Contouring (Shadows & Higjlights)

Contouring on kasvojen varjostamista & korostamista. Itse suosin contouringissa luonnollisuutta eli ns. no-makeup lookkia. Arjessa riittää kevyt ja vaivaton meikkipohja. Rakastan ”nude lookkia”! Kiireisenä päivinä välttelen voimakkaita rajauksia ja jopa ripsaria, joten pehmeästi huolitellut kasvot luovat illuusion yliluonnollisesta luonnonkauneudesta!


Luonnonkosmetiikkawithdeli
Contouringin vaikutus. ..

Miksi?

Contouringin tarkoituksena on siis häivyttää huonoja puolia ja korostaa niitä hyviä. Ovaalinmuotoiset kasvot ovat kasvonmuoto, jota yleisesti tavoitellaan. Yleisesti valtamediassa kun ”googletat” sanalla contouring, löydät kuvia voimakkaasti ylimeikatuista kasvoista. Sellaista en henkilökohtaisesti suosi.

Mitkä kohdat?

Korostetaan: huulen amorinkaari, nenänvarsi  (ei nenänpää) , poskipäät, kulmaluun & kulmien välinen otsa. Monet suosivat silmien alaosan korostamista liian vaalealla sävyllä, mutta minä en. Liian usein näkee julkkiksia joilla silmänaluset pistävät liikaa esiin…valkoisina.

Varjostetaan: poskiluun alaosa, nenän reunat, leukaperät, otsan reunat/ohimot ja vaihtoehtoisesti myös kaula.

Mihin vaikuttaa kasvojeni muoto?

Mikä on kasvoissasi levein kohta; posket, leuka vai otsa? Kasvojesi muodosta riippuu myös varjostaminen tarve. Jos sinulla on ns. sydämmen muotoiset kasvot, tulee sinun korostaa leukaasi (tai olla korostamatta) ja varjostaa otsaasi. Jos sinulla on kapea otsa ja leveä leuka, niin varjosta runsaammin leukaperiä sekä poskiluun alaosaa. Jätä otsa jopa koskemattomaksi. Eli jokaisen ei tarvitse koskea jokaiseen kasvojensa osaan vaan tutkia, mitä haluaa korostaa ja mitä ei.

Millä?

Häivyttämiseen & varjostamiseen käytetään kylmän sävyistä ruskeaa ehkä jopa harmahtavaa ruskeaa. Tarkoituksena on imitoida luontaisen varjon sävyä. Jos sinulla on luontaisesti lämpimän sävyinen iho, saattaa liian kylmä ruskea saada aikaan ”mutaisen” efektin. Itselläni on melko kylmä pohjasävy, joten esimerkiksi aurinkopuuterin lämmin ruskea sävy olisi katastrofi kasvojeni varjokohdissa. (Aurinkopuuterin tarkoitushan on korostaa päivettyneitä kohtia; poskipäät, nenän varsi ja keskiotsa. Saada aikaan ns. sunkissed look.)

Korostamiseen & tuomaan valoa käytetään kylmää vaaleaa sävyä. Eräät käyttävät jopa valkoista, mutta itse käytän vaniljaisia luonnonvalkoisia sävyjä. Erityisesti iltameikissä käytän hohdemaista tuotetta amorinkaareen ja kulmaluuhun. Poskipäille käytän punaa jossa on hieman hohdetta mukana.

Voit käyttää, joko nestemäisiä, voidemaisia tai puuterimaisia tuotteita. Koko meikissä suosin yhdenmukaisuutta, eli käytän meikkipohjasta riippuen, joko voidemaisia tai puuterimaisia tuotteita.


Luonnonkosmetiikkawithdeli


AVRIL puuterimaiset luomivärit muuntuvat helposti kulmaväriksi ja contouring-sävyiksi. Olen löytänyt näistä kahdesta sävystä tuotteet joilla korvaan ainakin viittä eri tuotetta!

Luonnonkosmetiikkawithdeli

1. Ensin käytän AVRIL peitevoidetta silmien alusten ja näppyjen kevyeen peittäminen. Päälle mineraalipuuteria.

Luonnonkosmetiikkawithdeli

2. Seuraavaksi levitän melko voimakkaasti AVRIL mineraaliluomiväriä Cannelle mat poskiluun alapuolella ja nenänpäähän sekä kevyesti ohimoihin ja leukaperiin. Tasaisella isolla siveltimellä häivytän rajat, jotta rajat muuttuvat huomaamattomiksi.

Luonnonkosmetiikkawithdeli

3. Käytän samaa ruskeaa sävyä kulmien muotoiluun, silmien rajaamiseen sekä kevyesti luomivakoon tuomaan syvyyttä.

Luonnonkosmetiikkawithdeli

4. Vaaleaa väriä levitän poskiluulle, liikkuvalle luomelle sekä silmien reunaan nostamaan katsetta.
Luonnonkosmetiikkawithdeli

5. Kun tavoitteena on kuulas ja luonnollinen meikki, korostan silmiä ja kasvojen muotoa. Arkisesta meikkipohjastani saa näkyä ihohuokoset ja osa näpyistä läpi! Puuteria lisään vain kevyesti silmien ympäristöön ja T-alueelle.

6. Ripsiväriä levitän metallisella ripsikammalla aivan ripsien tyveen.

Tällä tekniikalla: ripsiväri pysyy puhtaana, saat aikaiseksi illuusion silmärajauksista sekä todella tuuheat ripset. Ripset taivutan vasta kun ensimmäinen kevyt kerros on kuivunut. Yleensä lisään vielä toisen kerroksen vähän kuivuneempaa ripsiväriä (sen omalla harjalla) keskittyen ripsien kärkiin.

Luonnonkosmetiikkawithdeli
Valmis!

7. Tälläiseen luonnollisempaan meikkiin sopii erinomaisesti täysin nudet tai tummat huulet. Tässä käytin AVRIL Aubergine huulipunaa. Rakastan sitä!

AVRIL värikosmetiikka valikoimasta löytyy myös NUDE luomiväripaletti, josta löytyy neljä eri sävyistä ruskeaa sekä 2 vaaleaa väriä. Palettikoot ovat hieman pienempiä kuin yksittäiset luomivärit, mutta pakkaus on juuri sopivan kokoinen mukana kuljetettavaksi.

Yksittäiset luomivärit & huulipunat maksavat Green Dealin verkkokaupassa 8,99€. Sekä kuuden luomivärin setti nyt vain 22,95€.

🍁 🍁 🍁 🍁 🍁

Luonnonkosmetiikkawithdeli
AVRIL meikkejä

AVRIL – ranskalaista luonnonkosmetiikkaa

Ranskalaista huokehintaista ja laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Meikkituotteita löytyy puutereista eyelinereihin ja peitevoiteisiin sekä 7-free kynsialakat (luonnollisten ainesosien määrä lähes 80%!) Lisäksi on erilaisia ihonhoitotuotteita. Tuotteet ovat Ecocert-sertifioituja sekä suurin osa tuotteista on vegaanisia, eikä mitään sarjan tuotteista ei ole testattu eläinkokein valmistajan tai kolmansien osapuolten toimesta.


ILOKSENI ILMOITAN IHANASTA MAHDOLLISUUDESTA SAADA AVRILIN MEIKKEJÄ NYT ALEHINTAAN GreenDealin NETTIKAUPASTA!

🍁 🍂 🍁 🍂 🍁 🍂 🍁

Blogini lukijana saat nyt 15 % alennusta kaikista AVRIL-luonnonkosmetiikkatuotteista (myös kynsilakat & ihonhoitotuotteet!)

KOODILLA: WITHDELI
(Alennus lasketaan automaattisesti kassalla kaikista kampanjaan kuuluvista tuotteista. Ei voi yhdistää muihin alennuskoodeihin tai lahjakortteihin. Alekoodi voimassa 11.11.2016 asti.)

🌾 🍁 🌾 🍁 🌾 🍁 🌾

TÄSTÄ pääset suoraan AVRIL tuotteisiin.

(*Blogiartikkelissa mainitut tuotteet eivät sisällä affiliate-mainontaa)

Löydät blogini

Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista nimimerkillä @mirjadeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli


 Follow my blog with Bloglovin


The people who walk in darkness Will see a great light; Those who live in a dark land, The light will shine on them.
Isaiah 9:2


2 Comments Lisää omasi

  1. Virve Luokkamäki sanoo:

    Voi että kun on ihanaa kun joku osaa itsensä laittaa tuosta vain.
    Näyttää helpolta. Asiaa helpottanee laadukkaat tuotteet.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s