| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
LuonnonkosmetiikkaWithDeli (öljyt)

Öljypuhdistus Osa 2: Kuiva iho

Scroll down to content

Ensimmäisessä osassa öljyistä tein yleiskatsauksen öljypuhdistukseen eli Oil Cleansing Methodiin (OCM). Jos et ole vielä lukenut kyseistä blogijuttua, tässä linkki siihen. Nyt, tervetuloa toiseen osaan puhdistavien öljyjen maailmaan!


Markkinat ovat tulvillaan erilaisia ihmeöljyjä, öljyseerumeita yms yms. Öljyjä uutetaan siitä mistä öljyä ikinä voikaan uuttaa – jopa emuista….! Tässä artikkelissa en kuitenkaan sivua kuin vain muutamaa (normaalimpaa) kasvis- ja pähkinäöljyä.


ÖLJYPUHDISTUS osa 2: Kuivan ihon öljyt

Puhdistusöljyt voidaan lajitella ihotyypeittäin. Se on itse asiassa järkevää, sillä iho, joka ei kärsi pintakuivuudesta ei hyödy pitkän päälle liian paksuista öljyistä. Jos ihosi on näppyihin taipuva, ei sekään hyödy väärästä öljystä. Kun käytät omalle ihollesi sopivaa öljyä ei ihohuokosesi tukkeudu eikä ihon pinnalle jää inhottavaa öljyistä kalvoa. Moni on hullaantunut tällä hetkellä mm. risiiniöljystä. Itse pidän sen öljyn kaukana ihonhoidostani. Se öljy on liian raskasta ja paksua, hoitavaa myös, mutta ei paras kuivalle iholleni. Risiiniöljyn toimintaperiaate on samanlainen kuin glyseriinin; pitää pintakosteutta yllä, mutta pitkän ajan päälle ei itsenäisesti syväkosteuta ihoa tarpeeksi. Sopii siis erinomaisesti osaksi öljysekoituksia. Risiniiöljy on varattu ripsilleni – ripsilleni siis ainoastaan.

Öljyt, joita olen ihollani kokeillut ovat melko perusöljyjä. (Luomuöljyjä tietenkin, sillä tarkoituksena on välttää ylimääräisiä kasvin kasvatukseen käytettyjä torjunta-aineita yms…) Öljyjä käyttäessäsi ajatuksenasi on luultavasti tavoitella puhtaampaa ihonhoitoa, ilman loputtomia inci-listoja. Joten käytä  ihollesi öljyjä, jotka ovat nimikkeillä luomu & extra virgin (kylmäpuristettu). Näitä öljyjä saatat löytää, minun tavoin, omista keittiönkaapeistasi! Moni ruokaan käytetty huokeahintainen öljy on siis myös ihoöljy. Jos haluat erikoisöljyjä pienissä pulloissa, varta vasten ihonhoitoon tehtyjä – käänny esimerkiksi lähimmän Ruohonjuuren tai Lifen puoleen. Erikoisliikkeistä 100% öljyjä pikkupulloissa löytyy monia!

Seuraavaksi öljyjä, joihin haluan osoittaa valokeilan tänään. Öljypuhdistuksen salaisuus on siinä, että öljyt imevät itseensä muita öljyliukoisia aineita. Esimerkiksi meikkivoide lähtee helposti öljyn ja kostean kasvosienen avulla – ilman kuivattavaa saippuaa! Muista pyyhkiä liika öljy kasvoilta sekä kasvojen reunoilta pois. Muista myös muu kosteutus! 

Kaikki nämä öljyt sopivat kasvojen öljypuhdistukseen sekä meikinpoistoon. Jos ei sinua miellytä pestä kasvojasi ainoastaan öljyllä, muista voit käyttää niitä myös ns. ensimmäiseen pesuvaiheeseen; meikinpoistoon. Jonka jälkeen peset kasvosi normaalisti tutulla puhdistusaineella.

Enjoy!


 


Oliiviöljy on erinomaista kuivalle iholle. Minkä luulet olevan syy, että tätä öljyä on lukuisissa kosmetiikkatuotteissa…? Shampoot, suihkugeelit ja ihovoiteet ovat vain pieni maininta. Laadukas luomu oliiviöljy sisältää runsaasti ravinteita. Esimerkiksi antioksidantit E-ja K-vitamiini sekä oleochantal niminen fytoravinne ovat oliiviöljyn salaisuus ihonhoidossa. Oleochantal toimii kehossa ja iholla tulehdusta alentavasti. Oleochantalin läsnäolon voi huomata kevyenä karvaana tunteena kurkussa oliiviöljyä nieltäessä. Oliiviöljy ei tuki huokosia.

Käytä ihollesi vain kylmäpuristettua oliiviöljyä. Extra virgin on käsite, joka viittaa siihen, että oliiviöljy saadaan pelkästään mekaanisin menetelmin. Siihen ei lisätä mitään, siitä ei oteta pois mitään, eikä  sitä ei kuumenneta. Täydellistä.

LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Avokaöljy – paksu ja tumma.

Avokadoöljy on koostumukseltaan hyvinkin samanlainen kuin oliiviöljy. Se sisältää paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja, vitamiineja (A, E ja B), foolihappoa, kaliumia, lesitiiniä sekä lehtivihreää (klorofylliä). Avokadoöljyssä on runsaasti omega-9-rasvahappoja.

Couperosa iho, ikääntyvä iho sekä kuiva iho rakastavat nopeasti imeytyvää avokadoöljyä. Jopa psoriasiksen hoidossa ja raskausarpien ehkäisyssä avokadoa kehutaan. Tästä öljystä ei jää iholle liian öljyistä tunnetta, vaan enemmänkin pehmeys. Öljy on paksuhkoa ja tummaa, mutta siihen voi sekoittaa toista ohuempaa, värittömämpää öljyä.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Auringonkukkaöljy – tavisöljy ruoanlaitosta.

Auringonkukkaöljy on kellertävä ja kevyt altavastaava. Sisältää ruokaöljyistä eniten E-vitamiinia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että auringonkukkasiemenöljy parantaa ihon kosteutusta. Sen keramidit vahvistavat ihon omaa kosteusuojaa näin pitäen ihon kimmoisana.  Lisäksi se sisältää paljon antioksidantteja kuten A-, B-, D- ja E-vitamiinia ja mineraaleja. Tällä kevyemmällä öljyllä kannattaa ohentaa muita paksumpia öljyjä.


LuonnonkosmetiikkaWithDeliKookosöljy on ollut jo jonkin aikaa se ”ihmeöljy” yms. Kookosöljy ei pysy juoksevana alle noin 23 asteessa joten sen hygieeninen käyttö on ainakin minulle ajoittaisesti vaikeaa. Se on erinomainen öljy myös hiuksille sen levittyvyyden ja lämmössa muuttuvan koostumuksensa vuoksi. Iholla siitä hyötyy eniten naamioiden osana sekä vartalovoiteena. Kasvojen ihohuoksia se kuitenkin herkästi tukkii. Kookosöljyä en siis suosittele käytettäväksi päivittäin. Itselläni se ei sovi säännölliseen öljypesuun. Minun iho kun on näppyihin taipuva, joten leikittely kookosöljyllä jää enemmänkin saunan ”spa hoitohetkiin”.

Ihon oma rasva (tali) toimii ravintona ihossa oleville hyödyllisille mikrobeille. Vaikka kookosöljyn molekyylirakenne on liian iso imeytyäkseen syvälle ihon läpi, sen ei tarvitsekaan. Kookosöljy myös ruokkii hyödyllisiä ihon pinnalla olevia bakteereja, toimien katalyyttinä saaden ne tuottamaan ihoa hoitavia rasvahappoja. Heikon imeytyvyyden vuoksi, on huonompi valinta kasvojen ihovoiteeksi. Vaikea annostella vain vähän, jotta kasvot eivät näyttäisi ”yliöljyisiltä”. Kuitenkin erinomaista aurinkoöljyksi juuri tuon ”kiiltävyyden” ansiosta. Erinomaista hoitoa myös hyönteisenpuremiin!

Laadukas kookosöljy on luomulaatuinen sekä kylmäpuristettu. Varmista, ettei sitä ole hydrogenoitu, raffinoitu eikä valkaistu.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Macadamiaöljy – pähkinäisin

Macadamia pähkinäöljyn kemiallinen profiili on hyvin samankaltainen kuin ihmisen oman talin (samoin jojobaöljyn). Tämän kevyehkön pähkinäöljyn öljyhappo profiili on täydellinen kuivalle sekä kypsyneemmälle iholle. Linoli-rasvahappo ja fytosterolit suojaavia ihoa sekä vähentävät ihon  kutinaa ja tulehdusta kortisonin tavoin.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Manteliöljy – se yksi miedoimmista.

Manteliöljy on antiikin ajoista asti yksi suosituimpia öljyjä oliiviöljyn lisäksi. Sitä on käytetty sen sisältämien antioksidanttien, sinkin ja proteiinien vuoksi. Se levittyy helposti iholle ja parantaa verenkiertoa, joten on erinomainen hierontaöljyksi. Manteliöljy imeytyy hyvin joten se sopii erinomaisesti myös kasvovoiteesi sekaan yön ajaksi.

A- ja E-vitamiinin ansiosta manteliöljy ehkäisee mustapäiden ja aknenäppylöiden muodostumista. Myös tummat silmäpussit hälvenevät tämän öljyn avulla. Voidaan käyttää myös ihottumien, palovammojen sekä proriaksen hoitoon sen rauhoittavien ja ravitsevien ominaisuuksien ansiosta.


ocm_purist
OCM – oils for everybody
Oletko sinä jo kiinnostunut kokeilemaan erilaisia öljyjä? 

Öljypuhdistus päivittäin ei ole kaikkien unelmahommaa. Rupean vasta itsekin luopumaan ajatuksesta päästä kokonaan eroon rasvaisuudesta ihollani. Aloittaessani käyttämään öljyjä, pahin pelkoni oli öljyjen tuleminen meikin läpi. Nyttemin olen kuitenkin huomannut, että tarvitsen vähemmän puuteria peittämään rasvaisuutta otsallani. Eli jokin toimii! Nyt ymmärrän öljyjen tehon. Eivät ne ole ihomme vihollisia.

Ihoni on kimmoisampi. En enää huomaa sen kiristelevän kunnes saan kosteusvoidepurkin avatuksi. Saatan jopa jättää laittamatta kosteusvoidetta aamuisin iholleni.

Tämä toimii päivien yli.


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

 Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


YOUTUBESTA LÖYTYY VIDEOKANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.


3 Replies to “Öljypuhdistus Osa 2: Kuiva iho”

 1. Hei!
  Löysin juuri blogisi ja olisin kiinnostunut kokeilemaan öljypuhdistusta.
  Omat kasvo-ja puhdistuotteeni ovat loppumassa ja etsin itselleni uutta kasvohoitosarjaa.
  Ongelmani on kuiva iho, joka kiristää pesun joskus jopa rasvauksenkin jälkeen.
  Meikkaamisen jälkeen iholleni jää kuiviä hilseileviä läikkiä.
  Mistä siis aloittaisin öljyissä ja kenties kukkavesissä?
  Tilasin
  Kaakao Öljypuhdistus­­kan meikinpoistoon.

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei, moikka -Avi-! Kiitos kommentoinnista! Onko ihosi myös rasvainen puhdistuksen jälkeen (esim. pukkaako talia noin 15-30min sisään jos et rasvaa tai rasvaat?) Vaikka ihoamme kuinka rasvaisi tai öljyäisi, ohuella tai paksulla, voi ongelmana olla se, että se kaipaa vesikosteutta. Vesikosteutta voimme pumpata ihosolukkoomme myös sisäisesti veden avulla – juomalla sitä. Myös sisäisesti voimme nauttia rasvaa ja öljyjä, mikä edesauttaa ihomme rasvakosteutusta. Eli kysynkin; käytätkö kasvovesiä ja/tai seerumeita? Itse olen nyt talviaikaan käyttänyt Whamisan Rich Toneria (”lotion toner”), sen päälle seerumi ja öljy. Nyt -16 asteen pakkasilla iho kiittää sillä ilmastomme on kuiva ja joka paikassa täysillä hönkäävä ilmastointi/lämmitys vaan pahentaa kosteuden haitumista iholta.

   Tykkää

  2. Kukkavedet ovat erinomaisia yhdessä seerumin kanssa, päiväsaikaan raikkauden tuojana ja erityisesti ihon pH-tasapainotukseen heti kasvojen vesipesun jälkeen. Sekä meikin päälle puuterimaisuutta pois viemään. Nythän ”dewy” ”glossy” iho on IN! Öljyjen suhteen oikeastaan jos jojobaöljyllä aloittaa kosteutuksen niin ei voi mennä pieleen. Blogista löytyy enemmän tietoa aiheesta. Mietitkö muuten öljyjä puhdistukseen vai kosteutukseen? Oletko muuten minkä ikäinen? Onko ihosi missä kunnossa? Käytätkö millaisia meikkejä?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: