| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

KASVOVESI: Aliarvioiduin ihonhoitotuote?

Scroll down to content

Nyt on vihdoinkin aika syventyä mieltäni jo pitkään kutkuttaneeseen aiheeseen; KASVOVEDET. Sinulle saattaa nousta mieleen ajatus niiden turhuudesta, mutta siinä olet väärässä. Niin väärässä!


Vielä jokin aika sitten kasvovedet lupailivat suuria lupauksia. Liian suuria. Ei ihme, että niiden käyttö ei ole yleistynyt. Liikaa alkoholia, synteettisiä säilöntäaineita, synteettisiä väriaineita & synteettisiä hajusteita, sitä ne ainakin sisälsivät. Poissaolollaan loistivat ne ihoa uudistavat & ravitsevat raaka-aineet. Tänä päivänä tilanne on toinen. Luonnonkosmetiikan kasvun myötä, myös tehokkaat – tarpeelliset – kasvovedet nostavat päätään.


2016-11-17-15-47-34


Ongelma

Jos puhdistat kasvosi voimakkaasti pesevillä emäksisillä puhdistusaineilla & lisäksi vielä hankaat ihoasi, riistät iholtasi sen vastustuskykyä eli hydrolipidikalvoa. Seurauksena on, että ihosi muodostaa pikkuhiljaa melko läpäisemättömän suojamuurin; pinnan, jonka läpi ei imeydy enää oikein mikään. Ihohuokoset tukkeutuvat, jolloin tuloksena on epäpuhdas pintakuiva iho. Ihonhoitotuotteiden korjaavat antioksidantit & kosteuttavat kasviöljyt eivät hyödytä ihoasi jos et edesauta ihosi hydrolipidikalvoa uusiutumaan.


Selektiivisen kosmetiikan kasvovedet onnistuvat ainakin yhdessä asiassa; pintajännitteen rikkomisessa mutta muuten ne harvemmin yltävät vielä tänäkään päivänä luonnonkosmetiikan kasvovesien tasolle. Jos jokin tuote kannattaa hankkia luonnonkosmetiikasta, on se kasvovesi.


KASVOVEDEN TARKOITUS:

 • tasapainottaa ihon pH-tasapainoa: iho on luonnostaan hieman hapan

 • valmistaa ihoa: auttaa vastaanottamaan kosteusvoiteen/seerumin

 • kuivumisen estäminen: humektantit esim. glyseriini tai öljyt sitovat kosteutta

 • ravitseminen: antioksidantit, kukkais- ja yrtiuutteet sekä kasviöljyt ruokkivat ihoasi

 • Kyllä, on olemassa micellar kasvovesiä, jotka on tarkoitettu meikinpoistoon. MUTTA, ne ovat oikeasti tarkoitettu todella kevyeen puhdistukseen. Ehkä juuri kevyt kerros puuteria ja yön jäljiltä rasvoittunut iho kannattaa puhdistaa tälläisellä koostumuksella…. Muussa tapauksessa, ota käyttöön pesuaine.


SYYT MIKSI ET EHKÄ OLE IHASTUNUT KASVOVESIIN – AIEMMIN…

Selektiivisen kosmetiikan kasvovedet sisältävät  (melkein poikkeuksetta) suuret määrät alkoholia, synteettisiä säilöntäaineita & tuoksuja. Alkoholi kuivattaa ihoa, jolloin kasvojen iho tuottaa liikaa öljyä korvatakseen luontaisen talin menetystä. Synteettiset tuoksut ja säilöntäaineet voivat ärsyttää ihoa. Monet merkit lupaavat melkein ihmeitä tapahtuvan iholle kun käytät heidän kasvovettään. Lupaukset eivät ainakaan luonnonkosmetiikassa jää kauaksi tarkoitetusta…


KASVOVEDET VOIDAAN JAKAA NELJÄÄN RYHMÄÄN, RIIPPUEN NIIDEN KÄYTTÖTARKOITUKSESTA.

 1. Toners” eli tasapainoittavat kasvovedet ovat yleensä glyseriinipohjaisia. Niiden tarkoituksena on edesauttaa kosteutuksessa. Glyseriinin molekyylit vetävät vesimolekyylejä puoleensa magneetin tavoin. Tonerit tasapainottavat ihon pH-tasapainoa takaisin happamaksi. Voidaan käyttää meikittömän ihon puhdistamisen viimeistelyyn tai kevyeen puhdistamiseen yön jälkeen.
 2. Astringents” eli ”supistavat” kasvovedet ovat voimakkaampia koostumukseltaan. Ihohuokosia supistava vaikutus on erinomainen öljyiselle iholle. Luontaisia ihohuokosia ”supistavia” raaka-aineita ovat mm. taikapähkinä, kaura, salvia, tee, tislattu viinietikka, alkoholi & jääkylmä vesi. Suositellaan päiväkäyttöön esim. ennen meikkiä. Sopii erityisesti rasvaiselle iholle.
 3. Hydrosolit” eli kukkaisvedet tai yrttivedet ovat lääkinnällisempiä kasvovesiä.Tulevat yleensä suihkepulloissa koska tarkoituksena ei ole pyyhkiä kasvoja vaan suihkuttaa tasaisesti kasvoille ja taputella sormilla. Kukkais- ja yrttivedet pehmentävät, rauhoittavat sekä ravitsevat ihoa. Ruusu, appelsiini, kamomilla & laventeli ovat tuttuja perusaineksia kukkais- ja yrttivesille. Eivät ole tarkoitettu minkäänlaiseen puhdistukseen, vaan ihon ravinnoksi!
 4. AHA-toners” eli hedelmähappo kasvovedet sisältävät ihoa hellästi kuorivia happoja irrottaen kuollutta ihosolukkoa ilman mekaanista hankaamista. Hedelmähapot stimuloivat ihon uudistumisprosessia, jolloin uusi ja hehkuva iho tulee esille, ollen tasaisempi ja kirkkaamman värinen. Kuoriva teho riippuu happopitoisuuksista. Liian voimakas happopitoisuus voi aiheuttaa ärsytystä ja ihon kuivumista. Akneiholle sekä ikääntyville iholle hedelmähapot sopivat parhaiten.

Luonnonkosmetiikkawithdeli


Huomioitavaa! Kosteutusta edesauttavia kasvovesiä, kukkais- ja yrttivesiä ei voi ns. yliannostella mutta ”supistavia” kasvovesiä voi. Niiden liika käyttö kuivattaa ihoa ja voi muuttaa ihon pH-tasapainon liian happamaksi. Kosteuttavat, kukkais- sekä yrttivedet sopivat yleisesti kaikille ihotyypeille, kun taas ”supistavat” kasvovedet on tarkoitettu tietynlaiselle ihotyypille; akneiholle & rasvoittuvalle iholle.


Miksi minun tulisi käyttää kasvovettä?

Vaikka pesisit kasvosi hellimmälläkin pesuaineella, olet huuhtonut kasvojen pinnalta sen tärkeää bakteerikalvoa ja kosteuttavaa talia. Tässä kohtaa kasvoveden osakkeet nousevat huimasti. Jos valitset kasvoveden, jossa on hyvät määrät uudistavia antioksidanttisia, rauhoittavia sekä kosteuttavia raaka-aineita, olet nokka kohti kirkasta hyvinvoivaa ihoa – helposti.

Antioksidantit estävät kollageenituhoa & hidastavat hapettumista eli ”taistelevat” ilmassa olevia vapaita radikaaleja vastaan. Olet varmaan joskus huomannut kuinka esim. meikkivoide muuttuu päivän aikana ihollasi normaalista jopa oranssiin. Noh, se on johtunut meikkivoiteen hapettumista eli oksidaatiosta. Sama asia tapahtuu kun leikkaat avokadon puoliksi, sen pinta tummuu. Mutta jos sivelet sitruunamehua leikkuupinnalle, hapettuminen hidastuu huomattavasti.

Eli mieti ruokaasi; mistä saat antioksidantteja elimistöösi? Erilaiset antioksidantit kuten C-vitamiini, E-vitamiini, A-vitamiini, lykopeeni saadaan marjoista & hedelmistä sekä kasvien lehdistä esim. teestä. Siksi kannattaa  suosia ns. antioksidanttiseoksia  kasvovesien ainesosaluettelon alkupäässä.


Käyttö

Riippuen puhdistamistavastasi, riippuu myös kasvoveden tarkoitus.

1. Öljypuhdistus (OCM) ei vaadi välttämättä rinnalleen kosteuttavaa kasvovettä. Kannattaa keskittyä ravitsevien kukkais -ja yrttivesiin. Myös ihoa ”supistavat” kasvovedet sopivat yhtälöön. Muista kunnollinen kosteutus öisin, jotta ihosi ei kuivu.
2. Vaahtoputsarin jälkeen kannattaa käyttää kosteuttavia kasvovesiä, jopa suihkutettava.  Ota avuksi seerumi tai öljy, jos puhdistuksen jälkeen ihosi kiristää.
3. Geeliputsarin jälkeen ihosi tarve kosteutukselle on oletettua.
4. Puhdistusmaidon jälkeen riippuu kasvoveden laatu, puhdistusmaidon ravitsevuudesta. (KATSO esimerkki ravitsevasta puhdistusmaidosta). Jos puhdistusmaitosi on laadukasta luonnonkosmetiikka, suosittelen ihosi kunnon mukaan kasvovettä. Jos puhdistat vanulapun avulla, etkä huuhtele vedellä tuotetta pois kasvoiltasi, ihosi kestää myös ihohuokosia supistavan kasvoveden käytön esim. aamupuhdistuksen yhteydessä. Jos esim. huuhtelet vedellä puhdistusmaidon pois kasvoiltasi, kannattaa käyttää humektanttista kasvovettä.

Vanulappujen puolet kannattaa irroittaa toisistaan, jotta kasvovettä ei mene hukkaan. Kostuta ohut puhdistuslappu kasvovedellä melkein märäksi. Jos tuote on suihkutettavassa muodossa, kielii se aika varmasti siitä, että tuote tulee suihkuttaa ja taputella iholle käsin. Ei siis ole yksi ”puhdistusvaiheista”.


Käytätkö sinä kasvovettä, ja tiedätkö mihin kategoriaan se kuuluu? Innostiko tämä artikkeli sinua harkitsemaan kasvoveden ottamista osaksi ihonhoitorutiinini?


Löydät blogini:

Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @mirjadeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli


 Follow my blog with Bloglovin


Even in darkness light dawns for the upright,
    for those who are gracious and compassionate and righteous.


6 Replies to “KASVOVESI: Aliarvioiduin ihonhoitotuote?”

 1. Seuraamista edesauttaisi Bloglovin´-painike. Luen kaikki nlogit sitä kautta. Sähköpostitilaus on työläs tapa lukea blogia ja Facbookissa uppoaa syötteeseen, jolloin ei edes nää uutta postausta.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: