| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Öljypuhdistus (Oil Cleansing)

Scroll down to content

Luulin öljyisyyden olevan paha ominaisuus ihossani.


Pesin, pyyhin, hankasin… Kosteutin. Puuteria puuteria puuteria!!!

Näistä asioista on pitkälti viimeiset 12 vuotta elämästäni tehty. Ja kuinka olinkaan hakuteillä…! Kumpa, joku olisi kertonut minulle, että kaikilla niillä vaahdoilla, geeleillä, saippuoilla – vain köyhdytän kasvojeni ihoa. Pintakuiva iho, öljyinen. What doesn’t add up??? Jatkuva  r a s v a u s  ja edelleenkin kuiva iho ilman juuri sillä hetkellä kasvoilla olevaa kosteusvoidetta.

….Ja ne finnit, näpyt, paukamat. Ihoni oli kuiva, mutta täysin kykenevä finnintuotantoon….! Vielä aikuisiälläkin ihoni oli kuin teini-ikäisen. Miten??? Terveisin Basironin suurkuluttaja!

En tiennyt, että ihoni kosteuttaa (aivan kuin sinunkin) itseään omalla talituotannolla. Jatkuvasti yritin nollata rasvaisuutta ihollani. Joskus jopa palasaippualla pesin kaiken talin pois. Nyt kun ajattelen noita tekoja, minua kauhistuttaa.

Ja se pahin tilanne; saunan jälkeen kasvojeni iho HUUSI ARMOA!


Oil Cleansing Method 

(otsikko on myös linkki kattavalle OCM-sivustolle)

OCM on ihonpuhdistusmenetelmä jota olen käyttänyt tämän vuoden alusta. OCM:ssa käytetään puhdistusaineiden & normaalien saippuapohjaisten putsareiden sijaan luomukasviöljyjä. Esimerkiksi avokado, argan, manteli, oliivi tai kookos – tässä kuitenkin vain jäävuoren huippu!

🍃 🍃 🍃

Tässä linkki toiselle OCM-sivustolle. (Öljyt ihotyypeittäin.)

🌿 🌿 🌿

Kasviöljyt eivät itsessään aiheuta epäpuhtauksia iholle. Öljy sitoo erinomaisesti likaa kasvoilta. Epäpuhtaudet (finnit, näpyt yms.) johtuvat enemmänkin bakteereista, hormoneista sekä ilman saasteista. Öljyn avulla jopa meikkivoide lähtee iholta ilman kuluttavaa hankausta!

Ihojemme ”himohankaaminen” lievästi emäksisillä puhdistusaineilla aiheuttaa usein lisää ihon kukkimista ja kuivumista. Ihomme pH-arvo on luontaisesti hapan (pH<5). Ihomme käyttää omaa rasvaansa/öljyä/taliaan – suojanaan. Tali siis AUTTAA ihoamme suojautumaan haitallisilta mikrobeilta & ylläpitämään arvokasta bakteeritasapainoa.


Juomaveden pH-arvo on meilläkin Suomessa on noin 8, joten iholla kestää jopa 6 tuntia palauttaa terve happamuutensa vesipesun jälkeen!!! Lisätään siihen vielä kaikki muu…


Luonnonkosmetiikka With Deli


KAUNEUTEMME HOITOON ON MONIA ÖLJYJÄ, OLIIVIÖLJY ON VAIN YKSI MONISTA.

Olen nyt siis löytänyt inhokkiöljylleni, eli oliiviöljylle, käyttökohteen: kasvojeni puhdistus. En voi sietää oliiviöljyn makua taikka hajua ruoassa, varsinkaan lämpimänä.


OCM muistilista:

– Käytä vain korkealaatuisia luomuöljyjä.

– Etsi ihollesi sopivin öljy tai öljy-yhdiste. Kyllä, öljyissä on kosteutus- ja paksuuseroja. Tästä listausta ”Öljyt ihotyypeittäin”.

– Älä käytä höyryävän kuumaa vettä tai liian kylmää. Tarkoituksena on huuhdella öljyä pois riittävästi. Kevyt ”öljytön” öljyn tuntu saa jäädä iholle.

– Älä lotraa öljyllä!

– Etsi itsellesi sopivin pesutiheys (riippuu öljystäkin). Onko sinulle tarvetta pestä öljyllä kerta viikossa vai joka päivä? Mikä on sinun ihosi tarve?

– Mahdollinen puhdistava kukinta iholla tulisi kestää vain pari päivää! Vähennä öljyn käyttöä, lisää öljyn poispesua tai vaihda öljy kevyempään, jos kukinta kestää pidempään.

(Muistan ihoni kukinnan aloittaessani käyttämään kookosöljyä yövoiteeni buusterina.)

– Muista allergiat!

– Käytä kasvosientä tai kasvopyyhettä pesun apuna. Muista hygienia!

(Itse käytän keinokuituista todella pehmeää kasvosientä meikin pyyhintään iholta. Erinomainen mm. silmämeikin poistamiseen!)


”Öljypesen” kasvoni iltaisin oliivi- ja arganöljyn sekoituksella (90% / 10%). Aamulla vain kevyellä emulsiomaidolla – tai pelkästään  jääkylmällä vedellä.

Olen jo melkein unohtanut sen tunteen kun kasvot huutavat kosteutusta.

En tarvitse kosteusvoiteeksi enää kuin jonkun kevyen päivävoiteen. Yöksi laitan yövoiteen kanssa arganöljyä.

TULOKSENA: Kasvojeni talinkehitys on ruvennut oikeasti rauhoittumaan. Puuteriakin laitan enää lähinnä nenänpäähän.


Ja ne finnit. Ne tekevät lähtöään. Ihoni on julistanut rauhanneuvottelutilan. Finally! Aikuisen iho. Olen tyytyväinen. Purnukat vähenevät.


IMG_20160310_213901

The Best Choice for your skin.

Mitä ajatuksia OCM sinussa herättää?
Voisitko itse siirtyä öljypuhdistukseen?

🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

 Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


YOUTUBESTA LÖYTYY VIDEOKANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli

5 Replies to “Öljypuhdistus (Oil Cleansing)”

  1. Minä käytän kuivan ihon putsaukseen ja kosteutukseen öljyjä. Nyt kaapissa on argan- ja avokadoöljyä, joista ensimmäinen on enemmänkin seerumi kosteusvoiteen alle ja jälkimmäinen riittää jopa saunan jälkeen ainoaksi kosteuttajaksi. Putsarina mulla taisi viimeksi olla seesamiöljyä. Öljyt ovat ihania!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: