| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
Luonnonkosmetiikkawithdeli

Öljypuhdistus Osa 3: Akneiho

Scroll down to content

Monet acneihosta kärsivistä, ovat saaneet apua öljypuhdistuksesta (Oil Cleansing Method = OCM). Monien yllätykseksi, öljypesu rauhoittaa ihon omaa talituotantoa. Öljy ei olekaan meidän pahin vihollisemme… Öljy liottaa öljyä -periaatteella, iho puhdistuu helpommin ja hellemmin. Ihomme madaltaa suojamuurejaan, ja oppii vähitellen luottamaan hoitajaansa – sinuun. Ei ole enää iholla tarvetta yrittää omin voimin kosteuttaa itseään. Sillä monesti näpyt johtuvat juuri tuosta talituotannon ylikierroksilla olemisesta.


Tässä linkit aikaisempiin artikkeleihin aiheesta: Öljypuhdistus (OilCleansingMethod) & Öljypuhdistus Osa 2: Kuiva iho


Oikean öljyn tai öljysekoituksen löytäminen vaatii hieman kokeilunhalua.

 • Jojobanöljyn, manteliöljyn (Sweet Almond), auringonkukkaöljyn, arganöljyn & aprikoosin siemenöljyn kaltaisia kevyitä litkuisia (Kyllä, minä käytän sanaa litkuinen…!) öljyjä, käytetään yleensä näppyisen ihon hoitoon ja puhdistukseen. Niitä voidaan käyttää yksinään tehohoitona yön yli, kosteusvoiteen päällä öisin tai puhdistukseen, joko yksinään tai osana öljysekoitusta.

Aloitin öljypuhdistuksen pari kuukautta sitten kuivan ihoni ”innoittamana”.  (…Onko ketään kuiva hilseilevä iho koskaan innoittanut?) Kun olin päässyt eroon kuivuudesta, oli aika käydä toisen, edelleen läsnäolevan, ongelman kimppuun – niiden näppyjen. Öljypuhdistuksen ansiosta ihoni yleisilme ja olotila parantui. Kuitenkin edelleen leuasta löytyi joko kivuliaita valkoisia finnejä tai otsalta pieniä näppyjä.

Itse olen käyttänyt Ruohonjuurelta kokeiluun saamaani jojobaöljyä lähinnä yövoiteen kanssa tai yksinään tehohoitona yön ajan. Tarkoituksena on aloittaa käyttää sitä nyt myös öljypuhdistukseen manteliöljyyn sekoitettuna. Niin rakastunut olen! Itselleni öljyt kuten oliivi-, macadamia- sekä seesamiöljy, ovat liian vahvan hajuisia käytettäväksi joka päivä. Jotenkin kyllästyy kun käyttää samoja öljyjä salaatteihin….. 🍀🍀🍀
Jojobaöljyä viikon käytettyäni, en tarvitse välttämättä enää päivävoidetta. Pelkkä BB-voide riittää.


🌸🌸🌸 TIPS & HINTS 🌸🌸🌸

– ÄLÄ SÄILYTÄ ÖLJYJÄ LÄMPIMÄSSÄ KYLPYHUONEESSASI! Luonnonkosmetiikkawithdeli🌹 Minä säilytän käytössä olevaa öljyä pienen määrän kerrallaan lasipullossa kylpyhuoneessa. Alkuperäiset isot pullot säilytän viileässä pimeässä vaatehuoneessa. Muutenkin kaikki käytössä olevat kosteusvoiteet ovat viileässä wc:ssä – EI MISSÄÄN NIMESSÄ SAUNAN TAI SUIHKUTILAN YHTEYDESSÄ.


Luonnonkosmetiikkawithdeli– Älä käytä liian hankaavaa kasvosientä tai kasvoliinaa. Itselläni on kolme erilaista kasvosientä: Konjac-sieni on ”öljyhierontaan” meikinpoiston jälkeen sekä täydellinen silloin kun haluan extra pehmeyttä silmien ympärysiholle esimerkiksi poistaessani vedenkestävää ripsiväriä. Karheampi keltainen sieni on öljypuhdistuksen yhteydessä tapahtuvaan kuorintaan 1-2 krt viikossa. Valkoinen kasvosieni on pehmeä yleissieni,  joka on helppo saada puhtaaksi meikeistä ja öljyistä. Se myös kuivuu nopeammin, toisin kuin Konjac


– Jos kärsit todella acneisesta ihosta, käytä öljypuhdistusta kasvojesi puhdistukseen aluksi esim. joka toinen päivä. Pidä silmällä ihosi reaktioita.

– Alle viikon ihon ”kukkiminen” on ok, ja jopa odotettua. Ihosi puhdistaa itseään. Jos reaktio vaan jatkuu jatkumistaan, on sinulla luultavasti käytössäsi liian raskas öljy ihollesi. Tarkastele käytettyjä öljyjä ja niiden sekoitussuhdetta.
– Muista poistaa ylimääräinen öljy iholtasi varsinkin jos sinulla on paljon näppyjä. Kevyt öljyinen tuntu saa jäädä, mutta ns. näkyvää öljyisyyttä EI. (Joskus on tarpeen käyttää mietoa puhdistusainetta saadaksesi liiat öljyt pois.)
– Käytä tarpeeksi lämmintä vettä pehmittääksen ihoa ja avataksesi huokoset. Myös öljyn liukeneminen vaatii tarpeeksi lämmintä vettä.
– Tee esim. höyryhaudutus (laajaan kulhoon höyryvää vettä, kasvot höyryyn, pyyhe päälle teltaksi – nauti hetki) ensimmäisen pesun jälkeen. Eli kun olet poistanut meikkivoiteen ja puuterin yms. iholtasi.

– Jos käytät öljyä kosteusvoiteen kanssa, levitä öljy vasta kosteusvoiteen jälkeen. Tällöin öljy toimii myös kosteutta sitovana kalvona, jonka avulla saat kosteusvoiteestasi enemmän irti.
– Käytä luomulaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä.


LuonnonkosmetiikkawithdeliJOJOBAÖLJY ei varsinaisesti ole öljy kuten muut siemenöljyt. Se on nestemäistä antibakteerista vahaa – yli 10-asteessa siis. Puhtaimmillaan sen väri on kullankeltainen. Tummassa lasipullossa sen hyllyikä on todella pitkä. Stabiilisuutensa ansiosta jojobaöljy ei hapetu niin helposti kuten herkkä kookosöljy. Se imeytyy syvälle ihoon, kosteuttaen pitkävaikutteisesti. Imeydyttyään iho ei jää öljyisen tuntuiseksi vaan enemmänkin kuin oma iho olisi luonnollisen rasvainen. Tämä öljy on todella riittoisaa ja helposti levittyvää sekä lähes tuoksutonta. Tasapainottaa ihon omia toimintoja, sillä koostumukseltaan on lähinnä ihon omaa talia! Tästä syystä jojobaöljy ei tuki ihohuokosia eikä aiheuta allergisia reaktioita. Jojobaöljy suojaa ihoa myös ultraviolettisäteilyltä!


Tässä vielä linkki sivustolle Beneficial Botanicals sekä The Best Organic Skincare,  joissa öljyt ovat lajiteltu numeroihin 1-5, riippuen kuinka paljon ne tukkivat ihohuokosia.

non-comedogenic tai comodegenic

0 – Will Not Clog Pores/Ei tuki ihohuokosia
1 – Low/Matala tukkivuus
2 – Moderately Low/Suhteellisen matala tukkivuus
3 – Moderate/Maltillinen tukkivuus
4 – Fairly High/Melko korkea tukkivuus
5 – High/Korkea tukkivuus


Auringonkukkaöljy (Sunflower) 0

Arganöljy (Argan) 0

Sheavoi (Shea/Parkii butter) 0

Risiiniöljy (Castor) 1

Jojobaöljy (Jojoba) 2

Manteliöljy (Sweet Almond) 2

Mehiläisvaha (Beeswax) 2

Oliiviöljy (Olive) 2

Seesamiöljy (Sesame) 2

Kookosöljy (Coconut) 4


🌰 FUN FACT! Miksi ei finnejä tulisi puristella, varsinkin niitä isoja paukamia? Moni on minua useasti kieltänyt, sanomatta syytä. Juuri eilen sain ilmestyksen asiasta! Erityisesti isoja paukamafinnejä ei pitäisi puristella – ainakaan liian aikaisin – koska ihon pinnan alla oleva ”säiliö” yleensä rikkoutuu paineesta ja tulehdus näin leviää. Who new that? So simple!


SUOSITTELEN: Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia valintoja ovat mm. nettikauppa GreenDealin Alva Organic Jojoba Oil tai Ruohonjuuren Aqua Oleim Jojoba Oil. (Jojoba- ja manteliöljy ovat yllättävän huokehintaisia  ihonhoidon erikoisöljyjä.)


Olenkin jo saanut hyvää palautetta teiltä öljypuhdistukseen liittyen. Ihanaa kuulla, että joku minun rohkaisusta käsin on aloittanut OCM:n! 💋


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

 Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


YOUTUBESTA LÖYTYY VIDEOKANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli


KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.

4 Replies to “Öljypuhdistus Osa 3: Akneiho”

 1. Hei. Kuulin vasta äskettäin OCMstä. Olen noin 4kk puhdistanut meikin myös silmämeikin, kookosöljyllä ja kokenut sen ihan hyväksi tavaksi. Iho ei ole ollut ikävän kuiva ja kireä eikä myöskään liian rasvainen. Minulla on acnea ja olen yrittänyt löytää sille hoitoa ruokavaliosta ja ihonhoidosta. Nyt sitten testissä OCM. Viikon verran nyt ollut käytössä jojobaöljy ja risiiniöljy meikin puhdistuksessa yhdessä tuon höyrytystekniikan kanssa. Tykkään. Iho on ihanan kostea aina meikinpuhdistuksen jälkeen. Iho muutenkin tuntuu parantuvan pienistä näpyistä nopeammin kuin aikaisemmin. Olen siis käyttänyt metodia joka ilta. En halua sotkea hoitorutiinia teollisilla putsareilla, joista nyt olen tajunnut jäävän kuiva ja kireä olo kasvoille.
  Haluan kiittää sinua. Postauksesi on antanut minulle toivoa ja ideoita hoitaa omaa ihoani. Kiitos. 😊

  Liked by 1 henkilö

  1. Ihanaa kuulla!
   Suosittelen siirtymistä manteliöljyyn (sweet almond), siihen sekoitettuna esim. argan tai manteliöljyä. Manteliöljyllä hyvä säilyvyys eli kestää lämpimämmän huonelämmön kuin kookosöljy. Lisäksi manteliöljy on hyviä öljyjä acneiholle koska ei tuki ihohuokosia. Riippuen kuinka hyvin peset öljyn pois. 😊

   Tykkää

 2. Kiitos lisävinkeistä! Täytyy käydä ostamassa jojoba- ja risiiniöljyn kaveriksi tuota manteliöljyä. Kookosöljyä käytän enää silmämeikin pesussa yhdessä risiiniöljyn kanssa. Huomasin että tämä combo itselle tehokkain. Omasta mielestäni pesen öljyn hyvin poies. Ei ole yliöljyinen iho pesun jälkeen. Nyt jo huomaan ihon kunnossa muutosta vaikka ocm-käyttöä takana vasta 2viikkoa! Kiitos. Jään odottelemaan lisäpostauksia aiheesta. 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: