| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
Luonnonkosmetiikkawithdeli

Suomalaista apteekkiluonnonkosmetiikkaa!

Scroll down to content

🌸 🌸 🌸

Suomalainen luonnonkosmetiikka on pitkälti ollut, ja on sitä edelleen, sertifioimatonta lähi- ja luomukosmetiikkaa. Paria tunnettua merkkiä lukuun ottamatta, en itse tunne kovinkaan hyvin suomalaista ”luonnonkosmetiikkakulttuuria”. EkoPharma, FLOW, Frantsila & Joy of Finland tulevat mieleen.

🌸 🌸 🌸


…Jo yli vuoden ajan on pinnan alla tehty töitä, vastaamaan kotimaiseen luonnonkosmetiikan kysyntään. Suunnalta, josta ei ihan heti olettaisi tulevan luonnollista kosmetiikkaa. Apteekin kosmetiikkasarjat ovat olleet minulle pitkään punainen vaate. Härkä kun olen, tarvitsen sen jonkin vastakimmokkeen. Ihan tosissani olen, suurilta osin apteekin tuotteet ovat mielestäni ravinneköyhiä pintakosteudensäätäjäturhukkeita. Joukosta löytyy toki laadukasta kosmetiikkaa,  mutta esimerkiksi ne perusvoiteet. . . .huh huh. Piste.


Uusi luonnonkosmetiikkasarja

Yliopiston Apteekki lanseerasi 15.kesäkuuta kotimaisen luonnonkosmetiikkasarjan! Kyllä, tuo oli heittomerkin arvoinen. Huomasin jo kesän alussa, ihmetellen, Turun Yliopiston Apteekissa mm. Madaran ja Laveran tuotteita myynnissä.

Ihan oikeasti yllätyin.

YA-naturae kosmetiikkasarjaa saa myös Yliopiston Apteekki -konserniin kuuluvan Ego-erikoisliikkeen valikoimista. Joko verkkosivustolta tai kauppakeskus Jumbon kivijalkamyymälästä Vantaalta. Egon valikoimista löytyy laadukkaita hyvinvointi- ja kauneustuotteita, apteekkikosmetiikkaa sekä urheiluravinteita.

YA-naturae tuotteiden pakkaukset ovat ajattoman mallisia. Jokainen tuote on mielestäni oikean kokoinen. Tuotteiden ulkoinen olomuoto on kaunista & herkkää. Ihanaa, ettei kaikki ole samanväristä!  Minä rakastan pumppupulloja, varsinkin luonnonkosmetiikassa, sillä hyllysäilyvyys pitenee. Lisänä tietenkin  parempi hygieenisyys.

Tuotteiden tuoksumaailma on hento, vartalo voidetta lukuunottamatta. Putsari, silmämeikinpoistoaine & silmänympärysvoide ovat hajusteettomia.


Sisukkaat raaka-aineet

YA-naturae tuotteiden valmistukseen on käytetty Betula pendula sap nimistä ainetta – koivunmahlaa siis. (Myös Madara käyttää koivunmahlaa mm. Anti-Age tuotesarjassaan.)  Koivunmahla on erittäin hyödyllistä perinteisesti  sisäisesti käytettynä, mutta myös iholle. Testien mukaan se stimuloi ihosolujen uudistumista. Suurilta osin käytetyistä ainesosista on suomalaista alkuperää. Ainakin ruusunmarjaöljy on ei-suomalaisia. Se on Afrikasta. Ruusuista saatava öljy on ns. kuivaöljyä.  Se on kevyttä ja siksi ihanteellista juuri kosmetiikassa.

Täällä Pohjantähden tähden alla kasvaa mm. koivusta, puolukasta ja mustikasta antioksidanttirikkaita raaka-aineita, ihanteellisia kosmetiikkaan. Täällä kotosuomen karuissa oloissa, ehkä vähän kituen, kasvaa esimerkiksi viljoista vähän ”liian” vahvoja vatsalle.

Suurilta osin valmistusaineiltaan kotimainen, apteekin luonnonkosmetiikkasarja, sisältää mm. koivunmahlaa, puolukan, mustikan, mustaherukan, oliivin, arganin siemenöljyjä, mehiläisvahaa, sheavoita, kauraa, mustaseljaa & kehäkukkaa.

Tuotesarja ei sisällä eniten allergisoivia ainesosia.

Jokainen tuote on valmistettu Suomessa. Mahdollisimman eettisesti, luonnonmukaisesti sekä ympäristöä säästäen. Sarjalla on Ecocert organic -sertifiointi.


Tuotevalikoima

INFOA IHOSTANI (testihenkilön ihon tila siis)

Nykyään ihoni on hyvin ravittu ja kosteutettu, näppyihin taipuva iho. Suurin kuivuus ja epäpuhtaudesta johtuneet näpyt ovat lähteneet öljypuhdistuksen myötä. Olen tottunut lisäämään lähes joka ilta kosteusvoiteeni päälle joko jojoba- tai ruusunsiemenöljyä. Ihoni puhdistan kasvosienellä, manteliöljyllä ja hanavedellä. Edelleen leukaperissä ja poskilla hengailee hormoninäppylöitä sekä luultavasti ruokavaliollisia finnejä….

Mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan tätä uutta luonnonkosmetiikkasarjaa! Onko tuotesarja riittävä teholtaan?


Luonnonkosmetiikkawithdeli
YA-naturae puhdistustuotteet.

Puhdistusvaahto:

Pehmeän täyteläinen puhdistusvaahto poistaa tehokkaasti iholta epäpuhtaudet & meikin.  Tämä vaahtoputsari sisältää runsaasti mustaherukansiemen- ja ruusunmarjaöljyjen omega-rasvahappoja. Ne ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Ruiskukkauute ja koivunmahla tuovat iholle pehmeyttä ja auttavat sitä uudistumaan.

Okei lähdetään siitä, että vaahdonmuodostajana on luonnollinen kasvipohjainen decyl glucoside. Pestessäni vaahtoputsarilla pitkästä aikaa, tunne oli vähintäänkin epämiellyttävä… Kevyesti pyöräytin kasvoillani vaahtoa ja huuhtelin. Luontaiset öljyt lähtivät sen siliän tien! Tämä on hyvä asia jos olet tottunut siihen. Tämä on hyvä jos haluat sitä. Öljypuhdistuksen myötä ymmärsin köyhdyttäväni ihoani aivan turhaan. Meikkivoiteet ja puuterit lähtevät kyllä tällä tuotteella. Mutta niin lähtee kaikki muukin. Luultavasti käytän tämän ihan kainaloiden hellänä putsarina ja silmien ympärystän öljyisyyden poistajana – ennen silmämeikin laittoa.


Aqua, Betula pendula sap, decyl glucoside, glycerin, Rosa canina seed extract, Ribes nigrum seed oil, Helianthus annuus seed oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, Centaurea cyanus flower water,
sodium benzoate, xanthan gum, citric acid, potassium sorbate

Hajusteeton. Vegaaninen. Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

120ml (10,90€)


Silmämeikin poistoaine:

Luomulaatuiset auringonkukkaöljy ja koivunmahlauute luovat vedenkestävänkin ripsivärin irroittavan koostumuksen. Samalla öljyt ja uutteet kosteuttavat silmänympärysihoa.

Minä käytän ainoastaan vedenkestäviä ripsivärejä.  Manteli- ja risiiniöljyn sekoitelma on poistanut meikkini hellävaraisesti jo yli puolen vuoden ajan. En tarvinnut niitä käyttäessäni tätä.

Öljypuhdistuksen myötä moni asia on helpottunut. Muun muassa putsari sekä silmämeikinpoistoaine ovat yksi ja sama tuote. Seitsemän eri ihonhoitotuotetta on paluuta entiseen elämääni. . . 🙈


Aqua, caprylic/capric triglyceride, Helianthus annuus seed oil, Betula pendula sap, glycerin, Rosa canina seed extract,
sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid

Hajusteeton. Vegaaninen. Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

100ml (6,90€)


Mustaherukka kasvovesi:

Hellävarainen kasvovesi viimeistelee kasvojen puhdistuksen ja valmistaa iho. Kasvovesi sisältää mustaherukansiemen- ja ruusunmarjaöljyä, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteutta samalla vahvistaen ihoa sekä kotimaista uudistavaa koivunmahlaa.

Kaipaisin henkilökohtaisesti tähän enemmän tuoksua. Tulee olo, että vettä pyyhkäisisi iholle. Kasvovesi kyllä kosteuttaa hieman sillä pariin kertaan olen kosteusvoidetta lisännyt vasta myöhemmin. Ei kiristä siis.

Aqua, Betula pendula sap, glycerin, Rosa canina seed extract, Ribes nigrum seed oil, Helianthus annuus seed oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, coco-glucoside,
sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid

Alkoholiton. Vegaaninen. Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

150ml (9,80€)


Luonnonkosmetiikkawithdeli
YA-naturae kasvovoiteita.

Päivävoide: ruusunmarja

Mustaherukansiemen- ja ruusunmarjaöljyjen sisältämät omega-rasvahapot lisäävät ihon kimmoisuutta ja antavat sille pehmeyttä. Tehokosteuttajana häärii sheavoi. Kaurauute ja koivunmahla rauhoittavat, tasapainottavat ja auttavat ihoa uudistumaan.

Ihanan kevyt päivävoide, mutta selvästi kosteuttaa öljyihin tottunutta ihoani. Tuote on riittoisaa, miellyttävän marjaista tuoksultaan sekä jättää ihoni suhteellisen mattapintaiseksi.

Aqua, caprylic/capric triglyceride, Betula pendula sap, cetearyl alcohol, Prunus amygdalus dulcis oil, Butyrospermum parkii butter, glycerin, Rosa canina seed extract, Ribes nigrum seed oil, hydrolyzed hyaluronic acid, Avena sativa kernel extract, Helianthus annuus seed oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, Vaccinium vitis-idaea seed oil, cetearyl glucoside, parfum, Persea gratissima oil, cetyl alcohol, xanthan gum, sodium dehydroacetate, potassium sorbate, dipalmitoyl hydroxyproline, lactic acid, coco-glucoside, tocopherol, sodium benzoate

Miedosti hajustettu. Vegaaninen. Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

50ml (11,20€)


Yövoide: oliivi

Voiteen sisältämät oliivi-, manteli- ja ruusunmarjaöljyt sekä mustaherukansiemenöljy elvyttävät ihoa tehokkaasti. Kaura- ja koivunmahlauute rauhoittavat herkkää ihoa ja auttavat ihoa uudistumaan. Tehokosteuttajaa tuo mehiläisvaha & sheavoi.

Olen mieltynyt tähän tuotteeseen. Purkkikoko on ihanan isohko. Pumpusta saa säädeltyä sopivan määrän omiin tarpeisiinsa. Voiteen koostumus on paksuhkoa, mutta se ei haittaa levittävyyttä. Voiteesta ei jää raskasta maskimaista tunnetta kasvoille. Voiteessa on miellyttävän mieto tuoksu. En tunnista tuoksua.

Aqua, Prunus amygdalus dulcis oil, Olea europaea fruit oil, cetearyl alcohol, glycerin, Butyrospermum parkii butter, Betula pendula sap, Persea gratissima oil, Rosa canina seed extract, Ribes nigrum seed oil, Helianthus annuus seed oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, Avena sativa kernel extract, cetearyl glucoside, parfum, cera alba, sodium dehydroacetate, potassium sorbate, lactic acid, xanthan gum, coco-glucoside, tocopherol, sodium benzoate

Miedosti hajustettu. Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

50ml (12,40€)


Silmänympärysvoide: mustaselja

Voiteen sisältämä mustaseljauutteen tarkoituksena on estää tulehduksia, eli vähentää turvotusta ja kirkastaa ihon sävyä. Ruusunmarja- ja mustaherukansiemenöljyjen sisältämät omega-rasvahappot yhdessä koivunmahlauutteen kanssa tuovat iholle kosteutta ja auttavat ihoa uudistumaan. Antosyanosidit auttavat ihon haavoja uudistautumaan (valitettavasti ei henkisten), flavonoidit estävät vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita & kiihdyttää verenkiertoa.

Itse en ole tottunut käyttämään silmänympärysvoidetta. En varmaan vieläkään. Pieni söpö pumppupullo. Käytän tämän ihan kasvovoiteena… Tai matkakäsivoiteena.

Aqua, Betula pendula sap, cetearyl olivate, sorbitan olivate, Prunus amygdalus dulcis oil, Simmondsia chinensis seed oil, Butyrospermum parkii butter, Helianthus annuus seed oil, Rosa canina seed extract, Ribes nigrum seed oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, glycerin, Sambucus nigra flower extract, potassium sorbate, sodium dehydroacetate, xanthan gum, tocopherol, sodium benzoate, lactic acid

Hajusteeton. Vegaaninen. Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

15ml (10,40€)


Luonnonkosmetiikkawithdeli
Vartalovoide on iso tuubi.

Vartalovoide: kehäkukka

Rauhoittavaa kehäkukkauutetta sisältävä vartalovoide on tuoksultaan vaniljamainen ja kookosmainen. Tämä on suosikkini! Tuoksu on ihana ja levitettävyyden on hyvä, eikä iho jää tahmaiseksi eikä rasvaiseksi. Voide sisältää myös koivunmahlauutetta, oliivi-, argan- ja ruusunmarjaöljyä sekä sheavoita.

Aqua, Betula pendula sap, caprylic/capric triglyceride, cetyl alcohol, glyceryl stearate citrate, glycerin, Olea europaea fruit oil, Helianthus annuus seed oil, Rosa canina seed extract, Calendula officinalis flower extract, Argania spinosa kernel oil, tocopherol, parfum, cetearyl olivate, sorbitan olivate, Butyrospermum parkii butter, sodium dehydroacetate, xanthan gum, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate, lactic acid

Vegaaninen. Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

200ml (8,90€)


Joko te olette kokeilleet Yliopiston Apteekin luonnonkosmetiikkaa?


 https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli
Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli
The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli

YOUTUBESTA LÖYTYY vlogi-KANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

Myös ”subcribing”on mahdollinen tuosta alempaa.

🍀 🍀 🍀


 

6 Replies to “Suomalaista apteekkiluonnonkosmetiikkaa!”

  1. Vaikuttaa hyvältä sarjalta. Raaka-aineet,säilöntä- ja emulhointiaineet on selvästi mietitty oikein huolella. Ostaisin jos tarvitsisin mutta kun nykyään teen kaiken kosmetiikan itse. Incejä luen mielelläni, niistä voi saada uusia ideoita.

    Liked by 1 henkilö

  2. Mielenkiintoinen ja kokeilun arvoinen sarja. Blogi itsessään kirjoitettu selkeästi mikä sai minut kiinnostumaan sarjasta. Tosin itsellä minimaalinen purnukoiden käyttö öljyjen käytön myötä.

    Liked by 1 henkilö

  3. Kiinnostavaa! Tätähän täytyy kokeilla. Varsinkin jos voiteiden kosteustehot riittävät kuivallekin iholle. Asiasta toiseen: oletko kokeillut luonnoskosmetiikan, ja entäpä suomalaisen luonnonkosmetiikan meikkejä? Sorrun ostamaan muuta kuin luonnonkosmetiikkaa kun en ole oikein löytänyt itselleni hyvää sarjaa vielä.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: