| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
LuonnonkosmetiikkaWithDeli

URTEKRAM: Mint & Green Tea hammastahna

Scroll down to content

Elämäni vähenevissä vaahdoissa.

Hammastahnasaagan ekassa osassa käsittelin yleisesti hammastahnoja. Nyt toisessa osassa on aika syventyä uuteen tuntemukseen.

Luonnonkosmetiikkaan tutustuessani, yksi ”kynnys”, joka minun piti ylittää oli vaahdon väheneminen elämästäni. Saatat nyt miettiä, että mitä ihmettä tämä nainen nyt kirjoittaakaan. Miksi ”vaahdon väheneminen” olisi jotenkin hankala paikka? Ollaanko ajauduttu nyt jonnekin outoon vertauskuvaan? Eipä toki.

Olen käyttänyt nyt jo monen viikon ajan Urtekramin hammastahnaa Mint & Green Tea. Tuote on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, täysin vegaani, eläinkokeeton (hah hauska sana) sekä tietenkin jo tässä vaiheessa fluoritonkin. Ainekset hammastahnaan on saatu luomuviljelyksiltä. Hammastahnan maku- ja tuoksumaailma on perus hammastahnamainen mutta oikeastaan melkein kaikki muu onkin vähän oudompaa tai uudempaa. Ihan kummin vaan.

Saatat pohtia juurikin tässä vaiheessa, että mitenkä niin? Minäpä kerron. Moni teistä on luultavasti tottunut suureen vaahtomäärään hampaitaan harjatessaan. Osa puhtauden tunteesta tulee juurikin siitä vaahdosta. Ainakin illuusio puhtaudesta. Mitä enemmän, sen puhtaampaa, eikö niin?  Urtekramin hammastahnat eivät kuitenkaan vaahtoa oikeastaan yhtään. Aluksi se oli outoa. Tuntui kuin jotain puuttui. Nopeasti kuitenkin ihastuin juuri siihen ominaisuuteen. (Vähemmän syljettävää harjauksen aikana.) Tahnan koostumus on silkkistä ja aavistuksen kiiltävää. Hampaiden harjauksen jälkeen hampaat tuntuvat ihanan liukkailta. Eikä suussa ole sitä normaalia kuivuuden tunnetta.

Ihanaa, ja uutta, on myös piparmintun poissaolo. Itse jopa inhoan sitä yliraikasta tunnetta hampaiden harjauksen jälkeen! Et voi syödä etkä juoda mitään muuta kuin vettä seuraavaan 15 minuuttiin. Tämä hammastahna on maultaan kevyt. Raikastaa, mutta ei tuo sellaista ”jäistä hengitystä” kuin mainoksissa näkee. Jos tahdon suuvesisuun – käytän suuvettä. (Siihenkin lisään yleensä vettä, sillä tavara polttaa suuta jo 3 sekunnin purskuttelun jälkeen…)


Urtekram ulos tuubista


Pyhää öljyäkö?

Urtekramin luonnonkosmetiikka hammastahnassa on käytetty merenpohjasta louhittua pulverisoitua kalkkia, glyseriiniä, aloe veraa, ksantaanikumia, minttuöljyä, mirhaa ja magnolia puun kaarnasuutetta. Tahnan sävy on hieman harmahtava, johtuen luontaisesta kalkista. Raamatun sivuilta voimme lukea kuinka itämaantietäjät toivat vastasyntyneelle kuninkaalle kultaa, mirhamia ja suitsukkeita. Kulta oli kuninkaalle, suitsukkeet Jumalalle ja mirhami kuolevaiselle. (?)Mirha tunnetaan jo antiikin ajoista asti hoitavana lääkeöljynä. Se, miksi sitä on tässä hammastahnassa, löytyy syy sen desinfioivasta vaikutuksesta. Puu, josta mirhaa saadaan on nimeltään Commiphora myrrha. Öljyä uutetaan puun kuoresta saaduista möteistä, jotka kuivatetaan. Näistä möteistä uutetaan kultaista öljyä. Vahvaa hoitavaa öljyä kuolevaisille.


Mitä sitten vihreä tee tekee hammastahnassa? Tutkimukset kertovat, että vihreän teen polyfenoli antioksidanteilla on myönteinen vaikutus hampaille ja ikenille. Myös samaisia antioksidantteja löytyy mm. punaviinistä. Jälleen kerran ranskalaisten punaviinin juonnissa on järkeä! Miksi ranskalaiset elävät terveinä ja pitkään? Yksi syy olisi punaviinin kolesterolia alentava vaikutus sekä kyky pitää verisuonet joustavina. Joustavina? Kyllä. Hassua…


(Erinomainen kokoelma inci-listojen avaamiseksi löytyy OrganicLiving -sivustolta.)


…Takaisin hammastahna-astian ääreen ihmiset!

Vihreä tee myös rauhoittaa limakalvoja ja ihoa sekä sekä ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Se on myös siis antibakteerinen ja antioksidanttinen.

Minttu & Vihreä Tee hammastahnassa on myös anteliaasti aloe veraa lisäämässä tahnan hoitavaa puolta; lisää suojaa  siis ikenille. Vielä yksi ainesosa löytyy. Erään toisen kasvin kaarnasta saatua uutetta. Magnolia puun kaarnasta saadaan ainetta, jolla – monien muiden ominaisuuksien lisäksi – on hampaiden vihlontaa estävä ominaisuus. Hellyyttä hellyyden perään voisi joku jo kommentoida!


Urtekram I love you.
Urtekram I love you.

Maireasta hymystäni päätellen saattanettekin jo arvata ”tuomioni” Urtekramin hammastahnalle. Tämä tuote tulee pysymään ylivoimaisena suosikkinani luonnonkosmetiikan hammastahnojen joukossa. Monia olen käyttänyt mutta tämä on se tuote jota suosittelen, jatkuvasti mainitsen ja edelleen annan lahjaksi. Etsin syitä puhua tästä hammastahnasta.

I love you Urtekram Mint & Green Tea.


Löydät blogini Facebookista ja Instagrammista.

Suorat linkit:

LuonnonkosmetiikkaWithDeli & @mirjadeli

❤ ❤ ❤


Haluan myös kannustaa jakamaan blogiartikkeleitani Facebookissa, ja kommentointi on enemmänkin kuin tervetullutta!

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.

Desire the feeling of not being alone in the world – and in the web. Buah ah haa.


5 Replies to “URTEKRAM: Mint & Green Tea hammastahna”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: