| LUONNONKOSMETIIKKA WITH DELI |

Luonnonkosmetiikan lumoissa…

Scroll down to content

Kuten jo blogini varsinaisilla ”infolehtisillä” kerroin lyhyesti kokemuksista, jotka johtivat tälle tielle jolla nyt olen: bloggaaminen luonnonkosmetiikasta on alkanut. Minulle eräät tuotteet olivat niitä jotka ilman muuta halusin vaihtaa mahdollisimmat nopeasti. Ehkä liiankin nopeasti. Virheitä tuli tehtyä silkasta tietämättömyydestä. Ajattelin siirtymisen olevan yksinkertaista, kaiken toimivan, itse tiedonhaku ennen ostopäätöksiä uupui. Joten haluan auttaa ainakin sinua, joka nyt luet ensimmäistä blogipäivitystäni.


Korvattavat sekä nykyiset jo löytyneet lempituotteeni olkaapi hyvät:


LuonnonkosmetiikkaWithDeli_Korvattavat


LuonnonkosmetiikkaWithDeli_Lempituotteeni – kopio


Ensimmäisessä kuvassa ovat niitä perustuotteita joita olen lähtenyt vaihtamaan luonnollisempiin. Toisessa kuvassa onkin luonnoskosmetiikasta jo löytyneitä helmiä.

(Näistä tuotteista kirjoittelen tarkemmin tulevissa julkaisuissa. Don’t you worry love.)

 • Fluoriton ja vaahtoamaton eli ilman SLS:ää (Sodium Lauryl Sulfate) oleva URTEKRAM hammastahna.
 • SANTE deodorantti ilman synteettistä alumiinia.
 • MADARAn runsaasti kosteuttava ja tasapainottava Pihlajavoide. (Kehitetty yhteistyössä Kemikaalicocktail -blogin pitäjän kanssa. Wau!)
 • Estelle & Thild STOCKHOLM yövoide jota käytän jopa päivisin meikin alla. Toimii!
 • Born Bio Risiiniöljy. Kokeilu käynnissä mm. ripsissä ja sekoitettuna muihin tuotteisiin. Näyttäisi olevan ihastuttava yleisöljy!
 • FOREVER ALOE:lta mm. Aloe Vera Gelly & Jojoba huulirasva. (Ei sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.)
 • Ja tietenkin jokaisen luonnonkosmetiikasta kiinnostuneen (ja monen muunkin) perustuote – kookosöljy (who knew…???). In love with the the coco… Anyway. Minulla tällä kertaa kokeilussa foodinin kookosöljy jota käytän lähinnä ruoanlaitossa mutta myös hiusten- ja kasvojenhoidossa. 

 

1430597675953


Miksi on ollut vaikeaa siirtyä käyttämään jo näitä kaikkia tuotteita aiemmin? Minulle laiskuus on ollut se suurin syy. Tiedätkö sen ajatusketjun kun ensin ajattelet varmana itsestäsi, että tämän loppuessa siirryn luonnollisempaan. Purnukka näyttää jo olevan alle puolenvälin ja edelleen sinisilmäisenä ajattelet kuten aiemmassa lauseessa. Kunnes tulee päivä kun tajuat, että NYT! se loppu. Menet töiden jälkeen kiireisesti ruokakauppaan tai kaupungille ostamaan korviketta. Jotenkin vain menet ”with the motion” ja raahaat kotiini sen saman varman tuotteen. Nyt ei ole aikaa kokeiluille ajattelet.


Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan on tarkoittanut minulle helppoutta. En tarvitse enää niin monta tuotetta yhteen ”kohteeseen” kehossani. Voin ostaa yhden tuotteen, jota käytän koko kehoon, joko sellaisenaan tai muihin tuotteisiin sekoitettuna. Hyviä esimerkkejä ovat kookosöljy ja risiiniöljy. Itsessään sertifioitu luonnonkosmetiikka tai luonnonmukainen (luomukosmetiikka) täyttää tietyn sertifikaatin asettamat ehdot. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat mahdollisimman pitkälle villikasveja tai viljeltyä luomua. Muun muassa geenimuunneltuja tai kemianteollisuuden valmistamia aineksia ei siis sallita. Eläinkokeet ovat kiellettyjä, mikä on todella iso plussa! Ekologisuus sekä eettisyys otetaan myös huomioon valmistuksessa ja pakkauksissa paremmin kuin ”normaalissa” kosmetiikantuotannossa. Kasvi- ja mineraaliraaka-aineita voidaan siis käyttää myös muissa tuotteissa ilman, että ne ovat luonnonkosmetiikkaa. Lupia myöntävät monet tahot, ja lisäksi luvat maksavat. Joten tästä syystä en tunne, että kaikkia ei-luonnonkosmetiikan merkkejä tulisikaan edes vaihtaa.

Luonnonkosmetiikan hinnat ovat monien ystävieni ja tuttujen mielestä melko korkeita. He ihmettelevät miten minulla on rahaa kaikkeen tuohon. No höh. Siinä se yksi ihanuudesta piileekin! Ennen jouduin ostamaan ja ostamaan kun aineet loppuivat pikavauhtia. Jokin ei kelvannut iholleni. Jokin tuote ei taas vaan toiminut. Aina oli joku ongelma. Tyydyin. Kunnes käyttäessäni esim. aloe veraa, mehiläisvahaa tai kookosöljyä sisältäviä tuotteita, huomasin niiden tehokkuuden. Täyteaineiden sijaan purnukasta löytyi tehokasta hoitoa! Kosteuttavampaa, ylläpitävämpää – pitkäkestoisempaa vaikutuksiltaan. Ei tarvitse enää hoitaa jostain toisesta tuotteesta johtuvaa tilaa toisella. Lisäksi jatkuvasti tulee hinnoitteluiltaan yhä huokeahintaisempia tuotemerkkejä, tuotesarjat laajenevat. Mm. Lavera, SANTE & Dr.Organic ovat mielestäni hyvän hintaisia.

Kaappini. Ne tyhjentyvät hiljalleen. Tulee tilaa tilalle. Minullakin oli joskus esimerkiksi kasvojeni hoitoon päivävoide, yövoide, silmänalusvoide, finnivoide, mattapäivävoide, kosteuttavampi talvivoide, kuuman kesäpäivän päivävoide, aurinkorasva, kirkastava naamio, kosteuttava naamio, epäpuhtauksia poistava naamio, kuoriva naamio, puhdistusmaito, puhdistusgeeeli, kasvosaippua, silmänmeikinpoistoaine……jne…jne. On ihanaa kun yksi tuote hoitaa parin muunkin tuotteet viran. Rahaa säästyy vaikka maksaisinkin siitä yhdestä korvaavasta tuotteesta vähän enemmän.


 

organic-cosmetic-badges

Ethän pelkää kommentointia!


Löydät blogini Facebookista ja Instagrammista.

Suorat linkit:

LuonnonkosmetiikkaWithDeli & @mirjadeli

❤ ❤ ❤


Haluan myös kannustaa jakamaan blogiartikkeleitani Facebookissa, ja kommentointi on enemmänkin kuin tervetullutta!

KIITOS, kiitollinen bloggaajanne.


(Jos tykkäsitte WordPressiläiset, niin muistakaa tykätä myös tuosta tähdestä käsin! Kiitos!)

5 Replies to “Luonnonkosmetiikan lumoissa…”

 1. Mielenkiintoista luettavaa. Helppolukuista, kerronnallista. Kuin olisi matka alkamassa. Odotan lisää. Hyvä Mirja ❤

  Tykkää

 2. Mielenkiintoista! Mihin käytät risiiniöljyä sellaisenaan? Minusta se on niin kovin tahmeaa levitettäväksi pelkältään oikein mihinkään.

  Tykkää

  1. Ensisijaisesti käytän risiiniöljyä iltaisin ripsien tyveen. Tehnyt ihanuutta ripsilleni! Myös pelkälteen kynsiin. Ei liuskoitu enää!
   (Risiiniöljy on proteiinirikasta jonka vuoksi hiuksissa, ripsissä & kynsissä se lisää keratiinin määräää, joka myös lukeutuu proteiineihin.

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: