| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Kukkaisvedet syntyvät eteerisiä öljyjä tislatessa. Kasvivedet ovat siis tislauksen arvokasta sivutuotetta, joita hyödynnetään monissa eri kosmetiikkateollisuuden tuotteissa, erityisesti sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Kukkaisvedet sisältävät samat ominaisuudet kuin eteeriset öljyt. Kemialliset komponentit ovat siis samat molemmissa kuin itse kasvissa/kukassa. Vedet ovat kuitenkin huomattavasti laimeampia joten niitä voidaan käyttää iholle sellaisenaan kun taas eteriiset öljyt tulee laimentaa ennen ihokosketusta.


Edellisellä kerralla tutustutin teidät ihon pH-tasapainoon. Tässä artikkelissa vielä hetken pohjustan kyseistä aihetta. Itse olen huomannut ihoni kunnossa selkeän eron kun totuin käyttämään kasvovesiä säännöllisesti.


Niin kuin viime kerralla opimme, terveen ihon pH on hieman hapan. Opimme myös, että ihon kevyesti hapan pH toimii kehomme suojamekanismina haitallisia bakteereita vastaan ja ylläpitää ihollemme edullisten bakteereiden lisääntymistä. Emäksinen ihon pinta luo pohjan erilaisille iho-ongelmille kuten tulehduksille, kuivumiselle ja liialliselle rasvoittumiselle. Eli jos ihosi talintuotanto tuntuu ylimalkaiselta, kannattaa pohtia käytätkö tuotteita mitkä nostavat ihosi pH-tasapainoa liian emäksiseksi. Liian voimakkaasti pesevät tuotteet sekä kotisi talousveden liian korkea pH saattavat olla ne selkeimmät osatekijät.


Jotta ihon suojamekanismi palautuu ihollesi sopivaksi, tarvitsee ihosi puhdistuksen jälkeen noin 5-12 tuntia. Suojamekanismi pääsee aktivoitumaan nopeasti kun kasvovesi valitaan oikein. Happaman pH:n omaavan kasvoveden käyttö säännöllisesti aina puhdistuksen jälkeen on tärkeä kasvojen hoidon vaihe. Kuitenkin liian moni skippaa juuri tämän vaiheen.


Ihon pintakerros (epidermis tai orvaskesi) vastaa noin 90 prosenttia ihon suojamekanismista. Sen ravitsemus tapahtuu verinahan (dermiksen) sidekudoksen kautta, sillä siinä ei ole veri- eikä lymfasuonia. Epidermiksen pinnalla on eräänlainen kelmu eli hydrolipidikalvo. Nimitys happovaippa johtuu kalvon pH-arvosta, joka on happaman puolella eli ihosta riippuen noin 4,0-5,6. Hydrolipidikalvo siis suojaa ihoa erilaisilta mikro-organismeilta, UV-säteilyltä, ylläpitää ihon happotasapainoa ja säätelee talintuotantoa sekä estää kosteuden haihtumista iholta.


Kukkaisvedet ovat tulleet jäädäkseen minun kauneudenhoitooni. Ylipäätään minun mieleni on uudistunut kasvovesien suhteen täysin. Enää ne eivät ole yksi puhdistuksen vaihe vaan tärkeä kosteutuksen ensimmäinen vaihe.


Myös meikin tai kostean beauty blenderin päälle suihkutettuna antioksidanttiset kasvovedet auttavat meikin sävyä pysymään tasaisempana hidastaen meikin ja talin sekoittumisesta aiheutuvaa hapettumista, jolloin meikin sävy taittuu oranssiin.


Yhtä pulloa säilytän jääkaapissa jolloin saan halutessani kylmän virkistyssuihkeen. Suihkepullon sumute on hienojakoisen utuinen joten sitä uskaltaa suihkuttaa vaikka suoraan valmiin meikin päälle. Näin luon ”glow finish” -efektin jolloin häivytän viimeistelypuuterin liiallisen mattaisuuden. Ihoni kuultaa vauvan pehmeän ihon tapaan.

Myös kylpyhuoneessa on yksi pullo, jotta saan suihkutettua runsaasti kukkaisvettä vielä kostealle iholle puhdistuksen jälkeen. Hoitavat ihoöljyt imeytyvät myös paremmin ja nopeammin sillä hieman hapan kasvovesi estää kuivan läpäisemättöman kalvon muodostumista iholle.

DABBAn kasvovesien tumman ruskeiden lasipullojen uusiokäyttö kannattaa pitää myös mielessä. Itse olen hyödyntänyt sumutteisen suihkeen ominaisuutta siirtämällä esim. AVRILin appelsiinikasvoveden yhteen tyhjentyneeseen pulloon. Lasin tumma sävy suojaa tuotteita valolta pidentäen vesien ja öljyjen säilymistä.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


Power from the Forest

Kolmen suihkepullon kokonaisuus sisältää kanerva-, koivunlehti- ja vadelmanlehtivedet.

Matkapakkauksen hinta on 19,95€ (3x50ml). Normaalikokoiset DABBA kukkaisvedet ovat 16,70€ (100ml).


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


Kanervankukkavesi on normaalille iholle suunnattu kukkaisvesi. Se rauhoittaa, puhdistaa ja tasapainottaa ihoa. Kanervan antioksidantit korjaavat vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita sekä auttaa ihoa suojautumaan niitä vastaan.

AINESOSAT/INCI: Calluna Vulgaris (Broom Heather) flower water*, Leuconostoc/Radish root ferment filtrate

*= luomulaatuinen


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


Koivunlehtivesi sopii erityisesti rasvaiselle iholle koska se ehkäisee tulehduksia. Koivunlehtivesi sopii myös miehille parranajon jälkeiseksi hoitosuihkeeksi sillä se rauhoittaa ja ehkäisee karvatupentulehdusta.

AINESOSAT/INCI: Betula Pendula (Birch) leaf water*, Leuconostoc/Radish root ferment filtrate

* =luomulaatuinen


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


Villivadelman lehtivesi sopii ikääntyvälle ja sekaiholle. Se rauhoittaa, puhdistaa ja kosteuttaa ihoa samalla tasapainottaen ihon talineritystä. Villivadelman sisältämät antioksidantit auttavat ihoa uudistumaan tehden siitä pehmeän ja elinvoimaisen.

AINESOSAT/INCI: Rubus Idaeus leaf water*, Leuconostoc/Radish root ferment filtrate

*= luomulaatuinen


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


DABBA on latvialaista sertifioitua luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan. Yrityksen tuotteet keskittyvät pohjoisen luonnonantimista pohjautuviin tehokkaisiin kukkaisvesiin. DABBAn valikoimasta löytyy myös hius-, kasvo- ja vartaloöljyjä. DABBAn kasvovesien pohjana toimii hellästi hoitava lähdevesi ja kaikki kasvit ovat peräisin Latvian luonnosta.

DABBAn kukkaisvesien säilöntäaineena käytetään fermentoitua leuconostoc-bakteerin ja retiisinjuuren seosta. Tämä säilyvyyttä parantava aine on myös lempeä ja hoitava iholle, sekä samalla ekologinen.

Kaikki DABBAn kukkaisvedet sopivat loppujen lopuksi kaikille ihotyypeille, joten voit valita suosikkisi oman mieltymyksen mukaan. Siis kasvien erityispiirteet ovat vain ohjenuoria kukkaisvesien virkistävään maailmaan…


DABBA kukkaisvesiä löytyy Biodelly.fi verkkokaupasta sekä kivijalkamyymälästä Turusta. Sivustolla laaja valikoima tarkasti valittua luonnokosmetiikaa.


(Artikkelissa affiliatelinkkejä Biodellyn verkkokauppaan. Olkaa hyvä!)


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa
 Löydät blogini:
Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Instagrammista @mirjadeli
Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli

NYT MYÖS YOUTUBESTA LÖYTYY KANAVA LuonnonkosmetiikkaWithDeli
”TEASER”: https://www.youtube.com/watch?v=LcVZOmFVSYA&t=85s
ESITTELYVIDEO: https://www.youtube.com/channel/UCR9uSMjQbv3V4uNj-MSQGSg
MEIKKAUSVINKKI / MAKE-UP MELTDOWN: https://www.youtube.com/watch?v=hmueXW-WI9A&t=7s
NO MAKE-UP LOOK: https://www.youtube.com/watch?v=UV2o-Niy8jg&t=7s

Follow my blog with Bloglovin

2 Replies to “DABBA kukkaisvedet”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: