| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
LuonnonkosmetiikkaWithDeli

pH-tasapaino kasvojesi peilinä

Scroll down to content
 Hydrolipidikalvon voinnin taso määrittelee kasvojesi ulkonäön.

Kehomme suojamekanismi on ihomme pH-tasapaino. Epidermis (orvaskesi) on ihon pintakerros. Sen päällä lepää ohut kerros; hydrolipidikalvo (happovaippa). Tämä ohut kalvo suojaa ihoamme ulkoisilta tekijöiltä ja ylläpitää sen pintakosteutta.

Happaman ja emäksisen arvot mitataan asteikolla 0-14, jossa 7 on happaman ja emäksen raja-arvo. Ihomme suojakalvon pH o 4-5,6, eli kevyesti happaman puolella. Happamampi olotila ylläpitää tervettä bakteerikantaa sillä toimiva kasvuympäristö mikrobeille ja entsyymeille, on kauniin ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeä. Rasvainen aine nimeltään sebum (tali) suojaa ja voitelee.


Kohonnut pH, eli liian emäksinen pinta, altistaa ihomme tulehduksille, kuivumiselle sekä talin ylituotannolle.


Vaikka hydrolipidikalvoa kutsutaankin ns. happovaipaksi, ei tavoitteena ole liian hapan ihon pinta. Eikä toisinkaan päin. Suosituksia ihon pH:n suhteen löytyy väliltä 0-14. Siis niinkin happamasta kuin 3,5. Putkistovetemme pH vaihtelee 7-8, eli se on lievästi emäksisen vaiheilla. Elimistömme sisäisen pH:n suositusarvona pidetään kuitenkin heikosti emäksistä eli 7,4. Mutta se ei taas ole ohjenuora ihomme pH-tasapainoon…  Ilmansaasteiden ja monien muiden osatekijöiden vaikutuksesta se mikä on joskus ollut ihon normaali pH, ei sitä enää tänä päivänä ole.


Pääsenkin sivuamaan seuraavaksi kyseenalaista ihonhoito ilmiötä. Emäksinen ihonhoito – saattaa kuulostaa sinullekin tutulta. Siinä ihoa hoidetaan vain suolalla, yleensä kyseessä on emäksinen Meine Baise-suola. Suola ei itsessään varsinaisesti ole hapanta eikä emäksistä, vaan yhtyessään nesteeseen tulee erot esille. (Ruususuola on vähemmän emäksisempää.) Se, mikä toimii toisella, ei aina toimi toisella. Liika emäksisyys tai liika happamuus epäilemättä ohentavat ihon tärkeää suojakalvoa. Tärkeintä on pohtia; missä kunnossa minun ihoni pinta on?


 


Miten ylläpidän ihoni pH-tasapainoa

Paikkakuntasi veden pH.

Pesiessä vesijohtovedellä ihoamme, sen pH kohoaa, eli muuttuu emäksisemmäksi (alkaliseksi). Puhdistuksen jälkeen ihomme pH-tasapainon normalisoitumiseen menee noin 4 tuntia.

Vältä hanavedellä lotraamista; pyyhi meikittömät kasvot puhtaaksi pelkällä kasvovedellä tai puhdistusmaidolla kostutetulla vanulapulla.


Pesuaineesi voimakkuus.

Myös liian pesevien puhdistustuotteiden vaikutuksesta ihon pH-tasapaino järkyttyy.

Se, mikä sopii vartalon ihollesi, ei välttämättä sovi kasvoillesi. Valitse pesuaineet käyttötarkoituksen mukaan.

Jos puhdistat vain epäpuhtauksia iholtasi, suosi puhdistusmaitoa, micellar- tai kasvovettä. Meikkivoiteet, meikkipohjat yms. vaativat enemmän.

Öljypuhdistus on tehokas mutta hellä. Sopii erityisesti kasvoille jotka puhdistetaan meikistä päivittäin. Käytä öljyä kaksoispuhdistukseen tai poista kuivilta kasvoilta ensin meikit öljyllä. Vasta sen jälkeen ”normaali” puhdistus. Huomaat eron!


Puhdistamisen jälkeen; älä anna ihosi pinnan kuivua.

Vesipesun ja vaahtoavan putsarin jälkeen ihosi pinta on emäksinen ja vailla ihosi luontaista rasvaa. Melko nopeasti muodostuu pinnalle kuiva kalvo.

Kokeile käyttää kasvovettä vielä kostealle iholle. Sitten kosteusvoide tai ihoöljy.

Mitä nopeammin käytät happaman pH:n omaavaa kasvovettä, sitä nopeammin autat ihoasi palautumaan liian emäksisestä lievästi happamaan.


Mekaaninen rasitus on päivittäistä.

Hoitaessasi kasvojesi ihoa päivittäin, altistat sen samalla rasitukselle. Hankaamme kasvojamme yllättävän paljon, monesti ajattelematta, että ihomme muistaa.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


Punoittaako ihosi? Hilseileekö se? Onko sävy epätasainen ja samea? Vältä siis liian hankaavia apuvälineitä pesun yhteydessä. Älä siis pyyhkeelläkään hankaa kuivaksi, vaan taputtele.

Kasvovesiä on myös suihkepulloissa. Yksi helppoimmista tavoista vähentää lisä-hankausta! Suihkuta virkistykseksi. Suihkuta meikkipohjan päälle.

Joudutko pesemään meikit pois moneen kertaan? Lämmitä ihosi pintaa ennen meikinpoistoa esim. höyryttämällä kuumalla märällä pyyhkeellä. Näin taliin sitoutunut meikki ja epäpuhtaudet irtoavat helpommin. Muista, rasva sulaa.

Öljy liukenee öljyyn; öljypuhdistus on se ihonhoidon julistus, jota jälleen kerran painotan. 


Emäksinen elimistö, happamampi iho.

Kyllä, ruokavaliosi sisältö vaikuttaa myös ulkonäköösi. Kurvit sikseen, myös ihostasi voi nähdä mitä syöt – tai et syö.


Emäksisöivän ruokavalion perustana ovat sitrushedelmät, tomaatti, kurkku, parsakaali, lehtikaali, pinaatti, idut, kvinoa, tattari, hirssi, speltti sekä osa siemenistä, pähkinöistä ja kylmäpuristetuista öljyistä. Myös hyvät suolat kuten ruususuola ja kristallisuola sekä emäksinen vesi.

Kehoamme happamoittaa lihatuotteet, maitotaloustuotteet, viljatuotteet, korkean sokeripitoisuuden hedelmät, kahvi, tee, sokerit ja keinotekoiset makeutusaineet sekä puhdistettu suola.

Sitrushedelmät sisältävät vähemmän sokeria kuin monet muut hedelmät. Tästä syystä esimerkiksi sitruunaa voidaan pitää emäksisöivänä hedelmänä. Kuten taas esimerkiksi viikunat ja viinirypäleet sekä kuivatut hedelmät ovat sokeritaulukon toisessa päässä.


Tässä linkki mielenkiintoiseen hedelmien sokeritaulukkoon:

https://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/vertaile-missa-hedelmissa-on-eniten-sokeria/3150292

Maito- ja viljatuotteiden vähentäminen voi siis tehdä ihmeitä kasvojesi kunnolle. Kärsitkö isoista paukamafinneistä leukaperissä ja kaulalla? Kokeile ruokavalion muutosta.


Onko sinun ihosi pH-tasapaino kunnossa?

ARVONTA Facebookissa!!!

LuonnonkosmetiikkaWithDeli


 Haluatko saada kotiisi Carita Cosmetiikan palasaippuan & bambuisen saippua-alustan?

Osallistu arvontaan Facebookissa: Mikä on mielestäsi mielenkiintoisin suolasaippua Carita Cosmetiikan valikoimasta? Valikoiman löydät täältä.

Tykkää LuonnonkosmetiikkaWithDeli & Carita Cosmetiikka Facebook-sivustoista. Muista kommentoida!

Arvonta päättyy lauantaina o9.o9.2o17.


Löydät blogini:

Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @mirjadeli

https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


NYT MYÖS YOUTUBESTA LÖYTYY KANAVA LuonnonkosmetiikkaWithDeli

”TEASER”: https://www.youtube.com/watch?v=LcVZOmFVSYA&t=85s

ESITTELYVIDEO: https://www.youtube.com/channel/UCR9uSMjQbv3V4uNj-MSQGSg

MEIKKAUSVINKKI / MAKE-UP MELTDOWN: https://www.youtube.com/watch?v=hmueXW-WI9A&t=7s


 Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: