| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Vihdoinkin löysin luonnonkosmetiikasta stick-mallisen deodorantin! Jo oli aikakin, sanon minä. Minulle yksi vaikeimmista asioista siirtyessäni luonnonkosmetiikkaan, oli roll-onit. Niitä en ennen koskaan käyttänyt. Aina valitsin stickin. Siis aina. Se oli asia, jonka sitten vaan ns. nielin ja kestin.


Nähdessäni Turun Ruohonjuuren uutuus osastolla – oudon – tutun mallisen deon, herkistyin jopa. Siinä hetkessä se lähti mukaani. Uutuustuote oli tietenkin tarjouksessa joten täyttä hintaa en joutunut maksamaan. Kun käytin Acorellen ruusudeodoranttia, totuin 14,90€ hintaan.Viime aikoina olen jo tottunut käyttämään niitä halvempia, noin 7 euron, deodorantteja. Joten katsoessani Schmidt’s deodorantin hintaa, tuntui se aluksi melko kalliilta. Ruohonjuuresta sitä myydään hintaan 17,95€. I know, aika kova hinta.


Schmidt’s tunnetaan korkealaatuisista (minulle täysin uusi tuttavuus) ja todella toimivista antibakteerista luonnondeodoranteista. Ne ovat vegaanisia, eläinkokeettomia ja gluteenittomia. Ne eivät sisällä alumiinia, propyleeniglykolia, parabeeneja eikä flataatteja.

Tutustutaampaa uuteen lisäaineeseen, shall we?

Ftalaatit voivat aheuttaa terveyshaittoja lasten kehitykselle. Niiden epäillään olevan haitallisia miesten hedelmällisyydelle. Lisäksi on havaittu ftalaateille altistumisen olevan yhteydessä keskivartalolihavuuteen, insuliiniresistenssiin ja käytöshäiriöihin.

(Lähde Ympäristöterveys)

Nämäkin tutkimukset ovat tehty eläimillä… (Mutta paljon on nähtävissä ympäristössämme.) Henkilökohtaisesti haluan kuitenkin välttää mm. tätä ainetta jokapäiväisesti käytössä olevissa kosmetiikkatuotteissa. Flataatit eivät onneksi kerry luontoon eikä elimistöön. Vaikka tämänkin aineen hajoaminen tapahtuu nopeasti niin elimistössämme kuin luonnossakin, altistumme sille kuitenkin joka päivä. Jokapäiväinen altistumisemme vahvoille kemikaaleille tulisi ottaa ylipäätään vakavemmin.

(!)

(Lisää asiasta Akuutin artikkelissa Kemikaalit uhkaavat terveyttämme.)


OUR MISSION:

CHANGE THE WAY YOU THINK ABOUT DEODORANT.

Looking for a natural deodorant that actually gets the job done? In an industry that’s left users wanting more, Schmidt’s has raised the bar. We’ve set new standards for deodorant: a luxurious feel, health-conscious formulation, captivating scents, and an experience that outlasts the competition.

https://schmidtsdeodorant.com/


 

MUTTA

Toimiiko se? Onko tämä tuote hintansa arvoinen? Entä riittoisuus?

Etsiessäni tietoa amerikkalaisen Schmidt’sin tuotteista, en löytänyt paljonkaan. Yritys tekee näköjään vain luonnonmukaisia deodorantteja. Ja sen huomaa, sillä tuote on laadukas. Olen nyt vuoden alusta käyttänyt tuoksua Bergamot+Lime. Tuoksu on ihanan vahva ja raikas. Pidän vahvan tuoksuista deodoranteista, sillä jos jotain hikeä koittaa pukkaa läpi, niin vahva tuoksu antaa armoaikaa edes hetken.

En malta odottaa päästä kokeilemaan muita Schmidt’s tuoksuja!

 • Ylang Ylang + Calendula
 • Laventeli + Salvia
 • Bergamotti + Lime
 • Seetri + Kataja

Schmidt's stickit_LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Schmidt’s stickit

Aiemmin Schmidt’s deodorantit olivat purkeissa. Nyttemmin samat tuoksut ovat tuotettu myös stick muotoon. Ainesosat ovat samat mutta sekoitussuhteet erilaiset. Purkkimalli maksaa 8,95€ Ruohonjuuressa.


Schmidt's purkkideot_LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Schmidt’s purkkideot

Käyttäessäni  Bergamot+Lime deodoranttia, voin sanoa yllättyneeni. Aiemmin olen käyttänyt tehokkaita luonnonkosmetiikan dödöjä ja antiperspirantteja. Jopa kristallisuoloilla varustetut roll-onit ovat saaneet minut ajattelemaan pitkän kaupungilla ”asioinnin” aikana haisevia kainaloitani.

Kokemus: Fyysisesti normaalia raskaamman päivän aikana en tuntenut tarvetta pestä kainaloitani ja lisätä uudestaan kyseistä tuotetta. On ollut vain muutama päivä jolloin olisin tarvinnut kainalopesun kesken päivän. Mutta nekin tapahtuivat vasta myöhään iltapäivän lopuilla. Vaikka hinta on kalliimpi, sitä menee vähemmän. Vain yksi kerros riittää. Roll-on tuotteita kun tulee leviteltyä parikin kerrosta iholle.

Jos minulta kysytään ”Suosittelisitko?”. Niin vastaus on ehdottomasti ”Kyllä!”

Vaikka deon malli on voidemainen sticki, en ole huomannut mitään tahroja vaatteissani. Tässä lopuksi kyseisen deon inci-lista.

Maranta arundinacea powder (arrowroot powder)

 • Nuolijuuren juurimukuloista saadaan tärkkelyspitoista jauhoa, jota käytetään sakeuttajana ja hyytelöitymisaineena.

Cocos Nucifera Oil (Coconat oil) kookosöljy

Euphorbia Cerifera Wax (candelilla wax) kandelilla vaha

Butyrospermum parkii (shea butter) karitevoi

Sodium bicarbonate (baking soda) sooda

 • Ruokasoodan tarkoitus deodorantissa on estää hikoilua ja neutralisoi tuoksuja. Mutta siitä voi ilmetä ihoärsytystä, jota voi estää/vähentää esimerkiksi ettei jätä deodoranttia yli vuorokaudeksi kainaloon. >>>Varsinkin itse tehdyissä deodoranteissa ongelmaksi on noussut juuri soodan käyttö. Sitä luultavasti on liikaa muihin ainesosiin nähden(?) MUISTA! VÄLTÄ DEON LISÄÄMISTÄ RIKKINÄISELLE IHOLLE. KAINALOKARVAT KANNATTAA SHEIVATA ILLALLA, DÖDÖ LISÄTÄ AAMULLA.

Triglyceride (fractionated coconut oil)

 • Eroteltu kookosöljy on stabiilimpi öljy sekä omaa pitkän hyllykestävyyden. Koostumukseltaan antibakteerisempi sekä desinfioivampi.

Simmondsia Chinensis Sees Oil (Jojoba seed oil)

Citrus bergamia essential oil (bergamot essential oil)

Citrus aurantifolia essential oil (lime essential oil)

Tocopherol (vitamin E)

✋ 10.05.2016 PÄIVITYS:

Olen huomannut pientä punoitusta kainaloissani käytettyäni tätä stickiä  viikon putkeen, aamusta iltaan. Kainalot rauhottuivat kun pidin pari päivää väliä. Kutinaa ei siis ilmennyt. Nyt olen käyttänyt tätä ”arkidödönä” ja pesen kainalot heti kun pääsen päivän riennoista kotioloihin. Vapaa-ajalla  käytän kevyempiä deodorantteja.  💋


Kiinnostaako luonnonkosmetiikan deo-stick?


 

LuonnonkosmetiikkaWithDeli_profiilikuva
Luonnonkosmetiikka with Deli

Tykkää blogistani Facebookissa Luonnonkosmetiikka With Deli -sivustolla!

Kiitos ja muah!

Tuolta sivun alhaalta voit liittyä sähköposti-listalleni.


Löydät blogini Facebookista ja Instagrammista.

Suorat linkit:

LuonnonkosmetiikkaWithDeli & @mirjadeli

❤ ❤ ❤


Haluan myös kannustaa jakamaan blogiartikkeleitani Facebookissa, ja kommentointi on enemmänkin kuin tervetullutta!

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.


 

6 Replies to “Vihdoinkin ei-roll-on!”

 1. Koko kevään olen lukenut ylistyksiä tämän merkin deodoranteista ja tällä viikolla tilasin lopulta omani. Olen ehtinyt käyttää sitä vasta kerran ja vähän jännitän, miten kainalot kestävät ruokasooda. Toivon kovasti, että tästä tulisi mun luottodödö!

  Liked by 1 henkilö

 2. Tämä deo lähti niin tilaukseen. Olen kamppailut löytääkseni minulle sopivaa dödöä. Töissä tarvetta todella pitävälle dödölle. Ja tuntuu että ei vain löydy oikeaa. Toivon siis tästä pelastusta arkeen. Kiitos vielä blogistasi, olen käynyt jo monta kertaa lukemassa. Tykkään!! Selkeää ja simppeliä eli jatkoon!!

  Liked by 1 henkilö

  1. KIITOS! 😙 Ihanaa kuulla, sillä tavoitteenani on kirjoittaa selkeää tekstiä. Muista siinä dödöjä on soodan, joten anna kainaloitani ihon myös levätä aina sillon tällöin! Eli toinenkin dödö käyttöön sen rinnalle. 😊

   Tykkää

   1. Juu täytyy jatkaa tuolla urtekramilla siinä sivussa. Se on ollut ihan ok. Miten pesetkö jollain saippualla kainalot vai vain vedellä?

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: