| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
Lavera Classic hammastahna (LuonnonkosmetiikkaWithDelI)

LAVERA: Classic hammastahna

Scroll down to content

Kulta, haluan jotain normaalimpaa…

Lavera Classic hammastahna
Lavera Classic hammastahna

Ai, että jotain normaalimpaa?

Luonnonkosmetiikka tuotteiden lisääntyessä kodissamme, muusta ei valitettu kuin uusista hammastahnoista.  Mieheni, joka vähät välittää luomusta (paitsi ruoassa ehkä vähän) tai luonnonkosmetiikasta, pyysi minua ostamaan normaalempia hammastahnoja. Tunsin itseni huonoksi puolisoksi. Pilaanko rakkaani elämän (tai ainakin hampaidenpesutuokiot) tällä rakkaudella luonnonkosmetiikkaan..?

Hän, joka vannoo fluorin hampaita hoitavaan voimaan ei pitänyt uusista ei-limakalvoja räjäyttävistä, vaahtoamattomista ja fluorittomista tahnoistani. Edelleen hän asetti oman hammstahnatuubinsa minun tuubin viereen. Se ei mielestäni näytä hyvältä. Piti keksiä kultainen keskitie. Myönnän, itsekin joskus kaipaan aamuisin vähän jotain vahvempaa hammastahnaa. Erityisesti jos on tullut nautittua sipulia.

Seuraavan kerran Ruohonjuureen astellessani kyselin osaavalta myyjältä heidän suosituimpia hammastahnoja, sekä syitä siihen. Yllättäen ostetuin hammastahna olikin ”pepsodentmaiseksi” kuvailtu Laveran Classic hammastahna. Siis joku muukin kaipasi sitä ”normaalia” hammastahnaa. Se, että hammastahnasta poistetaan fluori ja muu luonnonkosmetiikkaan kuulumaton, ei tarkoita hammastahnan tekemistä ei-hammastahnamaiseksi.

Jos ei tämän jaarittelun jälkeen halua tietää, että millaista tämä tahna nyt on niin johan on kumma..! Laveran sertifioitu luonnonkosmetiikka hammastahna on osaksi luomuviljelty sekä fluoriton. Se omaa vahvan tuoksun ja maun. Se raikastaa – oikeasti. Jopa vähän suuvesimaisesti – lantratun suuvedenmaisesti. Ja se on kuulemma hyvä. Itse käytän tätä tahnaa lähinnä aamuisin. Mutta, jos vähänkään mahdollisuutena syöminen, pesen hampaani Urtekramin Mint & Green Tea -hammastahnalla, josta ei jää kummempia jälkiraikkauksia. (Tästä artikkeliin kyseisestä hammastahnasta.)


Lavera Classic (LuonnonkosmetiikkaWithDelI)
Lavera Classic

Hammastahnan väri on valkoinen, aavistuksen kiiltävä. Se jopa vaahtoaa hieman pestessä. Tahna sisältää Disodium Cocoyl Glutamatea ja Sodium Cocoyl Glutamatea, jotka molemmat ovat  muunneltuja aminohappoja. Ne ovat tensidejä eli pinta-aktiivisia aineita. Kummallakin on erittäin mieto ja hellävarainen pesuteho.

Harjausta tehostavia aineita ovat tensidien lisäksi myös harjauksen avuksi lisätyt hankausaineet. Moniin hammastahnoihin lisätään lievästi karheutta lisääviä ainesosia. Näistä tyypillisin on kalsiumkarbonaatti, jota tämäkin tahna sisältää. Hammastahnan karheus tehostaa hammastahnan puhdistustehoa helpottaen bakteeripeitteen irtoamista hampaiden pinnoilta. Laveran Classic hammastahnan sormituntuma ei kuitenkaan ole erityisen karhea. Eli hammaskiilteen puolesta ei tarvitse pelätä.

Luomu punahatun ja  myrtin lehtiuutteella, sekä propoliksella (suomeksi kittivaha) on saatu aikaan ikeniä hoitava vaikutus. Myös tuttu ksylitol löytyy tästä tahnasta. Hammastahnoihin lisätään ksylitolia (koivusokeria) koska se vähentää suussa olevan bakteeripeitteen (plakin) määrää samalla hilliten sen kiinnittymistä hampaiden pinnoille. Ksylitoli estää myös syljen pH:n laskua.

Joten ei hammaslääkärillä pitäisi olla huonoa sanaa sanottavana!


Lavera Classic INCI
Lavera Classic INCI-lista

Kosteuttajiksi on lisätty glyserolia & sorbitolia. Kosteutuksen lisäksi glyseroli emulgoi ja tuo makeutta tahnaan. Sokerialkoholi (sorbitoli) säilyttää kosteuden tunteen suussa. Minulle, joka pakonomaisesti kittaa vettä normaalin hammastahnan jälkeen, on tämä erinomainen tuote.


Aviomiestäni varten ostettu. Ymmärtääkseni on kokeillut tätä, mutta odotetaan rauhassa kunnes jälleen kerran yksi fluorihammastahna loppuu… Josko mieltyisi tähän hammastahnaan. Puitteet ovat ainakin kohdallaan! Henkilökohtaisesti pidän tästä hammastahnasta. Klassinen tuoksu ja maku ovat yllättäen plussaa. Uskon tämän olevan erinomainen erityisesti ”ensimmäisenä kokeiltavana” luonnonmukaisemmista hammastahnoista.

Suosittelen.


Löydät blogini Facebookista ja Instagrammista.

Suorat linkit:

LuonnonkosmetiikkaWithDeli & @mirjadeli

❤ ❤ ❤


Haluan myös kannustaa jakamaan blogiartikkeleitani Facebookissa, ja kommentointi on enemmänkin kuin tervetullutta!

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.

 


2 Replies to “LAVERA: Classic hammastahna”

  1. Minunkin mieheni suosii normaaleja hammastahnoja. Taidan kyllä ostaa tuota mutta taidan joutua pursottaa sen normaaliin hammastahnatuubiin. Onkohan se laitonta?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: