| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Luonnonkosmetiikan Tallinna

Scroll down to content
Luonnonkosmetiikkawithdeli (Tallinna)
Luonnonkosmetiikan shoppailua maaliskuisessa Tallinnassa.

Luonnonkosmetiikkaa saattaa päätyä metsästämään naapurimaastamme Tallinnasta melko yllättäen. Mitä tarkoitan? Minäpä avaan hieman…


Mies: Mua ahdistaa olla kotona mun lomalla! En halua vaan nyhjätä lomani alkua kotona….

Nainen: Okay. Mitä sitten ajatteli?

Mies: Noh, lähdetäänkö vaikka Tallinnaan? Onko sulla mitään viikonlopulla?

Nainen: Ei.


Me sitten lähdimme. Edellisenä iltana varasimme matkat, ja seuraavana päivänä jo matkalla viikonlopuksi Tallinnan vanhaan kaupunkiin.

Luonnonkosmetiikka With Deli
Tallinnassa voi laatuaikaa viettää myös ruoan seurassa.

Olen kerran aiemmin käynyt Tallinnassa niin, että olin tietoisesti etsimässä luonnonkosmetiikkaa. Nyt, todella pikaisella aikataululla, jouduin mieleni uumenista etsimään täsmäpaikat mainitsemaani aktiviteettiin. Se oli haastavaa, sillä en ollut shoppailuintoisen naisen seurassa. Olin ruokaintoilevan miehen mukana… Suuntavaistomme osoittivat siis eri suuntiin!


LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Mutta…

Onneksi mukanani ollut mies suostui pikaiseen etsintään kanssani. 


Tallinnan luonnonkosmetiikka

 


*Huom kaikki mainitut tuotemekit eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikka.

Tässä muutamia tuotteita joita lähden suurella ilolla ja intoudella kokeilemaan tulevan kevään aikana. Nämä ovat ensimmäiset kosketukset mm. NaturaSiberican tuotteisiin. Tuotteissa käytetään paljon luonnollisia uutteita ja yhdisteitä, mutta valitettavan monessa purkissa oli ns. olemattomia ”hypetyslogoja”. Totta niidenkin sisältö, mutta tietämätön luonnonkosmetiikan etsijä luulee helposti niitä ”niiksi tärkeiksi” sertifiointilogoiksi. Varsinaisilla sertifikaateilla, joita omaavat vain osa tuotteista, tuntuu ratsastavan koko merkki…

Mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Esim. saippuoissa ja shamppoissa ei ole kamalaa ylivaahtoajaa sodium lauryl tai laureth sulfaattia. Se on iso bonus! Kaikissa sertifikaatittomistakin tuotteista puuttuu ne isoimmat (mediaseksikkäimmät…?) pahikset eli parabeenit, propyleeniglykolit sekä mineraaliöljyt. (Aivan kuin Korresin tuotteissa.) ELI TÄMÄ MERKKI ON SYYNÄYKSENI JA TUTKIMUKSENi SEKÄ MIELENKIINNON ALLA! Jos olen tyytyväinen ostamiini tuotteisiin, aion todellakin kokeilla lisää – erityisesti niitä sertifikaatin omaavia tuotteita.

Ette uskokaan kuinka onnellinen olin käveltyäni ulos Viru Keskuksen kosmetiikkaosaston – luonnollisemman kosmetiikkan osastolta. Luulin joutuvani etsimään eri tuotteita pikkuliikeistä ympäri keskustaa, mutta päädyinkin jonkinlaiselle luonnonkosmetiikan lähteelle…!

Mielestäni on täysin pätevää ja loogista lähteä joskus tulevaisuudessa uudestaan Tallinnaan ihan vain luonnonkosmetiikan vuoksi. Viro on yksi niistä onnekkaista maista, jossa moni kosmetiikkasarja on jo ”luonnostaan” luonnonmukaisempi ilman, että omaa luonnonkosmetiikan sertifikaatteja. Eli harppaus oikeaan luonnonkosmetiikka ei ole niin suuri kuin esim. Suomen markkinoilla olevilla merkeillä.

Ja ne hinnat! Onhan se ihanaa ostaa pari euroa halvemmalla tuttuja merkkejä. Ihanaa oli myös eksyä Viru Keskuksen (Kaubamajan yhteydessä) luonnonkosmetiikkaosastolle, ja tajuta kuinka suuri valikoima siellä sitä onkaan. On halpaa merkkiä, on kallista merkkiä. Niin, ja Natura Siberican tuotteet olivat -20% alennuksessa viikonlopun ajan…..joten olin onnessani.

Peruutetaan hieman, jookos?

Jopa Helsingin ja Tallinnan väliä matkaavalla Eckerön laivalla lähenin luonnonmukaisempaa kosmetiikkaa. Laivan TaxFree -osastolla oli kreikkalaisen apteekkimerkin Korresin houkuttelevia tuotteita. Vaikka Korresin tuotteet eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ei olla ihan kaukana.

Yritys välttää mm. mineraaliöljyä, silikoneja, parabeeneja, propyleeniglykolia, etanolamiineja sekä PEG-yhdisteitä. Pesevät ainesosat tulevat luonnosta, eli eivät käytä synteettisiä sulfaatteja. Tuotteiden luonnonraaka-ainepitoisuus on tuotteesta riippuen 80-99,8%.

Korres ei siis ole sertifioitua luonnonkosmetiikka. Monissa tuotteitta käyttävät mm. synteettisiä UV-suoja-ainetta, fenoksietanolia & synteettisiä hajusteita. Mitä siis tuolla luonnollisemmalla tarkoitin, oli viittaus monien muiden aineiden poissaoloon. Isot pointsit esimerkiksi mineraaliöljyjen sekä parabeenien poisjättämisestä! Sen pitäisi mielestäni olla itsestäänselvyys jopa selektiivisessäkin kosmetiikassa.


Hieman tietoa muutamasta ainesosasta, jotka tulisi jättää kosmetiikkatuotteista kokonaan jo pois!

 • Mineraaliöljyt tukkivat ihohuokoset ja estävät ihon luontaisia toimintoja. Iho tulee ns. riippuvaiseksi purkista saatavasta kosteutuksesta.
 • Silikonit ovat suuri joukko synteettisisä yhdisteitä. Aineet eivät ole ympäristöystävällisiä. Silikoni luo pehmeyttä tuotteeseen olematta öljyinen.
 • Propyleeniglykolit ovat yksi niistä aineista, jotka aiheuttavat suuren osan kosmetiikan allergisista reaktioista.

LuonnonkosmetiikkaWithDeli_Tallinna
Tallinnan karttaa

Tässä teille apua shoppailuun Tallinnassa.

KAUBAMAJA, VIRU- & SOLARIS-KESKUS ovat mukavia suurehkoja kauppakeskuksia. Itse teen ostokseni mieluiten näissä, sillä ne ovat suhteellisen lähellä satamasta tälläiselle arkikävelijälle. Rotermannin läpi matkaa kävellen esim. Kaubamajaan on vaivaiset 20min. Vanhasta kaupungista kävelee alle 10 minuutissa. Henkilökohtaisesti en jumita jotenkin ahdistaviin suomalaisten pikakävijöiden suosimiin Sadamaan tai Norde Centrumiin muuta kuin elintarvikeostoksille. (Niin ja laukkuostoksille….. Valikoima on vaan niin ihhanan iso!)

Hotellimme oli tällä kertaa St.Olav (aiemmalla kerralla Baltic Imperial). Molemmat hotellit sijaitsevat vanhan kaupungin laidalla, korkean kaupunkia suojaavan muurin varjossa. Molemmat ovat idyllisiä vanhoja hotelleja. Sijainti on erinomainen tälläiselle ovikuvailijalle. Kyllä, valokuvaan kauniita, erikoisia, vanhoja ovia sekä muureja, ikkunoita, rakennuksia, ravintoloita, kelloja, torneja, rappusia…. Teen niistä kollaaseja, jotta säästän tilaa puhelimessa. Niitä kertyy aika paljon – jopa jo päivän Helsingin vierailullakin….


Tallinna
Tallinnan kaunista arkkitehtuuria.

KAUBAMAJA luonnonkosmetiikka, Gonsiori 2.
BIOMARKET_LuonnonkosmetiikkaWithDeli
BIOMARKET

Kaubamajan pohjakerroksesta löytyy Ruohonjuuren tyylinen liike nimeltään BIOMARKET. Siellä myydään lähes samoja tuotteita kuin Ruohonjuuressakin – hinnat ovat tietenkin huokeammat, valikoima laajempi. Kaubamajan liike on yksi Tallinnan neljästä BioMarket  -liikkeestä. Liikeketju on Viron yksi johtavista ekotuotteiden jälleenmyynti- ja tukkumyyntiketjuista.


VIRU-KESKUS, A.Laikmaa.
Looduspere_LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Looduspere

Viru Keskuksessa (Viru Hotellin ja Tallink Hotellin välissä oleva kauppakeskus) pääsee shoppailemaan merkkituotteita. Itseäni ei ylihintaiset merkkivaatteet kiinnostaneet. Kauppakeskuksen Tallink Hotellin puoleiselta sisäänkäynniltä löytyi kuitenkin yksi yllätys; Apteekki. Sielläkin myytiin paria luonnonkosmetiikkamerkkiä!

Viru Keskuksen Tallink Hotellin ulkolaidalla (A.Laikmaalla) sijaitsee lastentarvikkeisiin painottuva luomu- ja luontaistuoteliike. Myös sieltä löytyi luonnonkosmetiikan tuotteita. Tuotemerkkejä olivat mm. Acorelle & Weleda. 

Viru Keskuksen kosmetiikkaosastolta löytyy myös oma luonnollisemman kosmetiikan & luonnonkosmetiikan osasto!!! Osastolle pääsee helposti myös Kaubamajan BioMarketin myymälästä Estonia puiesteen ali. Suoraan rullaportaat ylös kodinoastolle, infopisteen ohi (vieressä maksullinen wc – 0,20 centtiä  >>> ViruKeskuksen maksullinen wc 2€…!) kohti Naisten osastoa Ilumaailmaan, eli kauneusostolle Viru-keskuksen puolelle.

Myytävien merkkien määrää en laskenut, mutta niitä oli paljon! Sekä jokaiselta tuotemerkiltä näytti olevat lähes kaikki tuotesarjat tarjolla… Kannattaa olla tarkkana, sillä kaikki osastolla olevat tuotemerkit eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja aitoa luonnonkosmetiikka ilman sertifikaattia saattaa löytyä osaston ulkopuolelta… Esim. JOIK.

ELI OLKAA TARKKOINA TUOLLA OSASTOLLA. ELKÄÄ LUOTTAKO SIIHEN, ETTÄ OLETTE luonnonkosmetiikkaosastoksi nimetyllä osastolla. Tutkikaa & etsikää ne oikeat luonnonkosmetiikan sertifikaattilogot.


SOLARIS KESKUS luonnonkosmetiikka, Estonia puiestee 9.
Pillerkaar_ LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Pillerkaar

Solaris kauppakeskuksen 1.krs:sta löytyy virolaiseen luonnonkosmetiikkaan keskittyvä kaunis moderni liike Pillerkaar, joka myy vain Virossa tuotettua kosmetiikkaa.

Edustettuna on kosmetiikan koko valikoima: kasvojen-, vartalon-, käsien-, hiustenhoitotuotteet, meikit ja kynsilakat, kynttilät ja muut lisukkeet.
Oma valikoima myös miehille. 


Itse en vielä tällä lomamatkallani päässyt Pillerkaarissa käymään. Säästin sen mielelläni seuraavalle kerralle. Shoppailtuani korillisen venäläistä luonnonkosmetiikkaa eli Natura Siberican tuotteita Viru Keskuksen (Kaubamajan) luonnonkosmetiikka osastolta. . . olin aika valmis . . .

Myös Solaris-keskuksesta löytyy suuri BIOMARKET. Sijainti on Solaris Toidupood ruokakauppaa vastapäätä, rakennuksen pohjakerroksessa.


Itselläni tavoitteena seuraavilla Tallinnan matkoillani käydä Ülemiste-kauppakeskuksessa, Viron suurimmassa kauppakeskuksessa. Matkaa Viru-keskukselta on noin 4 km – bussilla pääsee. Siellä on myös yksi BIOMARKET sekä hypermarketti RIMI. Erilaiset ruokaöljyiksi tarkoitetut luomuöljyt ovat seuraavalla ostoslistallani!


Nyt väsyneenä pikaiselta viikonlopun matkaltani – käyn nukkumaan. Toivottavasti lauseeni ovat järkeviä, ajatukset kokonaisia. 


KIITOS! Muah ja buahhahhaa.


Saa KOMMENTOIDA. Saa KYSYÄ. Saa KUMMASTELLAKIN.

Facebookin virallinen sivusto:

Luonnonkosmetiikka With Deli

Instagram:

@luonnonkosmetiikkawithdeli

@luonnonkosmetiikka_channel

Bloglovin: Luonnonkosmetiikka With Deli

The Blog Jungle: Luonnonkosmetiikka With Deli

❤ ❤ ❤


Haluan myös kannustaa jakamaan blogiartikkeleitani Facebookissa, ja kommentointi on enemmänkin kuin tervetullutta!

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.


 

4 Replies to “Luonnonkosmetiikan Tallinna”

 1. Olipa kiva lukea Tallinna-postaus luonnonkosmetiikan näkökulmasta! Viime reissulla, joka oli myös mun eka matka Tallinnaan, ostin lähimarketista Puhas Loodusta. Onkohan se edes luonnonkosmetiikkaa? No oli kuitenkin halpaa kuin mikä. Alkoholiton kasvovesi oli ihan ok, mutta kasvovoide (orjanruusu) ei erityistä.

  Olisi kiva kuulla mitä pidät Natura Sibericasta. Olen kuullut siitä hyvää ja olisi kiinnostavaa kokeilla sitä joskus!

  Tykkää

  1. Puhdas Loodus ei ole sertifioitua kosmetiikkaa. Mutta ymmärtääkseni parempaan päin. Luonnollisia ainesosia synteettisesti? Näin olen jostakin ymmärtänyt. Mutta itselläni on vielä tutkinta kesken tuosta merkistä. Kuitenkin monessa lähteessä puhutaan luonnonkosmetiikasta…. mene ja tiedä.

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: