| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Jo noin vuoden ajan olen siirtynyt tuote tuotteelta luonnonkosmetiikkaan. Suurin  ongelmani on kuitenkin ollut hiustuotteet. Tai ei niinkään ne itse tuotteet vaan minun hiukseni…. On ollut vaikeaa löytää platinalle hiukselleni sopivat tuotteet. Jo vuoden ajan olen käyttänyt säännöllisesti Natura Siberica shampoota. Kuitenkin ajoittain käytän selektiivisen kosmetiikan syväpuhdistavia shampoota yhdessä hopeashampoon kanssa. Luonnonkosmetiikan shampoot eivät vaan puhdista niin hyvin. Miksi?


S Y Y ?

Olen jo vuosia vaalentanut hiuksiani platinaksi. Aina kuulee sanottavaa,  että mitä vaaleampi hius, sitä ontompi – mitä tummempi hius sitä täytetympi. Vasta äskettäin olen oikeasti asian ymmärtänyt. Käytännössä olen täyttänyt hiustani muotoilutuotteilla… Annapa kun selitän.


Mikä ei toimi?

– Normaali lakka yhdistettynä luonnonkosmetiikan shampooseen.

– Normaali kuivashampoo yhdistettynä luonnonkosmetiikan shampooseen.

– Normaali hiuspuuteri yhdistettynä luonnonkosmetiikan shampooseen.

– Monissa hiustuotteissa on mm. silikonia. Se kerrostuu hiukseen. Lähtee pois parissa pesussa.

– Silikoni luo illuusion terveestä hiuksesta. Se siloittaa, ei hoida.

– Platinat vuosia vaalennetut väärin hoidetut hiukset….ja luonnonkosmetiikka.


PAITSI JOS…

Pystyt vähentämään muotoilutuotteista tulevaa kerrostumaa hiuksissa!


John Masters organic sea mist

2016-11-09-14-56-59


Nyt päästiin asiaan. Olin epäileväinen suolasuihkeita kohtaan. Suolahan kuivattaa. En ajatellut sen sopivan tekovaaleille hiuksilleni. Sain kuitenkin syyskuun Jolie Boxin mukana John Masters USDA-sertifioidun suolasuihkeen. Rehellisesti sanottuna, aluksi en tiennyt mitä oli tarkoitus suihkeella tehdä….


Missään arvostelemassani tuotteessa ei ole vielä ollut näin lyhyt ainesosaluettelo!

Aqua (water), sodium chloride (sea salt), lavandula angustifolia (lavender) oil*

* Luomusertifioitu


Etsin tietoa suolasuihkeista ja ymmärsin, että kyseisen tuotteen tarkoitus on lisätä tekstuuria, eli helpottaa näin muotoilua tuoden karheutta. Hiuslaatuni on nykyään sileämpi ja hoidetumpi (tästä saatte seuraavalla kerralla arvion jopa viimeisimmän kampaajakäyntini pohjalta), joten myös tarve tekstuurille on suurempi. Kuitenkin hiuspuuteri ja lakat joita ylikulutan jopa päivittäin, jäävät kutisevaksi tökötiksi hiukseen ja päänahkaan.

Pesen hiukseni 4-7 päivän välein. Viimeiset päivät ovat ällöttäviä jos on tullut muotoiltua hiuksia. Normaalisti suihkutan hiuspuuteria tai lakkaa hiuksen tyveen ja tupeeraan osio osiolta. Kuitenkin kun harjaan hiukset kunnolla, myös se tekstuuri lähtee mutta ei likaisuuden tunne….

Tässä kohtaa varmaan ymmärrättekin iloisuuteni aiheen. Suolasuihke toimii vielä seuraavana päivänä ja peseytyy hiuksesta pois jopa pelkällä vedellä,  joten luonnonkosmetiikan shampoo, minun hiukseni ja  suolasuihke on myös hyvä yhdistelmä.


Talvi, pipo ja lättänyys – ei enää!

2016-11-09-00-18-25


Olen aina väitellyt pipoja sillä ne vievät volyymin pois hiuksista. Talven kynnyksellä suolasuihkekokeiluni alkaessa jouduin kuitenkin taas alistumaan pipon lämpöä tuovaan syleilyyn. Nykyään suolasuihkeen tuoma tekstuuri on uskollinen ystäväni pipon latistavaa vaikutusta vastaan.


Luonnonkosmetiikkawithdeli
Tupeeraus tuo volyymia tyveen.

Luonnonkosmetiikkawithdeli
Pääni ei enää palele hiusteni kustannuksella!

Tapa 1.

Osio osiolta kampaan hiukset läpi, suihkutan pari suihkausta suolasuihketta tyveen,  kampaan hieman ja tupeeraan kevyesti tyvet. Käyn näin läpi pään koko päälli alueen, ja lopuksi määritän jakauksen kohdan ja siloitan lyhytharjaksisella harjalla hiuksen pinnan. Et tarvitse hiustenkuivaajaa kiiröessäkään sillä suihkaus kuivahtaa hiukseen hetkessä. Vaikka käytän pipoa, tarvitsee minun vain hieman sormien avulla uudelleen kohottaa tyveä. Ja vaikka harjaisin illalla hiukset kunnolla läpi, ei minun välttämättä tarvitse lisätä suolasuihketta enää seuraavana päivänä. Tekstuuri ja volyymi on vielä tallella.


Tapa 2.

Voit lisätä suolasuihketta myös suoraan puhtaisiin kosteisiin hiuksiin, niiden tyveen sekä pituuksiin. Kun vielä föönaat hiuksesi, saat mahtavat volyymirikkaat hiukset.


Tapa 3.

Kampauksia muotoillessa asia jota et halua on liukas lasinen hiuksen pinta. Suihkuttaessasi suolasuihketta pituuksiin saat yliotteen liukkaista hiuksista. Erityisesti jos päätätkin muotoilla vähän rasvaiset suorat hiukset tai täysin puhtaat suorat hiukset.


Luonnonkosmetiikkawithdeli
Hyväkuntoiset mutta helposti muotoiltavat hiukset.

Arkiaamujen pelastus on saada tehtyä nopeasti esim. näyttävä nuttura, joka pysyy paikoillaan ilman suurta määrää lakkaa ja pinnejä. Rasvoittuneisiin tyviin on vaivatonta saada volyymia suolasuihkeella.


Suolasuihkeiden yksinkertaisuus…

Mielestäni suolasuihkeita myydään melko kalliilla. Olen lukenut monia DIY-reseptejä suolasuihkeelle. Sellainen on todella helppo tehdä itse kotona – ja saada myös säilymään. Suola kun ei itsessään tarvitse kummemmin säilöntäaineita. Yksinkertaisimmillaan reseptit koostuvat keitetystä vedestä, merisuolasta ja/tai ruususuolasta, öljyistä ja eteerisistä öljyistä. Esim. arganöljy on kevyt ja ohut öljy suihkutettavaksi. Helppoa! Itse tehdyn suolasuihkeen suolapitoisuuteen ja öljyn määrään pystyy itse vaikuttamaan, jos kauppojen suihkeiden suolamäärä tuntuu liian runsaalta ja kaipaa enemmän kosteutusta tuotteeseen.


John Masters Organic Sea Mist  30€ (226ml)/12 (60ml)Biodelly.fi
Mm. Less Is More, Dabba sekä Unique tekevät myös luonnonkosmetiikan suolasuihkeita.

Sisältää kumppanuusmainontaa. 💋


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


YOUTUBESTA LÖYTYY VIDEOKANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli


FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

Tuosta alempaa löytyy mahdollisuus liittyä s-postilistalle. Saat uudet artikkelit suoraan sähköpostiisi!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: