| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Luonnonkosmetiikkawithdeli


Luonnonkosmetiikkaa löytää vaivatta Tallinnasta.

Olin siskojeni kanssa toukokuun lopulla neljän päivän minilomalla Tallinnassa. Päivät täyttyivät luonnonkosmetiikan etsinnästä ja kirpputorien sekä kierrätyskeskuksien penkomisista. Vaatteita raahasin kirppiksiltä kasan. Kaksoissisko raahasi vielä enemmän… Luonnonkosmetiikkaa löysin paljon. Tietenkin. Olinhan Virossa. Viime postauksessa Tallinnasta Luonnonkosmetiikan Tallinna, alustin tulevaa. Hinku ooolkoon niin kova mennä uudestaan ja uudestaan! Ihana kaupunki! Nyt tuleva artikkeli on kertausta ja uuden oppimista – syventymistä. Aloitetaan.


Mimesis Oü

Luonnonkosmetiikkawithdeli


Mimesis Looduskosmeetika (Telliskivi Loomelinnak)

Telliskivi 60 a, A3 huone 
Aukioloajat: ma-pe klo 11-19, la-su klo 11-17

Koplin ja Kalamajan välimaastossa sijaitsee Telliskivi-keskus. Paikalle kävelee noin puolessa tunnissa vanhasta kaupungista tai tramilla/ratikalla, matkan varrella on myös markkina-alue. Hyljätyltä tehtaalta näyttävä liiketilakokonaisuus sijaitsee boheemilla puutalo-asuinalueella, rautatieaseman kupeessa. Mimesis on luonnonkosmetiikkaa myyvä liike. Erinomaisia tuliaispaketteja siis  löytyy!

Painotuksena tuotevalikoimassa ovat Virossa valmistetut luonnonkosmetiikan merkit kuten JOIK, Lumi, Nurme Seep, Moshi, Sõsar, Signe Seebid, Ingli Pai, Looduse Pärl & Kokos.

Edustettuna on myös joukko ulkomaisia luomu- ja luonnonkosmetiikan valmistajia. Ulkomaisiin valmistajiin lukeutuvat esimerkiksi Eco Cosmetics, Cattier Paris, Lavera, Weleda, Nonique, Green Nature, Naturaalia, Dr. Hauschka, Ecotools, BareFaced Beauty, Bjobj, Jovely Naturals, Olivia Garden, Naked, Organic Surge, Töpfer, Zao, Out of Africa, Natracare & SugarMe. Merkkejä on paljon. Tunnetuimmilla merkeillä on enemmän hyllytilaa, toisilla vain parille tuotteelle. Hinnat ovat hieman kalliimmat kuin esim. KAUBAMAJAssa.


ULKOILMAKIRPPIS

TELLISKIVI (F-Hoonen kohdalta alkaa) sisäpiha-alueella pidetään kesäisin lauantaisin klo 10-15 ulkoilmakirppis. Myyjät ovat lähinnä nuoria ja nuoria aikuisia. Tinkiä kannattaa sillä alue on huomattavasti levittäytynyt kahden vuoden takaisesta! ISO!!!


Luonnonkosmetiikkawithdeli


Luonnonkosmetiikkawithdeli
F-Hoonessa lounaalla.

FHOONE oli ravintola, jossa pääsin vihdoinkin käymään. Tarjolla on aamupala, lounas ja paljon vegaanisia vaihtoehtoja. Varasin pöydän lauantaille jo hyvissä ajoin, sillä paikka on erittäin suosittu. Palvelu oli erittäin mukavaa! Mainittakoon, että 38€:lla söimme kolme alkuruokaa,  kolme pääruokaa, kolme jälkiruokaa sekä kahvit/teet !!!


Luonnonkosmetiikkawithdeli
F-Hoonen herkkuja 💗

💓💓💓 Jos satut olemaan innokas kirppiskierrokselle ollessasi Kalamajan & Koplin alueella: oheisesta kartasta löytyvät osoitteet kierrätyskeskuksiin Paavli Kaltsukas & Popovi Kaltsukas sekä HUMANA.

*Humana on aivan Telliskiven RIMIn vieressä eli tien Telliskivi toisella puolella Telliskivi-keskuksesta katsottuna. Kopli MAXIMA löytyy samasta risteyksesta kuin Paavli K. ja Popovi K. Telliskiveltä pääset sinne Koplia (raiteet kulkee vieressä) pitkin suoraan, kunnes rautatie erkanee vasemmalle. Vielä vähän aikaa suoraan ja olet perillä; Kopli 35/Paavli 1.

*Pyörillä vanhasta kaupungista meni matkaan noin 10 min. Kaupan vieressä olevassa apteekissa myytiin by the way mm. Natura Sibericaa, (sellaisiakin tuotteita joita en esim. Kaubamajassa nähnyt.) 💓💓💓


LuonnonkosmetiikkawithdeliLuonnonkosmetiikkawithdeli


Solaris kauppakeskus, PILLERKAAR (1 krs)

Estonia puiestee 9, aukioloajat: ma-su klo 10-21

Solaris kauppakeskuksesta löytyy virolaiseen luomu- ja luonnonkosmetiikkaan keskittynyt putiikki Pillerkaar. Tuotemerkkejä on edustettuna lähes 30!!! JOIK, Nurme, Signe Seebid, Turbliss vain muutamana monista. Hinnat ovat suurilta osin hieman kalliimmat kuin Mimesiksessä tai KAUBAMAJASSA. Myös meikkimerkkejä löytyy!


Viru-keskusa, KAUBAMAJA ILUMAAILM  (1 krs)

Gonsiori 2, aukioloajat; ma-pe klo 9-21


Luonnonkosmetiikkawithdeli


Tämä kauneusmaailma ihastutti minua viime käynnillä todella paljon. Tuolloin käynti oli todella pikainen.. Nyt oli onneksi enemmän aikaa tutkia & lukea. Haasteellista on monien merkkien sertifikaattien puuttuminen sekä samalla osastolla olevat melkein luonnonkosmetiikan tuotteet.

Miehesi kanssa kun matkaa teet, niin kosmetiikkaosaston ihmeellisyys ei ehkä aukea yhteiseksi harrastukseksi.

Ihanaa vaihteeksi lomailla siskojeni kanssa! ❤ Tuotemerkkejä on tarjolla paljon. Nyt kuitenkin kokonaisia hyllyjä oli jostain syystä tyhjillään… Luonnonkosmetiikka on pääsääntöisesti keskittynyt yhteen ”nurkkaukseen”, mutta esim. JOIK löytyi toiselta puolelta Ilumaailmaa. Joskus pitää käydä koko Kaubamajan kauneusoston läpi kokonaan, josko muitakin kosmetiikkamerkkejä löytyisi ”vääristä” paikoista. Osasto ei ole kuitenkaan puhtaasti luonnonkosmetiikkaosasto, vaikkakin suurin osa tuotemerkeistä onkin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Sertifioitujen tuotemerkkien joukosta löytyy mm. Dr.Organic, Natura Siberica, jotka ovat hyviä esimerkkejä biodynaamisesti,  luomusti tai muuten vain puhtaammin ja  ”myrkyttömämmin” tehdyistä tuotteista.

Olen huomannut, että monet virolaiset tuotemerkit ovat luonnonkosmetiikkaa vailla sertifikaatteja. Näin siis sanon omalla tietämykselläni.  Ihmettelen miksi on näin? Onko syy siinä, että se on jotenkin itsestään selvää, että suurin osa kosmetiikassa tehdään luonnollisemman, ja monelle merkille  markkinat ovat suurilta osin kotimaiset? Vai ovatko merkit vaan niin pieniä, ettei ole varaa hankkia sertifikaatteja?

Tuotemerkkejä mm. JOIK, Cattier Paris, Natura Siberica, Weleda, Dr.Hauschka, Madara, MOSSA, Eco Cosmetics, Nurme, SOHVY, ORGANIC SURGE, NAOBAY, PATYKA & John Masters Organics.

Vink vink, miehille Natura Siberican tuotteita löytyy seinän toiselta puolelta, miesten osastolta. Sekä Konjac-sienet olivat (sateenkaaren eri väreissä melkein…) kauneusosastolla vain 3,50€/kpl!

***Huom! Tien toiselta puolelta Kaubamajaa löytyy myös Biomarket. Vastaa tarjonnaltaan Ruohonjuurta; vähemmän kosmetiikkaa, lähinnä elintarvikkeita. Myös A.Laikmaalla on Looduspere Pood (Viru keskuksen & Tallink hotellin välissä). Ihan vieressä on myös koru- ja hiustarvikkeiden pieni kauppa.


 


Arvatkaa vaan kuinka paljon himotti ostaa matkaani tuo maailman ensimmäinen luonnonkosmetiikan itseruskettava kasvovesi!?


2016-06-12 02.47.32
Telliskivi-keskuksen lauantain ulkoilmakirppikselle menimme vuokratuilla pyörillä.

Pyörät vuokrasimme Waypoint Travel pyörävuokraamosta. Osoite on Kalaranna 2. Entisen Patarei-vankilan muurin kulmalta pyöräilee hetkessä vanhaan kaupunkiin tai Balti Jamin markkina-alueelle. Italialaiset Adriatica-pyörät olivat niin tyylikkäät & mukavat ajaa! Pyörien vuokraus tapahtuu helposti sähköpostitse tai puhelimitse. Palvelu pelaa mainiosti englanniksi, ja vuokraaja on ”läsnä” puhelimen toisessa päässä tarvittaessa – sekä joustava pyörien palautuksenkin suhteen.

http://www.waypointtravels.eu/cyclery.html *Pyörien vuokra oli 12€/vuorokausi. Maksu käteisellä!REVAL CAFÉ uniikki kahvilaketju on muodostunut mielitietykseni – syömisen puolesta. Hinnat ovat huokeat ja ruoka todella hyvää, siis kaikissa Revaleissa. Paikka on oikeasti ravintola/kahvila, onnistuneesti. Söimme aamupuuroa 1,80€ hintaan, vihersmoothieta hintaan noin 3€, päivällä kahvia, illemmalla blinejä. Ravintolat ovat todella viihtyisiä ja rentoja. Müürivaheen Reval on suosikkini. Yhteensä Revaleita on Tallinnan vanhan kaupungin alueella tai sen lähellä ainakin viidessä paikkaa.


***Kirppiksiä keskustan alueella on muutamakin. Karttaan (sivun alussa) olen niistä ne merkinnyt ne, joissa olen ehtinyt itse käymään. Merekeskuksen 2.krs:sta löytyy isoin pöytäkirppis.


💐 🌸 🌹Seuraavalla Tallinnan matkalla suuntaan tutkimusretkeni yhä syvemmin Kalamajaan lisäksi uutena aluevaltauksena ehkäpä Mustamäke sekä Ülemiste. 🌹 🌸 💐


Löydät blogini Facebookista, Instagrammista  & Bloglovinista.

Suorat linkit:

LuonnonkosmetiikkaWithDeli

@luonnonkosmetiikkawithdeli

Luonnonkosmetiikka With Deli


Jos, ette halua missata ainuttakaan luonnonkosmetiikan postausta, niin muistakaa subsribe/tilata sähköpostiinne ilmoitus uusista julkaisuista (tuosta alempaa löytyy linkki).

 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁 🎁

Kommentointi on enemmänkin kuin tervetullutta!

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.


4 Replies to “TALLINNA SHOPPING Osa 2.”

  1. hei! olen kiinnostunut seuraavaksi ostamaan luonnonkosmetiikkaa. eritoten kiinnostaa patyka. missä on paras paikka ostaa edullisesti,esim tätä ja muitakin merkkejä?

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: