| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
Luonnonkosmetiikkawithdeli

RISIINIÖLJY & ripsien kasvatus

Scroll down to content
Luonnonkosmetiikkawithdeli
Risiiniöljyn teho ripsien kasvatuksessa.

Risiiniöljyyn tutustuin ensimmäisen kerran viime kesänä. Hääni häämöttivät kesän lopulla. Morsiamen epävarmuus ulkonäöstään teki tehtävänsä; ostin pienen pullon hajutonta  & mautonta öljyä.

Hinta oli noin 9€/50 ml.

AVRIL risiiniöljy maksaa esim. Biodelly.fi verkkokaupassa 9,90€/100ml.


Luonnonkosmetiikkawithdeli
Minä hääpäiväni ❤ (ripsilisäkkeillä)

Mitä tämä risiiniöljy siis on?

– Muilta nimiltään mm. Ricinus Communis Seed Oil, Castor Oil & Ricin Oil.

– Sisältää ravitsevia ainesosia: rasvahappoja, antioksidantteja kuten E-vitamiinia sekä proteiinia.
– Sen parantavia ominaisuuksia on käytetty jo vuosisatoja. Kansanlääkinnässä tunnettu: toimii bakteeri-, hyönteis- ja sienitauteja vastaan.

– Suojaa myös hiuspohjaa ja hiuksia mikrobi- ja sienitaudeilta sillä risiiniöljyn hapot estävät bakteerien kasvun ja rakentavat suojan hiiva- ja virustulehduksia vastaan.
– Hoitaa ripsiä, hiuksia, kynsiä, kuivaa ihoa, niveltulehduksia sekä rentouttaa lihaksia.


Tavoitteena oli säännöllinen käyttö, mutta joutuessani lisäämään vielä yhden kauneudenhoitorutiinin jo valmiiksi suuren rutiinimäärään, voin myöntää olleeni todella laiska käyttämisen aloittamisen suhteen.
Oli vielä yksi toinen este: en ollut tottunut jättämään silmien ympäristöä öljyiseksi. Jopa nukkumaan mennessäni poistin öljyisen silmämeikinpoistoaineen jäänteet. Kosteusvoidettakaan en koskaan ripsiin asti levittänyt…(!) Sittemmin noista ajoista olen viisastunut. Tässä linkki mielenmuutokseeni; Öljypuhdistus (Oil Cleansing). Tuohon metodiin tutustuin toisen bloggarin myötä. 💙 Sitä lähdin kokeilemaan ja nyt iho voi jo paremmin. Vaikka risiiniöljyä käytetäänkin myös osana OCM:tä, tunnetaan se kuitenkin paremmin täsmähoitona ripsille. Siitä seuraavaksi tarkemmin.


Luonnonkosmetiikkawithdeli


Aluksi lisäilin risiiniöljyä silmämeikinpoistoaineen joukkoon. Suoraan ripsien tyveen pumpulipuikolla…ehkä kerran viikossa – tai kun muistin pullon olemassaolon. Selviä tuloksia en siis nähnyt ainakaan häihini mennessä… Mutta sitten otin itseäni niskasta kiinni sillä kyllästyin lisäämään ripsiväriä monen monta kerrosta. Lisäksi haaveilin jo tosissaan ripsienpidennyksistä. Ripseni olivat lyhyet & harvat. Lähes joka viikko oli uuden sadon aika…. Eli niitä jatkuvasti tippui pois – lyhytkasvuisina.


They die too young, she said!


Vähemmänkin viisaampi on jo haistellutkin tilanteen ongelman. No mikä se oli? Kuivatin, näännytin & kidutin ripsiäni – aivan kuten ihoanikin. Olin kierteessä jonka öljyjen löytö lopetti. Kaikki alkoi risiiniöljyn säännöllisemmästä käytöstä.

Viimein joulukuun aikoihin rupesin käyttämään tätä ihmeöljyksikin kutsuttua tuotetta huomattavasti harkitummin. Ihonhoitoon sellaisenaan risiiniöljy on aivan liian paksua tavaraa. Parempi lisätä sitä pieni määrä muiden juoksevampien öljyjen joukkoon, kuten mantelin tai jojoban.
Harmittaa ettei minulla ole oikeaa ’ennen’ kuvaa ripsistäni. Blogia kun rupesin kirjoittamaan vasta vuoden alussa joten kuvamateriaalia ei kokeilun alusta ole.
Vasemmalla jonkinlaisena vertailumateriaalina kuva minusta parin vuoden takaa: Huom! Ripsiväriä olen laittanut monen monta kerrosta, ja tulos on vain tuhti… Mutta nyt saavutetun pituuden ja tuuheuden huomaa oikean puoleisesta kuvasta; jossa vain yksi kevyt ripsivärikerros. (Ihonikin voi jo paremmin, verraten hääpäiväni. ..)


Luonnonkosmetiikkawithdeli


Eräänä tammikuisena aamuna, laittaessani ripsiväriä, huomasin alaripseni muistuttavan – Twiggyn ripsiä. Oops, laitoinko liikaa ripsiväriä…? Ei nyt ihan, mutta tuon naisen ikimuistoinen ripsilook tuli mieleen omistani. Hetken mietittyä,  mitä oli tapahtunut,  ymmärsin, että risiiniöljyn tekosiahan tämän on! Siitä eteenpäin olen ”joutunut” vähentämään ripsivärin määrää varsinkin alaripsissäni….

Luonnonkosmetiikkawithdeli
Tuodakseen paremmin näkyviin myös ripsien kärjet, on ripsistäni kevyt sipaisu ripsiväriä.

Saman asian huomasin myös yläripsissäni. Viime vuoden alussa olin silloin tällöin käyttänyt liimattavia ripsitupsuja. Tällä hetkellä olen jo tilanteessa, jossa näyttää kuin ripsiini olisi lisätty yksittäisiä ripsikuituja. Häämeikkaajani myös laittoi ripsiini yksittäisiä ripsitupsuja! Nyt, ”tekoripset” ovat vihdoinkin omani!

Kun ripset kasvavat luonnolliseen mittaansa, näet selvemmin myös niiden kaarikohdan.

Mitä tulee ripsien vaihtuvuuteen? Todella harvoin enää lähtee ripsiä. Enemmänkin tulee kerran kuukaudessa vähän kattavampi – pidempien ripsien – ripsisato. Ripseni kasvavat nyt selvästi pidemmän aikaa jolloin myös pituus on oikeasti välillä jopa vähän päätähuimaava.

∅ MUISTATHAN PITÄÄ VÄLILLÄ TAUKOJA RISIINIÖLJYN KÄYTÖSSÄ. Suositeltavaa olisi 2 vkn täsmähoito, jonka jälkeen esim. 3 vk satunnaista käyttöä 1-2 krt/vk. Joissakin informaatioissa (mikä sana!?) risiiniöljystä,  sanotaan sen aiheuttavan jatkuvassa käytössä limakalvojen ärsytystä. Itselläni huomasin pidemmän jatkuvan käytön aikana vain silmien vuotamista.


Mitä muita käyttötarkoituksia?

LuonnonkosmetiikkawithdeliJos et tarvitse risiiniöljyä ripsiesi tehokasvattamiseen tai et viitsi leikkiä pumpulipuikoilla, voit käyttää risiiniöljyä sellaisenaan silmämeikin poistoaineena.

Voit myös käyttää sitä suoraan iholle tai esim. kynsille & kynsinauhoille. Yksinään risiiniöljy toimii iholla glyseriinin kaltaisesti, eli pitkän päälle ei syväkosteuta ihoa. Enemmänkin toimii pintakosteudensäätäjänä & syväpuhdistajana. Syvpuhdistavien ominaisuuksiensa ansiosta toimii erinomaisesti osana öljypuhdistuksen öljysekoitusta. Noin 10% riittää, sillä muuten öljyseoksesta saattaa tulla liian paksu koostumukseltaan sekä hieman kuivattava säännölliseen käyttöön.

(Jos et ole vielä tutustunut öljypuhdistukseen, niin tässä suora linkki!)

Myös päänahan hoitoon se käy. Varsinkin vaalennetuille/vaaleille hiuksille erinomainen päänahkaa rauhoittava yhdistelmä on sitruuna & risiiniöljy. Molemmat ovat antiseptisiä, joten jos päänahka sinulla haiskahtaa (esim. monen päivän pesemättömyyden tuloksena), on tämä naamio hemmotteluhoito sinulle!

– puolikkaan sitruunan mehu (tai enemmänkin kun olet ensin kokeillut mietoa seosta)
– risiiniöljyä 1 tl (tai enemmänkin)
– 0,5 dl lämmintä vettä.

TÄMÄ ÖLJY MUUTEN SÄILYY TODELLA STABIILINA.  VUOSI SITTEN OSTAMANI ÖLJY ON EDELLEEN SAMANLAISTA. PURKIN KYLJESSÄ ON SUOSITUSAIKA 6 kk, MUTTA ITSE LOPETAN TUON ”AVATUN” ÖLJYN KÄYTÖN VASTA KUN SE LOPPUU TAI KOOSTUMUS MUUTTUU. PUMPPUPULLOSSA SÄILYY PAREMMIN.


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

 Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


YOUTUBESTA LÖYTYY VIDEOKANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli


4 Replies to “RISIINIÖLJY & ripsien kasvatus”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: