm. Zuii, bareMinerals, Alima Pure & saksalainen Dr.Hauschka.

Hoitavia moussemaisia meikkipohjia löytyy ainakin Lauren Brookelta ja Laveralta. Meikkipuutereita löytyy esimerkiksi amerikkalaiselta Lauren Brooksilta sekä Zuii:lta ja Inika Organic:lta.


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:
Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Instagrammista @mirjadeli
Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli

NYT MYÖS YOUTUBESTA LÖYTYY KANAVA LuonnonkosmetiikkaWithDeli
”TEASER”: https://www.youtube.com/watch?v=LcVZOmFVSYA&t=85s
ESITTELYVIDEO: https://www.youtube.com/channel/UCR9uSMjQbv3V4uNj-MSQGSg
MEIKKAUSVINKKI / MAKE-UP MELTDOWN: https://www.youtube.com/watch?v=hmueXW-WI9A&t=7s
NO MAKE-UP LOOK: https://www.youtube.com/watch?v=UV2o-Niy8jg&t=7s

 Follow my blog with Bloglovin

2 Replies to “Meikkivoiteen oikea sävy?”

  1. Hyvä postaus 🙂 tuo hapetus ja meikkivoiteen sävy on kumma juttu. Itselläni on kuiva iho, kaikki meikkipohjat niin voidemaiset kuin puuterimaiset muuttuvat ihollani tummemmaksi. Tiedä sit mistä johtuu.

    Liked by 1 henkilö

    1. Mietin, että vaikuttaakohan ihosi pH-tasapaino hapettumiseen yms. miten meikkipohja ihollasi käyttäytyy. Kuivan ihon bakteeritasapaino (happovaippaan kuuluu terve bakteerikanta) on häiriintynyt joten sekin saattaa vaikuttaa tuon sävyn muuttumiseen.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: