| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |
LuonnonkosmetiikkaWithDeli_My favourites (deo)

Luonnonkosmetiikan deot: Suosikkini vertailussa.

Scroll down to content

…Kyllä. Ihan itse tuon askartelin paskartelin.


On tullut aika kertoa kokemukseni luonnonkosmetiikan deodoranteista. Lisäksi esittelen  myös kaikki alumiinittomat (synteettinen alumiini) deodorantit joita olen parin viime vuoden aikana ehtinyt kokeilemaan.

Vaikka suurimpana syynä halu luonnollisempiin kainaloihin onkin ollut alumiini, ovat myös parabeenit ja ftalaatit välttämislistallani. Mm. parabeenit ja alumiini on yhdistetty (kiistellysti) tutkimusten mukaan esim. Alzheimerin tautiin sekä erilaisiin syöpiin. Jälleen kerran, en tunne tarvetta turhaan riskeerata terveyttäni. On helppoa estää hikoilu. Kuitenkin tietoisesti valitsen toisen tien.

Osa kokeilemistani deoista eivät toimineen alkutaipaleellani luvatusti – väärinkäytösteni vuoksi…. Viimeisen vuoden aikana osaa niistä kuitenkin olen palannut käyttämään. Sillä alun alkaen en täysin ymmärtänyt antiperpirantin ja deodorantin eroja, joten virhearviointeja sateli. Jospa olisinkin vain tiennyt, etten (ainakaan minä) voi seinään lopettaa synteettisen alumiinin käyttöä, ja olettaa jonkun yrttidödön auttavan siirtymävaiheessa.


Ennen syventymistä koitoksiini, luethan ns. yleisen katsaukseni luonnondeodoranttien maailmaan. Jos siis tunnet tarvetta pohjustukselle. Hah ha haa – olen niin huolehtivainen.


Deodorantti on kosmetiikkatuote, jota sivelen iholleni lähes joka päivä. Sitten on vielä  se ihokarvojen ajelu. Ihohuokoset ovat hetken auki – keho alttiina vielä enemmän deodorantin sisältämille ainesosille.


Mitä tulee odottaa kun odottaa hyviä tuloksia luonnollisemmista deodoranteista?

Vaihe 1:

Päätä, haluatko lopettaa kaiken alumiinin käytön kerralla? Synteettiinen pienikiteinen alumiini, louhittava isokitenen alumiini ja kideristallisuolot ovat kaikki alumiinia omilla ihanilla  kemiallisilla kaavoillaan – vain eri muodossa, eri nimillä. Toinen kysymys on, ”Haluatko mahdollisesti haista hielle ensimmäisen kahden viikon, tai jopa parin kuukauden ajan?” Tämän kysymyksen pohdinnassa auttaa oman kehon toimintojen tutkailu. Onko hikesi jo luonnostaan pahemman hajuinen, ja onko hikoilusi runsasta? Jos vastasit molempiin kysymyksiin: kyllä, on sinun luultavasti järkevintä hankkia ensimmäiseksi dödöksesi ihohuokosia supistavaa Potassium Alumia sisältävä roll-on, jossa myös kristallisuoloja sekä luonnollisesti antiseptisia eteerisiä öljyjä. Aka kaikilla herkuilla!

Vaihe 2:

Kainalosi tulevat kokemaan shokin. Varaudu siihen. Varsinkin jos olet skipannut potassiumit välistä, ja suoraan siirtynyt yrtteihin ja eteerisiin öljyihin. Älä lähde sinisilmäisenä sotaan. Ota kotisi ulkopuolisiin seikkailuihin mukaasi muutama varuste; pieni pyyhe, kasvosieni sekä uusi deodoranttisi. Älä odota hien hajua vaan vaivaudu vetäytymään yleiseen vessaan (tai missä ikinä oletkaan) hetkeksi, pesemään kainalosi pesuaineella, sekä lisämään puhtaisiin kainaloihin dödöä. Sillä deodoranttien keskivertainen pitoaika on noin 8 tuntia. Ensimmäisen viikon ajan tuo aika on luultavasti lähempänä 4 tuntia.

Itse en tätä faktaa tajunnut, joten kesken työpäivän tajusin löyhkääväni märkien kainaloiden läpi….. Pettymys luonnonkosmetiikkaan oli suuri. Mutta kuitenkin aivan turhaan! Tietenkin kainaloni hikirauhaset eivät osanneet toimia itsekseen vuosien alumiinideodoranttien turruttamana. (Tunteikas ja ei-tieteellinen ilmaisu? Kyllä.) En sitä paitsi tiennyt, että kaksi ensimmäistä viikkoa olikin puhdistautumista. Hikeni haisi oudon ällöttävän makealle tuon ajan. Hikoilu oli runsasta – paljon runsaampaa kuin nykyään.

Vaihe 3:

Kun kainalosi ovat tottuneet uuteen arkeen (sinä kärsivällisesti niitä tukeneena), on aika ruveta miettimään uusia vaihtoehtojasi. Ensimmäisen deodorantin loppuessa voit joko jatkaa tutulla linjalla, tai siirtyä vieläkin luonnollisempaan. Ole rohkea. Luota vartaloosi. Nyt kun kainalosi tietävät mitä odottaa, tiedät sinäkin.


Vasta viimeisen vuoden aikana (pari ACORELLE-deodoranttia myöhemmin) olen uskaltanut uudelleen ottaa käyttöön kaappieni kätköistä URTEKRAMin Rose Deo Crystalin. Nykyään se toimii tarpeeksi hyvin normaalin työpäivän ajan. Jos luvassa on juoksemista asioilla talvitakki päällä, ei tämänkään tuotteen kestävyys edelleenkään täysin riitä.  Ja ainakin minulle se on ihan ok. Minulla on varmuuden vuoksi edelleenkin mukanani pyyhe & dödö – lähes aina. Toinen erinomainen luonnonkosmetiikkasertifoitu roll-on deodorantti on SANTEn Acai Energy. Tuoksu on mieto, ja niin ihanan makeahko. Nannaa! Tätä dödöä käytän silloin jos olen juuri ajellut kainaloni. Sillä kristallideot, ne kirvelevät rikkinäisellä iholla. 

Tässä vielä tarkempia tietoja suosikeistani. Enjoy!


ACORELLE Ruusudeodorantti. Sisältää Potassium Alumia, ruusuvettä sekä aloe barbadensis lehtipulveria. (Ei sisällä alumiiniklorohydraattia. Parabeeniton. Ftalaatiton. Vegaaninen.) 

(Ranskalainen luonnonkosmetiikka -merkki. Vahvoja tuotteita löytyy erityisesti allergisoimattomista tuoksuista. Myös erilaisia luonnollisia vahaustuotteita löytyy. Ruusu deodorantti on kuitenkin heidän ns. tähtituoteensa.)


SANTE Acaideodorantti. Sisältää luomu acaimarjauutetta, salviauutetta, macadamiaöljyä ja luomu suolaheinäuutetta. (Ei sisällä alumiinisuoloja. Parabeeniton ja ftalaatiton. Luomu.) 

(Saksalaisen luonnonkosmetiikan uranuurtajan LOGOCOSIN valmistama. Kaikissa SANTEn tuotteissa käytetään huolella valittuja luomulaatuisista kasveista saatuja vaikuttavia raaka-aineita. Eivät käytä tuotteissaan mineraaliöljyjä, parabeeneja tai silikoneja, eikä synteettisiä säilöntä- tai väriaineita.)

URTEKRAM Rose kristallideodorantti. Sisältää kurjenpolvi- ja sitruunaruohoöljyä sekä Potassium Alumia. Alumiinisuoloton. Parabeeniton. Ftalaatiton.)

(Skandinavian suurin (Tanskasta lähtöisin) luomutuotteiden tukkukauppias. Suuri osa ulkomaille vietävistä tuotteista on luomusertifioitua kosmetiikkaa.)


Dr.Organic Pomegranate deodorantti cream roll. Luottaa tehokkuudessaan luomu granaattiomenaan, aloe veraan, auringonkukka- ja rosmariiniöljyihin. (Alumiinisuoloton sekä Potassium Aluminiton.) Tämän deon ostin Tallinnasta kaksi vuotta sitten. Aivan ihana tuote! Hiki ei haise helposti. Acorellen veroinen deodorantti!

(Dr.Organic on brittiläinen luontaistuote hoitomerkki, joka pyrkii käyttämään tuotteissaan ainoastaan luonnollisia ja ekologisia aineosia. Kaikki heidän tuotteensa sisältävät luonnollisia ainesosia, ja ne sopivat myös kasvissyöjille sekä vegaaneille, sillä niitä ei ole testattu eläimillä. Tuotevalikoima ei sisällä parabeeneja, SLS, mineraaliöljyjä, GMO raaka-aineita, keinotekoisia väri- tai hajuaineita.)

Hämmentää edelleenkin nuo kristallimineraali yms. merkinnät!


Seuraavaksi ovat vuorossa, luonnonkosmetiikan lempideodoranttien lisäksi, muita alumiinisuolottomia vaihtoehtoja.

THE BODY SHOP DeoDry Stick: mukavan ”miesmäisen” dödön tuoksuinen. Tulee mieleen HugoBoss -tuoksu. Pitää hyvin hienhajun poissa kevyessä arjessa. Ei estä hikoilua. Kuitenkaan ei tunnu ”kuivuvan” iholle. Aavistuksen tahmainen olo kainaloissa läpi päivän.
FOREVER ALOE EVER-SHIELD Stick: Toimii kevyen deodorantin tavoin. Tuoksua ei oikeastaan ole. Minulle se on suuri miinus, sillä haluan dödössä olevan tuoksua. Kun hiki rupee haisemaan, taipuu hienhaju edes hetkisen dödön oman tuoksun alle.

Lopuksi yritän tuottaa viisaita sanoja. Olen jo jonkin aikaa ymmärtänyt, että ne aineet joilla hoidamme ja kaunistamme kehoamme, imeytyvät myös kehoomme. Jos suosin ns. aitoa ruokaa, teen sen myös kosmetiikassa jota päivittäin käytän. Tarkoituksena ei ole vielä rahapussiani konkurssiin kerralla. vaan kärsivällisesti käyttää jo käytössä olevat tuoteet loppuun (en niihin kuollut ole), ja tuote kerrallaan korvata ne luonnonkosmetiikalla. Aloittaen tärkeimmistä, liikkuen yleisistä ei niin usein käytettäviin.

Seuraavalla viikolla aiheena onkin se toinen kosmetiikkatuote, jota TOIVOTTAVASTI jokainen teistä käyttää PÄIVITTÄIN – pariinkiin kertaan. Sillä se on hammastahna.

Ah, eilen oli Runebergin päivä – lisäksi minun ja tulevan aviopuolisoni kihlojen vuosipäivä. Äh!

 Joten mennään tällä: ”Félicitations pour tes fiançailles!”


Löydät blogini Facebookista & Instagrammista.

Suorat linkit:

LuonnonkosmetiikkaWithDeli & @mirjadeli

❤ ❤ ❤


Haluan myös kannustaa jakamaan blogiartikkeleitani Facebookissa, ja kommentointi on enemmänkin kuin tervetullutta!

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: